InFamous: First Light (2014)

PlayStation 4
single player / online

Ontwikkeld door Sucker Punch
Uitgegeven door Sony

Kruip in de huid van Abigail 'Fetch' Walker en gebruik haar enorme neonkracht om het verhaal te spelen van een van de sterkste conduits ter wereld. Versterk haar vaardigheden om zich te wreken en word een superieure killer. Ga naar de trainingsruimte voor conduits en ga daar uitdagingen aan of vecht online en versla zo andere supermensen uit de hele wereld.

avatar van threeohthree
Ik moet nog aan Second Son beginnen, maar een Infamous game is bij mij altijd welkom. Laat maar komen.

avatar van Confusie
Dit is best wel een baby girl.

Beetje para, beetje freaky, maar daar hou ik wel van.

avatar van Confusie
Ze komt deze maand naar ps plus als het goed is.

Ik wil wel een keertje met haar spelen.

Is wel een skatje.

avatar van Shinobi
Weinig memorabel.

Het is dat deze game gratis was bij Plus anders had ik 'm gerust links laten liggen, aangezien de 'InFamous' serie mij nooit heeft geboeid.

Deze stand-alone game is blijkbaar een prequel op InFamous: Second Son (2014) en hierin kom je meer te weten over Fetch. Op zich leuk bedacht, maar echt boeiend wordt het gewoonweg nergens. Daarvoor wordt er een clichématig verhaaltje gebruikt dat geen verrassingen kent. Bovendien heb je in circa vier uur wel de eindcredits bereikt. Het is dat er nog een aantal arena's aanwezig zijn waarin je vecht tegen hordes vijanden om kunstmatig de speelduur te verlengen.

Wat wel goed is uitgewerkt is de vloeiende gameplay; erg fijn om zonder haperingen en pop-ups door de stad te reizen. Weliswaar is de stad vrij klein en is er weinig te doen qua gebeurtenissen, maar dat het geheel soepel verloopt, is ook wel te prijzen. Tevens is er een onderhoudend upgradesysteem aanwezig waarmee je nieuwe krachten kan vrijspelen.

Op de graphics heb ik niets aan te merken. Het ziet er allemaal werkelijk prachtig uit, zoals je kunt verwachten van een PS4 game. Daarbij is er een fotomodus toegevoegd om de game er mooier uit te laten zien. Alleen jammer dat er vrijwel geen cutscenes in zitten en men voornamelijk teruggrijpt op getekende animaties.

Al met al best oké om eens te spelen, maar hier zou ik persoonlijk geen geld aan uitgeven of je moet een groot fan zijn van deze reeks.

Kleine 3,0 sterren.

Nog steeds adorable.

Wel echt een meisje waar ik direct een zwak voor zou hebben grappig dat ze dat zo uit kunnen beelden.

Pure pixel vertedering.

Actrice erachter ook bekeken maar daar heb ik het dan weer minder mee, toch wel een heel ander type.

Je hoort haar ook echt gniffelen als ze die gasten loopt te drillen vanaf de roof met haar zieke freak freak powers super cute.

Jammer dat ze haar niet gewoon hoofdpersoon hadden gemaakt toch wel een stukje interessanter en innemender dan die Delsin.

Ook lijkt het er helaas op dat Sucker Punch deze franchise de rug heeft toegekeerd nu natuurlijk iets heel anders aan het doen dus meer van haar en deze reeks hoeven we waarschijnlijk niet op te rekenen.

Zoals dat wel eens gaat in het leven.