menu

Wreckfest (2018)

Alternatieve titels: Bugbear's Next Car Game: Wreckfest | Wreckfest Mobile

mijn stem
3,50 (18)
18 stemmen

PC / PlayStation 4 / Xbox One / PlayStation 5 / Google Stadia / Nintendo Switch / Android / Apple iOS
Racing / Action
single player / multi player / online

Ontwikkeld door Bugbear
Uitgegeven door Bugbear, THQ Nordic en Handy

Wreckfest is een demolition derby racespel met compleet verwoestbare auto's, omgevingen en absurde uitdagingen, zoals car-bowling, spring- en stunt parcours. Buiten de demolition derbies zijn er ook meer standaard racebanen, waarin spelers het tegen elkaar kunnen opnemen, om heelhuids de finish te bereiken.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=XORYQ52migc

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Nax1988
2,5
Dit spel is al 3 jaar in early access en dat zal ook nog wel even zo blijven. Het is geen slecht spel maar de leukste modus, online, werkt matig. Veel disconnects en de toevoeging van mods uit de community heeft dit eigenlijk nog een stukje verder verslechtert. Voor bepaalde sessies heb je bepaalde mods nodig en het systeem om die mods aan of uit te zetten werkt niet goed. Als het spel dan eindelijk wel werkt is het leuk. Lekker rammen en beuken om de 1e plek te bereiken. De schade aan de auto's ziet er goed uit. De auto's voelen ook goed aan en elke auto rijdt en voelt anders. De tracks zijn ook gevarieerd. Als bugbear de online modus op orde krijgt en het spel nou eindelijk af krijgt ben ik bereid een hoger cijfer te geven. Voor nu 2,5* vanwege alles wat niet goed werkt.

All Seeing Fish
Ik wacht al zo lang op deze Xbox versie na twee
uitstel nog geen release datum

All Seeing Fish
27 augustus eindelijk!!!

All Seeing Fish
Ik kijk al heel lang uit naar Wreckfest op de Xbox One, nou kan ik de normale versie komen voor 32 of de deluxe voor 45 daar zit een season pass bij met auto aankledingen en wat car packs die uitkomen.
Weet niet of ik er wijs aan doe om de deluxe te kopen of de gewone versie en die season pass of dlc in een aanbieding te kopen
Daarnaast komt de game pas 27 augustus uit em kan er in die tijd nog een aanbieding komen waardoor het marge verschil tussen beiden minder wordt.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Is ook altijd lastig...

Hier iig al de verwachtte inhoud van de 8 geplande dlc packs. Poop swirl, woohoo!

All Seeing Fish
Squall Lionheart schreef:
Is ook altijd lastig...

Hier iig al de verwachtte inhoud van de 8 geplande dlc packs. Poop swirl, woohoo!


Ja ben op de hoogte van de content vandaar de twijfel, bijna het dubbele betalen voor wat auto's en wat versieringen, geen extra modes of tracks vandaar

avatar van Shinobi
3,0
Drive hard. Die last.

Als je fan bent van onzinnige races, dan zit je hier goed.

Inherent moet ik bij deze game denken aan één van de delen van 'Destruction Derby' die ik destijds bij een klasgenootje nog op de PS1 heb gespeeld. In deze titel van Bugbear is dat niet veel anders; beuken tot je heelhuids de finish haalt. Prima ongecompliceerd vermaak.

Je begint in de single player als een totale nobody en de bedoeling is om je op te werken naar de top, waar het serieuzere werk plaatsvindt. Dat de game zichzelf niet al te serieus neemt is zeker terug te zien in de krankzinnige races waarin je gegooid wordt. Van het zoveel mogelijk uitschakelen van tegenstanders op een grasmaaier tot en met het ontsnappen aan schoolbussen in een driewieler. Dit soort absurditeiten zorgde geregeld voor een glimlach op mijn gezicht.

Het physics model is gelukkig ook in staat om al de vernietiging die wordt aangericht in volle glorie weer te geven, wat natuurlijk weer zijn effect heeft op het verloop van een race. Het ronkende geluid van de auto's en de rockende soundtrack maken het helemaal af. Ik vind het alleen jammer dat 'Wreckfest' tegen het einde aan weinig variatie meer te bieden heeft, omdat het merendeel voornamelijk bestaat uit rechttoe rechtaan races.

Al met al een vermakelijke racegame voor tussendoor.

Dikke 3,0 sterren.

avatar van KOKUSMAKREEL
3,0
Erg vermakelijk. Jammer dat er geen split screen racing is en de laadtijden zijn echt teffus lang

avatar van Confusie
3,5
Wel lache.

avatar van centurion81
3,0
centurion81 (moderator)
Confusie schreef:
Wel lache.


