Lost (2007)
Alternatieve titel: Lost: Via Domus
2,72
(55)
Mobile / Nintendo DS / Nintendo Wii / PC / PlayStation 2 / PlayStation 3 / PlayStation Portable / Xbox 360
Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft
Beleef zelf de vliegtuigcrash van Flight 815. Strand op het eiland en voeg je in de groep van overlevenden, volbreng taken en help bij grote zoektochten naar eten of andere mensen die de crash overleefd hebben.
geplaatst: 6 maart 2008, 17:54 uur
Ik heb zonet Lost via Domus uitgespeeld.
Itt wat een hoop beweren vond ik het een geweldige game en een geweldige ervaring. Dat geldt denk ik vooral voor de echte Lost fans waar ik mezelf toe reken.
Positief:
- De graphics zijn echt geweldig mooi. Alles is herkenbaar en het ziet er schitterend uit. Je waant je echt op een eiland.
- Alle personages komen er in voor, met een aantal heb je veel te doen en met een aantal (Sun, Jin, Charly bv) heb je weinig. De stemmen niet niet de originelen bij de meesten maar ze lijken er heel erg op.
- Het verhaal dat jij speelt is echt heel goed. Je komt langs alle bekende locatie's en er gebeurd erg veel. Je speelt een nieuw verhaal in de bekende settings. Het einde is trouwens echt best bizar....een totaal onverwacht einde, waar ik wel van hou. Past goed bij een serie als Lost.
- De flashbacks van jouw verleden waarin je zelf door foto's te nemen de boel kan inzien is goed uitgewerkt. Best geinig.
- De game straalt Lost uit. Een hoop kleine dingen doen dat. Van de intromuziek in het titelscherm tot aan de bekende Lost letters met zwarte achtergrond als een aflevering (je speelt er zon 7) begint tot aan het bekende slotgeluidje aan het eind van een aflevering. Dat soort kleine zaken geven aan dat men er echt een goede game van heeft willen maken.
Negatief:
- De game is niet zo heel lang (ik schat een uurtje of 5-8, ligt eraan of je alles wilt bekijken en met iedereen wilt praten e.d. zoals ik wel wilde).
- De black smoke (zwarte mist) heeft een te grote rol. In de serie kwam dit maar weinig voor, hier is het een paar keer erin gestopt als actie element wat me irriteerde.
- De puzzels waarin je de energiemetertjes weer aan het lopen moet krijgen door middel van bepaalde volgorde's van de stoppen waren bijzonder ergerlijk en irritant. Ze waren echt heel moeilijk en het irriteerde alleen maar ipv dat het boeide.
- Je bewegingsvrijheid is op sommige plekken wel erg krap. Natuurlijk wel logisch omdat je op een eiland in de jungle loopt, maar ik heb nou eenmaal een hekel aan opzichtige onzichtbare muren.
Maar alles bij elkaar vind ik dit wel een enorm goede en sfeervolle game. Het is erg boeiend en vermakelijk; maar het had op sommige punten wel wat beter gekund.
Ik blijf bij de 4*
Een hele leuke game, zeker voor de echte fans.
Positief:
Negatief:
Ik blijf bij de 4*
Een hele leuke game, zeker voor de echte fans.
geplaatst: 10 maart 2008, 12:06 uur
Ik heb deze game gespeeld, terwijl ik helemaal niks heb gezien van deze serie. Na het uitspelen van deze game ben ik wel geintresseerd om deze serie te gaan kijken.
Leuke game, af en toe wat houterige personages, en besturen soms beetje minder. Grafisch mooi! 4*
geplaatst: 10 maart 2008, 12:13 uur
Ga de serie als de wiederweerga kijken! De serie is nog veel sterker dan het spel.
geplaatst: 17 mei 2008, 10:49 uur
heb dit spel zien liggen in de Free Record Shop voor 15 euro. graphics zien er zeer slecht uit en lijkt voor mij toch op een kleine flop
geplaatst: 6 september 2008, 22:11 uur
Lost Via Domus. Ik vond het geen slecht spel, maar ook geen geweldig goed.
Het goede : - De Graphics, die zaten echt wel goed
- Je personage, was sterk genoeg
- De flashbacks, het systeem met je camera was sterk.
- De missie in de 'hatch' was leuk.
Het slechte : - Niet allemaal de echte stemmen!
- Elektro-Puzzels, zijn pure tijdvulling, en klote...
- Te weining leven, je was er precies met 7 ipv 46.
Het goede : - De Graphics, die zaten echt wel goed
- Je personage, was sterk genoeg
- De flashbacks, het systeem met je camera was sterk.
- De missie in de 'hatch' was leuk.
Het slechte : - Niet allemaal de echte stemmen!
- Elektro-Puzzels, zijn pure tijdvulling, en klote...
- Te weining leven, je was er precies met 7 ipv 46.
geplaatst: 7 september 2008, 18:21 uur
geplaatst: 21 september 2008, 15:16 uur
Manny Calavera schreef:
Ik snap die laatste zin niet....te weinig leven? Je was er met 7 ipv 46?
Ik bedoel, volgens de serie waren er 46 overlevenden na de crash. Maar je zag eigenlijk enkel de hoofdepersonages, en daardoor leek het wat leeg.
geplaatst: 21 september 2008, 19:57 uur
Tsja, in zon game wordt het lastig iedereen er bij te betrekken. Ik vond het wel prima dat je vooral de bekende namen (Ben, Locke, Kate, Sawyer, Jack etc) kreeg.
In de serie zie je ook vooral hen. De rest is er wel maar is meestal uit beeld.
In de serie zie je ook vooral hen. De rest is er wel maar is meestal uit beeld.
geplaatst: 15 december 2008, 23:30 uur
JanVR schreef:
Dat heb ik in de serie ook iets te vaak. Het is jammer dat ze niet altijd random figuranten hebben rondlopen om ook echt het gevoel te geven dat ze met een groep op dat eiland zitten.
geplaatst: 14 januari 2009, 23:36 uur
Als een fan van de serie leek dit me wel wat.
Nou het bleek dus een nogal matige game te zijn.
Eerst het goede dan.
Het eiland ziet er prachtig uit, dat zeker weten. de sfeer is erg goed, het voelt echt alsof je in Lost zit. Echt een verhaal in de stijl van Lost met een bizar einde. Ook het flashback systeem is zeker niet slecht. Dat doet ook echt iets vernieuwends. De characters uit de serie waren ook wel redelijk goed nagemaakt.
Nu een aantal dingen die ik minder vond.
Die fuse puzzels zijn echt strontvervelend en onzettend hinderlijk. Ik vond het ook wel jammer dat niet alle voice acting was gedaan door de acteurs uit de serie. De game had wel wat langer gemogen. Dat smoke monster hebben ze ook uitgewerkt op een manier dat het bij mij alleen maar tot irritatie leidde.
een 2,5. Ik heb me te vaak dood geërgerd, maar het weet toch wel redelijk goed de sfeer van lost over te brengen.
Nou het bleek dus een nogal matige game te zijn.
Eerst het goede dan.
Nu een aantal dingen die ik minder vond.
geplaatst: 15 januari 2009, 19:47 uur
Ben het grotendeels met je eens, Jeroen. Als Lost fan heb ik de game op de releasedag gehaald, en ik was zeker niet teleurgesteld. Alles ziet er inderdaad prachtig uit, de sfeer zit er goed in en het verhaal is goed uitgewerkt.
Maar als je de grot in moet wordt het allemaal minder. Dan laat de gameplay toch wat steekjes vallen, iets dat ze daarvoor toch aardig hebben weten weg te werken. Hetzelfde geldt voor het stuk in die vage elektriciteitscentrale (??), enorm irritant dat je vaak geen reet meer ziet als je zaklamp op is. Dan is iets zoals Youtube geen overbodige luxe
Verder had ik graag ook wat meer interactie gezien tussen de andere personages. Je kan nu wel tegen ze praten, maar het is vaak toch nutteloos.
Toch geef ik 3*

