Yoshi's Woolly World (2015)
Nintendo Wii U
Platform
Ontwikkeld door Good-Feel
Yoshi's Woolly World is een 2.5D side-scrolling platformer. Alles in de wereld bestaat uit wol, waaronder Yoshi zelf. Zijn belangrijkste "wapen" is zijn tong, hiermee kan hij zijn vijanden naar zich toe trekken en inslikken. De singleplayer campagne kan eveneens coöperatief met twee spelers worden gespeeld.
Wollen Amiibo's!

26 juni in Europa.

Ign, Insidegamer, de Pu zijn allemaal positief !
ik haal hem ook met wol Yoshi er bij, wedden dat die al heel snel nergens meer te krijgen is...

Wereld 1 imiddels op 100% Ben benieuwd naar de uitdaging die het spel gaat bieden.
Lekker ontspannen, in die prachtige wollen omgeving..
Alleen spelen is al leuk, maar met die co-op is het nog veel leuker.
Het is een spel met zomerse invloeden en dat is wel typisch Nintendo.
Lekker ontspannen gamen, het is fijn om in die wereld te vertoeven.
4 sterren (voor nu)
Heb je hem al sweet Princes?
Volgens mij game je niet zo veel meer he

We horen niet zo veel meer van je, we missen je optimistische verhalen....
Aandacht voor detail is grandioos. Qua spel zelf ligt het dicht tegen de 3DS versie, maar het hele wollen gebeuren geeft het toch écht wat extras.
Alleen al hoe de ondergrond wordt ingedrukt is een ontzettend goed en subtiel effect.
Ondertussen level 3 uitgespeeld. Klassieke maar uitermate kwalitatieve platformer, zo mag ik ze graag.
Heb je hem al sweet Princes?
Volgens mij game je niet zo veel meer he

We horen niet zo veel meer van je, we missen je optimistische verhalen....
Haha klopt, ik game veel minder de laatste jaren. Vooral sinds dit schooljaar, studie is gewoon te druk om nog iets aan hobby's te doen helaas. Maar nu lekker vakantie. Dus sinds 26 juni speel ik deze game. Ik heb ook de Woolly Amiibo gehaald, echt super schattig!
Ik vind het een heerlijke game. Zoals hierboven al wordt gezegd, zit de uitdaging vooral in het verzamelen. Maar zelfs zonder extreme uitdaging geniet ik volop. De sfeer is erg rustig en co-op zorgt weer voor hilarische momenten. Ik weet niet hoe we het doen, maar mijn vriend en ik raken elkaar constant met de bolletjes wol als we schieten. En dan doen we nog zo voorzichtig, oeps!
Het voelt vertrouwd en tegelijk ook juist weer nieuw. Dus eh, ja ik ben nog steeds optimistisch!

Enigszins jammer vind ik dat het co-op gedeelte niet helemaal goed getweaked is. Level 4 is gewoon moeilijker in co-op, omdat je vaak andere spelers per ongeluk van het scherm springt. Die levels met het vasthangen aan gordijnen en tapijten zijn helemaal vervelend met z'n 2en. Dan had ik liever een Mario Galaxy-achtige co-op gezien, waar player 2 een soort van helpende functie krijgt ipv dat je met 2 echt doorheen het hele level moet.
Maar verder ... prachtige details en afwerking. Platformer naar m'n hart.
Wat ook wel aparte game play oplevert is als je de Yoshi amiibo activeert.
Speler één kan altijd nog bolletje wol van speler twee maken....
Is wel zo, maar niet leuk voor de speler die dan het eitje is natuurlijk. Da's niet echt co-op gameplay

Maar met co-op nog niet zo heel veel gespeeld. Zijn hier sowieso pas in wereld drie aanbeland (wordt meest ge-splatoon-ed). Maar is de de co-op in Yoshi dan een stuk lastiger dan die in bijvoorbeeld Super Mario Bros Wii/Wii U? Daar had je ook van die levels die bijna niet te doen waren met zijn tweeën. Ook vaak vanwege het staan op kleine plateaus of hangen aan dingen.
Gameplay met de Yoshi Amiibo vind ik trouwens erg vervelend. Er lijkt vaak een rare focus te zijn op een van de twee yoshi's. Dus als mijn vriend niet meespeelt, dan speel ik liever alleen.