Mijn gevoel hierbij ook wel tot nu toe

Nu een paar uur erin zitten en het is een soort moderne Destruction Derby. Ik merk wel dat ik het in een zandbak tegen elkaar aan beuken een beetje boring vind, maar het racen en de AI die zich echt anders gedraagt dan in andere games zijn vermakelijk. Ben de career mode aan het spelen en de gameplay loop is voor nu leuk genoeg om door te gaan, al vraag ik me af en toe al wel af of ik m'n race-behoefte niet liever weer op GT Sport ga botvieren alvast.

Ook leuk dat ik in een Saab 96 kan racen. Op de achterbank van zo'n auto heb ik als kind menig uurtje doorgebracht. Heb 'm ook maar in de kleur gespoten die wij thuis vroeger hadden

avatar van Confusie
3,5
Game blinkt voor mij wel uit in de feel van het rijden. Wel met een paar hulpjes ingeschakeld drift het erg lekker. Speel nu ook The Crew 2 die sinds kort eveneens is toegevoegd op ps now en dat is toch wel even een stapje terug wat dat betreft, al begint die ook wel op me te groeien. Was sowieso wel toe aan wat ongecompliceerde rij actie. Muziekje erbij, lekker.

avatar van centurion81
3,0
centurion81 (moderator)
Vrij snel en simpel door het eerste deel van de Career heengerold. Toen vol goede moed met het tweede deel begonnen, maar de entry-restricties voor events zorgen voor mij in ieder geval, wellicht ook door eerder gemaakte keuzes, dat ik in een soort grind beland waarbij ik eerder gehaalde events nog eens moet doen, upgrades moet gaan installeren of met bankstellen, autobussen of grasmaaiers moet gaan botsen, waar ik echt totaal geen zin in heb. Vind de game gewoon niet leuk genoeg.

Denk dat dit een aardige moderne versie van Destruction Derby is, maar het "origineel" heeft destijds mijn aandacht toch beter vast weten te houden

3*

avatar van Confusie
3,5
Haptic feedback valt tegen had er meer van verwacht en had ook meer mee gekund.

Voor een spel dat draait om de beleving van beuken.

En gebeukt worden.

Volgens mij voelde je met de dualshock nog meer impact.

Grafisch gewoon hetzelfde waarom moest hier een aparte PS5 versie van komen.

avatar van centurion81
3,0
centurion81 (moderator)
Confusie schreef:


Grafisch gewoon hetzelfde waarom moest hier een aparte PS5 versie van komen.


Aandacht, pagina 1 PS store...all about da money

avatar van Confusie
3,5
Zal eens nie.

avatar van JonnieBrasco
Misschien een domme vraag, maar waarom staat hier als jaar 2019 terwijl het in 2014 al uitgegeven was?

avatar van centurion81
3,0
centurion81 (moderator)
JonnieBrasco schreef:
Misschien een domme vraag, maar waarom staat hier als jaar 2019 terwijl het in 2014 al uitgegeven was?


Ff gecheckt en 2018 van gemaakt. 2014 was early access, juni 2018 officiële Windows release. Oo Gamesmeter doen we nooit de early access release date

avatar van markwiering
geplaatst:
Legendarisch spel. Vijf sterren. Ook al kan ik die vijf sterren niet echt geven, want ik moet eerst "PC" selecteren, maar terwijl ik dat doe, verdwijnt het beoordelingsschermpje...

Ik heb dit spel ontdekt via een YouTube-video van twee Nederlandse kerels (ik ben de namen kwijt) die dit speelden. Zij zaten ontzettend hard te lachen bij elke extreme botsing in het spel, toen zij dit spel speelden met andere spelers via het Internet. Het spel zag er indrukwekkend uit, dus ik heb het toen ook gekocht.

Het spel kost 30 euro op Steam. Ik had via een Letse, Estse of Litouwse webpagina (ik haal die landen altijd door elkaar) een goedkopere Steam-licentie gekocht, voor maar 18 euro. Inmiddels ben ik alsnog 30 euro eraan kwijt, want ik heb hierna drie keer een uitbreiding gekocht, die elk 4 euro kostte.

Ik heb wat gespeeld in de carrière. Het was leuk, maar nog niks bijzonders. Toen ging ik dit spel op het netwerk spelen, met andere spelers over de wereld, en toen... toen begon de pret!

Elke race was zo extreem dat ik mij überhaupt niet meer focuste op snelheid, maar alleen op het ontwijken van andere spelers om levend over de finish te eindigen. In elke bocht word jij volop in jouw zij geramd door een tegenstander, waardoor jij bochten dusdanig moet nemen dat niemand jou van de zijkant kan scheppen. Dat vergt wat oefening, maar na een tijdje lukt het. En... ik moest bussen ontwijken die tegen het verkeer in reden.