Toch geef ik 3*
geplaatst: 2 oktober 2009, 09:35 uur
Deze game zag ik toevallig voor 12 euro liggen. Als fervent fan van de serie toch maar meegenomen en hij valt me niet tegen. De sfeer is goed en het ziet er redelijk tot goed uit. De Flashbacks zijn tof en grappig dat je als het ware afleveringen speelt, inclusief 'previously on lost' .
Kijk je de serie niet dan is deze game echter helemaal niks voor jou.
Wordt waarschijnlijk een 3*
Kijk je de serie niet dan is deze game echter helemaal niks voor jou.
Wordt waarschijnlijk een 3*
geplaatst: 30 november 2010, 11:44 uur
Net begonnen aan deze game (met name omdat ik de serie net heb afgekeken en ik wil nog even terug naar het universum) en het valt op zich niet tegen. Het is meer een interactieve aflevering van lost dan een echte adventure maar dat had ik ook al verwacht en dan valt er best mee te leven. Het ziet er schitterend uit en de lost vibe is absoluut aanwezig dus ik ben toch wel blij dat ik aan deze game ben begonnen.
geplaatst: 7 maart 2011, 20:22 uur
Ik had het spel gekocht voor de pc, maar krijg het niet geinstalleerd. Heb blijkbaar een videocard nodig?
Maarja, gelukkig was het niet zo duur. Dan maar proberen voor de Wii te kopen.