In Yoshi’s Woolly World is het doel het einde van ieder level te bereiken. Je kunt vijanden opeten en gebruiken als projectielen om tegen andere vijanden te vechten, of je kunt de projectielen gebruiken om verschillende puzzels op te lossen. Naast het einde van het level bereiken zit ieder level vol met secrets en collectables die je, indien je ze allemaal verzameld, een beloning geven.
Het eerste wat me opviel bij Yoshi’s Woolly World is de kleurrijke vormgeving en aanstekelijke muziek. De ‘gebreide wereld’ vormgeving geeft een fijn-ogend eindproduct dat anders is dan de andere Nintendo games die ik heb gespeeld, evenals dat door het gehele spel heen het kleurgebruik veranderd waardoor de levels gevarieerd eruitzien.
De gameplay is waar ik wisselvallige meningen over heb. De besturing werkt goed mee en van begin tot eind komen er verschillende obstakels je pad op waardoor het gehele spel vers voelt, wat in de meeste games een goed teken is. In Yoshi’s Woolly World komt het minder sterk uit de verf dan in sommige andere platformers. Mijn grootste hinder is dat ze ervoor hebben gekozen de uitdaging niet te zetten bij het halen van ieder level maar juist op het vinden van de collectables. Indien je de collectables negeert en gewoon een level wilt uitspelen kom je erachter dat Yoshi’s Woolly World behoorlijk makkelijk is. Onlangs dat er constant nieuwe obstakels & andere uitdagingen op je pad komen was voor mij geen spanning aanwezig omdat de moeilijkheidsgraad tot de laatste levels toe te laag is. In tegenstelling tot Super Mario 3D World waarin het noodzakelijk is voldoende collectables te vinden om naar de volgende World te kunnen vind ik bij Yoshi’s Wolly World de beloningen niet sterk genoeg om extra tijd erin te steken. Als je 5 stukken wol vind in één level krijg je een nieuw kostuum voor Yoshi, indien je in alle levels van een World de bloementjes vind speel je een extra level vrij. Op gegeven moment was ik tevreden met mijn hoeveelheid kostuums en had geen behoefte nog verder te zoeken, en alle bloemen vinden kan zo dusdanig veel tijd in beslag nemen dat ik het niet waard vind de extra moeite erin te steken.
Niet te zeggen dat je slapend door de game heenloopt. Het is wel degelijk een game waarbij je de kop erbij moet houden om verder te kunnen komen. Het komt echter tekort aan uitdaging of sterke beloningen om mijn volle interesse vast te houden, in single player tenminste. Co-up daarentegen is waar de game het beste uit de verf komt. Ik heb urenlang plezier beleefd met meerdere vrienden aan het spelen van co-up mode: het verzamelen van collectables werd leuker vanwege het sociale element van samenspelen, ook is het makkelijk te leren voor nieuwkomers en vanwege de moeilijkheidsgraad word het spel nergens echt frustrerend of onaangenaam makkelijk.
Als een sociale game heb ik vele uren plezier beleefd en is het aan te raden voor wie graag co-up speelt, als een single-player payer is het niet iets wat ik per se zou aanbevelen tenzij je een archiever bent die graag voor de volle 100% gaat en voor als je een zwak hebt voor Nintendo-platformers.
De levels zijn ook mooi gebalanceerd, waarbij heel casual soms wordt afgewisseld met enkele wat pittigere stukjes. Vooral het verzamelen van alles (en wol en bloemen en muntjes en eindigen met alle levens) is soms hard werken. Ben daarom nu gewoon door aan het spelen tot het einde.
Uitgespeeld! Niet alle extra's verzameld maar dat mag deze leuke pret niet drukken. Muziek in laatste gevecht was wel heel erg leuk.
Mooie platformer.
En nu met en met alle wol proberen te krijgen.
Hele toffe platformer met (zoals gewoonlijk) varierende leveldesign en goed muziek.
Van de normale levels in de wereld alle zonnebloemen en bolletjes wolletjes verzameld. De bonuslevels en wereld ga ik wel in de toekomst doen.
Enige minupunten zijn de levelbazen en de variatie daarvan. 2 a 3 keer zie ik dezelfde persoon terugkomen en ze zijn over het algemeen heel makkelijk te verslaan. Zit wel een voordeel aan. Als je niet alle collectibles van de castles heb verzameld na 2 a 3 keer, is het wel gunstig snel klaar te zijn om de bazen te verslaan.
Sfeer is de bom. Het wol-concept met het rustige muziek, maakt die game gewoon sterk. Vooral hoe het ook voor de kids geschikt is. Ik heb zelf geen kinderen, maar mijn nichtje zal dit echt gigantisch waarderen. Lekker kleurrijk en variabel (nogmaals even melden)
4,5 ster.