Splatoon (2015)

Nintendo Wii U

Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo

In Splatoon neem je rol aan van een half mens, half octopus en staat het spuiten van inkt centraal. Het doel van het spel is het onderspuiten van de speelomgeving met de kleur inkt van jouw team. Het team dat het grootste gedeelte van de map gekleurd heeft, wint. Met je wapen kun je zowel de grond, als je tegenstanders onderspuiten. De grond wordt hierdoor moeilijker begaanbaar voor je tegenstanders en vormt juist een sneller pad voor je teamgenoten. Dankzij de octopus-modus kun je in de ondergespoten vlakken van de map duiken, om hier vervolgens in te blijven, of om sneller naar een nog onbeklad gedeelte te komen. Je kunt de inkt ook gebruiken om je tegenstanders neer te halen en ze terug te sturen naar hun basis.

avatar van horizon
Nieuwe map is zeer leuke toevoeging. Net zoals de 40 extra gear.

Volgende map weer een nieuwe map.

Haha.

Game awards:
Splatoon:
Best multiplayer
Best shooter

Zwaai zwaai CoD, Halo & Star Wars.

Lol lol lol

avatar van Princess Piranha
Oh! Beste shooter ook?

Super leuk Ik had alleen gehoord Best Multiplayer.

avatar van Banjo
horizon schreef:
Haha.

Game awards:
Splatoon:
Best multiplayer
Best shooter

Zwaai zwaai CoD, Halo & Star Wars.

Lol lol lol

Aha! en terecht..
De originaliteit zal het hem wel gedaan hebben, die is er bij Call of Duty zeker niet meer.

AHWA
Volkomen terecht overigens.

avatar van Rujar
Ik kan mij er wel wat in vinden. Spel heb ik overigens nooit gespeeld, maar van wat ik heb gezien zou ik hier heel goed mee uit de verf kunnen komen.

avatar van horizon
En in Japan vaker dan een miljoen keer verkocht. Ding ding ding.

Deel twee wordt NX launch titel als je het mij vraagt.

Maar is deze game nou echt een succes.
Hoeveel mensen spelen dit nou echt dagelijks met plezier?
En hoeveel van de verkopen zouden te danken zijn aan het gebrek van thirdparty support?
Of zouden er juist meer verkocht zijn als ze wel support hadden.

klaploper schreef:
Maar is deze game nou echt een succes.
Hoeveel mensen spelen dit nou echt dagelijks met plezier?
Of zouden er juist meer verkocht zijn als ze wel support hadden.

Splatoon schijnt sinds februari 2016 ruim vier miljoen keer verkocht te zijn. Daar kan je anno juni 2016 wellicht een half of één miljoen bij doen, dus totaal minimaal 4,5 miljoen. Met 12,8 miljoen verkochte Wii U's per eind maart 2016 kom je uit op een attach rate van ruim 35%. Best knap.

Maar ik vond Splatoon ook niet altijd even goed. Leuk concept, uitwerking was minder. Ik verwacht een betere en gevarieerdere Spla2n.

Verzin je die titel nou zelf 3bdelilah? Van deel 2. Vind hem heel goed verzonnen namelijk

Maar ik vind het een leuk spel. Maar snap de cijfers echt niet. En ik was er snel op uitgekeken.
Maar ik wil het wel heel graag leuk vinden. Binnekort maar weer eens opstarten.

avatar van 3bdelilah
Ik kwam er destijds zelf op ja (Splatoon 2 bekt namelijk niet echt lekker op z'n Engels), maar veel mensen schenen me al voor te zijn, haha.

Dus ik kan daar geen credit voor nemen. Helaas.

avatar van horizon
Samen met xenoblade x beste spel van 2015. En ja, ik heb dit spel in 2015 kapot gespeeld. Dit jaar heeft x die plek ingenomen maar tweede helft van dit jaar zal ik naar splatoon terugkeren.
Eerste shooter die ik leuk vind.

En in Japan is dit spel vaker verkocht dan Mario Kart 8!
En staat het nog steeds, na meer dan een jaar, in de top 10 best verkochte spellen van de week (incl. Alle ps4, 3ds spellen. Xbox is farce in Japan).

Dus ja, een hit.

Kritiek op variatie kan ik mij niet in vinden.

Overwatch is daar toch wel beetje ubisofts antwoord op.

avatar van 3bdelilah
Je bedoelt natuurlijk Blizzard.

Ik zou dit niet zo snel vergelijken met overwatch. Denk dat Nintendo en Blizzard gewoon hun eigen ding doen.
Leuk verzonnen concept.
Maar deel 2. Spl2n haha.
Zou als ze veel kritiek meenemen echt een system seller kunnen worden als launchgame voor de NX.
Goed punt van horizon.

avatar van horizon
Vandaag king geworden bij het allerlaatste Splatfest.

Viel me wel op dat ik na vijf maanden alleen maar XCX echt weer weekje moest oefenen om op niveau te komen. Gelukkig heeft mijn vertrouwde Octobrush me niet in de steek gelaten.