Maarja, gelukkig was het niet zo duur. Dan maar proberen voor de Wii te kopen.
geplaatst: 26 mei 2011, 15:11 uur
Nou, heb het spel wel kunnen installeren op mijn laptop en nu doet hij het
Ben nog niet zo heel ver, maar ik maak vooruitgaan.
Dat hele stuk door de jungle lopen is echt irritant. Ik verdwaal echt 1000 keer maar uiteindelijk kom ik er wel. Nu ben ik bij het stuk dat ik in het donker met een lichtje door de grot moet lopen. En heb het nu al vaak geprobeerd, kom wel steeds iets verder omdat ik weet hoe ik moet lopen maar elke keer word ik aangevallen door dat rookding. Echt zo vreemd, loop ik te langzaam ofzo?
Ik heb de serie gezien, en dat rookmonster was toch best langwekkend, maar nu je er eenmaal zelf in zit is het toch vrij creepy. De beelden zijn best mooi, alleen de perosnages zijn vrij lelijk.
Hoop dat ik nog verder kom.

Ben nog niet zo heel ver, maar ik maak vooruitgaan.
Hoop dat ik nog verder kom.
geplaatst: 26 mei 2011, 19:49 uur
Nou, ben echt al een half uur bezig om door die grot te komen maar het lukt me gewoon echt niet. Ik snap er echt helemaal niks van. Waarom lukt het me nou niet. Het eerste deel lukt nog wel maar als ik door die 2de waterval kom dan gaat het mis. Dan word heel de tijd gedood en game over verklaard. En als die besturing dan nog eens god vergeten irritant is dan weet je het wel. Dat stomme licht moet steeds weer opladen, daardoor ga ik elke keer dood.
Sorry ben nu echt een beetje chaggie
Kan iemand mij helpen aub? Ik weet dat hier maar 2 bezoekers op deze site komen per dag
Maar dan als nog.
Sorry ben nu echt een beetje chaggie

Maar dan als nog.
Squall Lionheart (moderator)
geplaatst: 26 mei 2011, 20:00 uur
Alleen de (compleet verschillende) mobile versie gespeeld, maar misschien heb je hier iets aan.
Walkthrough voor de andere Episodes staan er ook op.
Walkthrough voor de andere Episodes staan er ook op.
geplaatst: 26 mei 2011, 20:17 uur
Oke, heel erg bedankt
Ik zie nu pas dat je ook kan rennen
En je kan een fakkel aansteken uit je inventaris, maar ook dat weet ik niet hoe ik dat moet openen.

Ik zie nu pas dat je ook kan rennen

geplaatst: 26 mei 2011, 20:45 uur
De game is soms enorm taai, ik heb ook video-walktroughs gebruikt om bepaalde puzzels op te lossen. Je weet wel, met die elektriciteitsdraden aansluiten enzo.
Voor de Lost fans zoals ik was dit best een goede game.
Voor de Lost fans zoals ik was dit best een goede game.
geplaatst: 27 mei 2011, 19:31 uur
Nou, ik ben toch al wat verder gekomen hoor. Ben nu (al) bij episode 3 en alweer de 2de grot
-zucht-. Ook daar kom ik weer niet doorheen. En als je internet dan ook nog eens vaag doet dan weet je het wel. Dus kan ook geen walkthrough kijken. Dan maar proberen om het alleen te proberen.
Tot nu toe wel een leuk spel alleen jammer van die vervelende grotten
Tot nu toe wel een leuk spel alleen jammer van die vervelende grotten

geplaatst: 28 mei 2011, 16:43 uur
Jezus wat een rot spel is dit zeg. Ik ben nu in de hatch en heb echt moeite moeten doen om die stomme puzzels te maken, maar het is gelukt. Toen kwam ik in de computer kamer en ging het licht uit en gingen de deuren dicht. Ik moest daar dus uit zien te komen maar ik kan helemaal niks doen. Om de 4 minuten moet ik dus die code invoeren, maar verder kan ik helemaal niks doen. Ik kan alleen; Examine Lights of Examine Switch maar dan komt er een klein tekstje waar ik helemaal niks mee kan. Ik heb van alles geprobeerd maar kan alleen maar rondlopen. En nu ben ik zo stom geweest om het af te sluiten dus nu kan weer al die puzzels gaan maken.
-Zucht-
Weet iemand hoe ik uit die kamer kan komen? De deuren gingen dicht en er hing een plattegrond aan 1 van de deuren waar een geheime ruimte zou zijn ofzo. Misschien moet ik daar iets meedoen? Maarja, dan moet ik wel eerst uit die kamer zien te komen.

geplaatst: 28 mei 2011, 17:31 uur
Nogmaals, zoek de video walktroughs op.....beste optie.
Dat hatch-gedeelte was best lastig ja, staat me nog wel bij.
Dat hatch-gedeelte was best lastig ja, staat me nog wel bij.
geplaatst: 22 juli 2015, 14:24 uur
Nadat ik de serie op tv weer ben gaan kijken. Een serie die ik echt top vind, zeker nu ik hem voor de 2e keer gezien heb, ben ik toch ook de game weer voor de 2e keer gaan spelen. Ik vond hem erg leuk. Maar je moet wel een LOST fan zijn om de game te waarderen, anders is het helemaal niks.