Dat verbaasde mij enorm. Er komt een bus frontaal op mij afgestormd, met grote snelheid. Als hij mij raakt, is mijn auto stuk. Ik doe mijn best om hem te ontwijken. Uiteindelijk lukt het, deels, want hij tikt mij nog net aan aan, maar niet dusdanig dat mijn auto stuk is, maar alleen 5% schade heeft. Dat is te overzien. Ik rij verder.

Dat is het leuke aan dit spel: de extreme races, de botsingen, het proberen te overleven.

Ik wilde ook graag een Battle Bus hebben, dus heb ik - puur en alleen om die te krijgen - vijftigduizend punten bij elkaar geraapt in het toernooi, over de periode van een week. Toen ik eenmaal de gevechtsbus had... toen begon de pret.

Ik begon nu zelf in netwerkspellen tegen het verkeer in te rijden. Elke auto die ik tegenkwam ramde ik kapot. Sommige spelers wisten mij te ontwijken, maar... nieuwe ronden, nieuwe kansen. Bij de volgende ronde schepte ik er nog een paar!

Zo had ik het voor elkaar gekregen dat van 16 spelers, er 7 door mij waren uitgeschakeld. 5 waren door iemand anders uitgeschakeld, die ook tegen het verkeer in reed met een gevechtsbus. Er eindigden maar twee mensen over de finish (ik en die andere busrijder eindigden niet over de finish, omdat wij tegen het verkeer in reden). Ik stond aan het einde gewoon bovenaan, als één van de beste racers, ook al ging ik de hele tijd tegen het verkeer in!

Er zijn ook servers in het spel waarin jij niet mag botsen. "Clean racing", noemen zij dat. Schoon racen. Dat begrijp ik niet echt. Wreckfest is speciaal gemaakt om te botsen. Dat maakt het spel zo leuk. Wreckfest zonder botsingen is net zoiets als... Forza.

Wat ik nog wel eens doe in die servers, is binnenkomen en de "Vandal" uitkiezen (busje), die ik overigens helemaal roze heb geverfd om op te vallen. Jij kunt in dat soort servers geen bussen kiezen, dus ja, de Vandal is dan mijn beste optie om nog wat schade toe te brengen aan andere spelers. Vervolgens schrijf ik op een papiertje wie de moderatoren zijn in die servers en ga ik racen. De moderatoren laat ik met rust - en ik doe ook niks als een moderator in mijn buurt rijdt, maar als er even geen moderator in de buurt is om het te zien en ik zie een auto voor mij die een scherpe bocht neemt... BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMM!!!!! En stuk is hij! Helemaal total loss!

Vervolgens, als diegene mij beschuldigt, zeg ik: "Ik dacht dat jij meer naar rechts zou gaan. Jij ging pal naar links, en toen kon ik jou niet meer ontwijken!", ook al deed ik het gewoon expres.

Zo kom ik ermee weg. Maar, als er twee of meer mensen over mij geklaagd hebben, dan gaat een moderator mij in de gaten houden in de "spectate mode" - en dan lukt het niet meer. Dan word ik gewoon verbannen als ik tegen iemand aan botst.

Maar, dat is niet erg, want:
1. Ik hecht weinig waarde aan servers waarin jij niet mag botsen. Botsen is het enige dat Wreckfest leuk maakt.
2. Die verbanningen duren maar één dag. De volgende dag kan ik weer terugkomen, als ik zou willen.

Maar, ook in servers waarin jij vrij mag botsen, merk ik dat sommige spelers boos worden als ik hen frontaal raak met de gevechtsbus. Zij zeggen dan: "This server is hijacked by low IQ bus trolls! I am leaving!"

Maar ja... sommige spelers kunnen er wel om lachen als zij door mij geschept worden. Ik had ook een keer gehad dat ik in een gevechtsbus tegen het verkeer in reed en zodoende een aantal spelers wist uit te schakelen. In de volgende race was er nog iemand die mee ging doen. Hij nam ook de gevechtsbus en ging ook tegen het verkeer in rijden om iedereen te rammen. Daarna kwam er nog een derde bij, en een vierde. Toen had jij gewoon vier busbestuurders die tegen het verkeer in gingen om alle andere spelers stuk te rammen. Maar, toen kon geen enkele speler het nog halen, dus uiteindelijk waren alleen de busbestuurders nog over. Daarna gingen alle andere spelers uit de server, waarna er nog maar vier mensen overbleven, maar de andere drie gingen toen ook weg, waarna alleen ik nog over bleef.

Ik had toen écht het gevoel dat ik met mijn daad iedereen had weggepest...
Dat vond ik dan weer niet leuk, om als enige over te blijven in de lobby.

Hoe dan ook, dit is een legendarisch spel! Van alle moderne racespellen is dit veruit mijn favoriet! Ik heb hier heel veel plezier aan gehad - en ik geniet er nog steeds van om dit te spelen!

Gast
geplaatst: vandaag om 03:11 uur

geplaatst: vandaag om 03:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.