logo GamesMeter menu

Flight / Simulation
single player / online

Ontwikkeld door Frontier
Uitgegeven door Frontier

Deze game in de Elite -reeks werkt met dezelfde game mechanics als haar voorgangers. Als speler begin je met een schip en een kleine hoeveelheid geld in een groot open universum. Het is aan jou om een kapitaal op te bouwen. Dit kun je doen middels legale of illegale activiteiten, zoals handel, piraterij of werk als huurling. Het universum wordt proceduraal gegenereerd en telt meer dan 400 miljard sterren, planeten en manen.

avatar van patenpac
Ik wou deze net zelf nog toevoegen
Fijn om te zien dat het al gebeurd is Winkelwagentje

Ik ben persoonlijk benieuwd naar deze game. Hoop enkel dat het geen maandelijkse fee gaat worden.

avatar van dave
Vreemd dat er nog geen stemmen zijn uitgebracht voor dit toch redelijk bekende spel. Door velen omschreven als 'Euro Truck Simulator in space'. Ik kan hier na 30 uur speeltijd helaas weinig aan toevoegen. 'Vanilla' Elite omhelst namelijk niets meer of minder dan goederen van punt A naar punt B vervoeren en hopen dat je heelhuids arriveert. De andere aspecten zoals piraterij of de marktplaatsen afschuimen worden ook snel eentonig en al gauw zal je vaststellen dat het universum, in al zijn reusachtigheid, slechts een door onbetekenende mieren geïnfesteerde zandbak is, dat jou als oppermier zo goed als geen beweegredenen geeft om te blijven spelen.

Het spel ziet er geweldig uit, maar het blijft wachten op een echte simulator die als meesterwerk de geschiedenisboeken ingaat. Star Citizen, stel ons niet teleur.

dave, dan maar hopen op Star Citizen?

avatar van Maiky
Heb deze al een tijdje op het oog, zoekende naar een mooie spacegame. 't Is toch weer die leegte en eentonigheid die me afschrikken. Ik hoop dat dat, na het eveneens wat tegenvallende No Man's Sky, geen vaste prik wordt voor dit soort ambitieuze spacesims...

avatar van Nax1988
Na zo'n 25 uur spelen moet ik zeggen dat ik dit eigenlijk best een gruwelijk spel vind. In positieve zin! Heb dit spel een half jaar geleden geprobeerd en daarbij de domme fout gemaakt om de training te skippen. Ik snapte helemaal niks, de besturing van het schip voelde raar en ik wist niet wat ik moest doen. Vorige week toch weer geprobeerd na het checken van wat reviews. Ongeveer anderhalf uur besteed aan de 5 training missies en toen met 1000 credits van start gegaan. De graphics zijn goed, het ziet er mooi uit. De cockpit van je ruimteschip is overzichtelijk maar daarmee niet minder futuristisch. Nice. Geluid is ook goed gedaan, de soundtrack is simpel maar past goed bij het thema. Wat gameplay betreft ben ik eigenlijk best tevreden tot nu toe. Ik kan ergens wel begrijpen dat sommige mensen zich ergeren aan de eentonigheid. Je doet vaak dezelfde dingen. Docken bij een starport, door de beschikbare missies heen bladeren. Een missie aanpakken en dan weer undocken. Eenmaal weg bij de starport je frame shift drive aanzwengelen en door hyperspace naar het volgende system jumpen om daar weer bij een starport te docken om je missie af te maken. Of verder gaan naar het volgende system omdat je missie tig lichtjaar verder pas eindigt. Eentonig? Een beetje. Maar ik vind het erg gaaf als ik mee word gezogen in een game en dat doet dit spel toch wel met mij. De visuele pracht, het onbekende tegemoet gaan. Soms kom je terecht in gevaarlijke situaties en moet je alle zeilen bijzetten om er heelhuids uit te komen. Aan de andere kant is er geen verhaallijn. Maar ook geen verplichte bullshit. Wat je uitspookt heeft nauwelijks invloed op het grotere plaatje maar dat hoeft helemaal niets negatiefs te zijn in dit geval. Je kan lekker je eigen gang gaan en het is prima. Lekker vliegen, geld verdienen en je schip upgraden of een nieuw schip kopen. Een snelle boom data delivery maken voor een schamele 6000 credits bij een station 6 lichtjaar verderop (hele kleine afstand in dit spel). Of een bootlading geld verdienen door een zware terrorist kapot te schieten. Of een asteroïde gordel opzoeken en met je lasers kostbare mineralen of metalen proberen te minen en de oogst verkopen bij een starport (kan je miljoenen mee verdienen heb ik gelezen, nog niet zelf gedaan) Voor zover ik kan zien bevat elite dangerous een gesimuleerde weergave van de melkweg. Maar dan wel schaal 1:1. Het is immens groot en je kan eindeloos doorvliegen en nooit hetzelfde star system tegenkomen. En zo kan ik nog wel ff doorgaan over dit spel. Heerlijk Dit spel is niet voor iedereen. Ik kan er op dit moment geen genoeg van krijgen maar ik kan me ook goed voorstellen dat het voor andere mensen te langzaam gaat en/of te eentonig wordt. Check eerst wat reviews als je twijfelt (hij is nu 25 euro voor Xbox one) Ik geef hem 4 sterren. Lekkere game

avatar van FlorisV
Nondeju wat een vervelende tutorial wordt dit zodra je een vijandige drone neer moet schieten die terugschiet. Deze drone lijkt zowat onverwoestbaar en moet ongeveer 180.000 keer geraakt worden dus voordat ik zover ben, is het waarschijnlijk al 2022. Ik weet niet wat dit is, maar in een tutorial verwacht ik niet iets wat zo ongelooflijk taai is meteen. Ook is hij zo glibberig als een aal dus ik kan blijven draaien maar hij ontsnapt elke keer.