Desert Strike: Return to the Gulf (1992)

Alternatieve titels: Desert Strike | Desert Strike Advance

Sega Mega Drive/Genesis / Sega Master System / Super NES / Atari Lynx / Commodore Amiga / PC / Sega Game Gear / Game Boy / Game Boy Advance / Mobile

Ontwikkeld door Electronic Arts en Granite Bay
Uitgegeven door Electronic Arts, Domark, Tec Toy, Telegames, Gremlin, Ocean, Malibu en Amiga

Een jaar na de Golfoorlog besluit een generaal, genaamd Kilbaba, een emiraat over te nemen en dreigt een Derde Wereldoorlog te beginnen tegen het Westen, de VS. De president kiest jou om Kilbaba uit de weg te ruimen voordat hij een nucleaire aanval op de wereld afvuurt.

avatar van Hadouken
Veel gespeeld en erg mee vermaakt. Ik wist nooit precies wat me missies waren maar gewoon rondvliegen en knallen was ook erg leuk.

avatar van Thomas83
Dit spel herinner ik me nog wel ja. Was vermakelijk er op losknallen. Gewoon lekkere arcade-actie, heb er aardig wat plezier aan beleefd.
Een nipte 3.5* vind ik dit spel nog wel waard.

Deze game heb ik lang op de gameboy gespeeld. Leuk maar ook zo frustrerend. Irritant omdat ie best pittig was en ook omdat je steeds zon irritant geluidje kreeg als je tegen een toren ofzo aanvloog. Dat was wel nep. En het feit dat je fuel steeds zo snel opging irriteerde mateloos.

Maar het spel speelde lekker weg.

avatar van Rujar
Goede oude tijd

avatar van Naomi Watts
Inderdaad, wat heb ik hier veel tijd aan besteed. Jungle Strike vond ik nog net wat sterker.

avatar van Rujar
Die heb ik (volgens mij) nooit gespeeld. Maar ja je kreeg altijd bakken vol met diskettes van vrienden. Ik heb het idee dat er vroeger alleen maar games gekopieerd werden. Ik heb op de amiga nog nooit iets gekocht.

avatar van Naomi Watts
Ik wisselde ook regelmatig met mijn disketbak met een vriend. Hier ook geen origineel spel gehad eigenlijk.

avatar van Thomas83
Inderdaad. Op het schoolplein werd er ook nog wel eens wat uitgewisseld.
Heb wel nog vrij veel originele spellen gehad, maar veruit meer kopieën. En je hoorde er eigenlijk nooit klachten over.

gamelord
Op een regenachtige dag vroeger en geen huiswerk van school, kon deze game me uren boeien. De velden waren leuk, had vroeger ook die drive, om maar te blijven proberen om een veld te halen...hoe vaak je ook afging door benzine tekort.

Dat waren nog eens vastberaden tijden.

avatar van FlorisV
Vroege jaren 90...in die tijd heb ik een Megadrive gehuurd bij de videotheek met deze game. Ik heb deze game toen uit kunnen spelen in een week tijd. Sindsdien heb ik altijd terugverlangd naar dit Megadrive spel. Er is nog een PC versie die er toch anders uitzag en anders aanvoelde.

De gameplay is erg verslavend. Het leuke is dat je niet alleen schiet met mitrailleur of raketten maar ook soldaten kunt oppikken, naast brandstof en ammo. Bevoorrading en optimale nagivatie is o zo belangrijk.

Op de PS1 kwam later Soviet Strike maar die vond ik toch minder. De reeks heeft nog 3 andere delen gehad: Jungle,Urban en Nuclear. Het smeekt allemaal om een dikke remaster met verbeterde geluidseffecten en soundtrack!