menu

Bloodborne (2015)

mijn stem
4,44 (70)
70 stemmen

PlayStation 4
Action / RPG
single player / multi player / online

Ontwikkeld door From en Sony
Uitgegeven door Sony

Zorg dat je je angsten onder ogen ziet en zoek naar antwoorden in de oude stad Yharnam, waarop nu een vloek rust van een vreemde inheemse ziekte die zich als een lopend vuurtje door de straten verspreidt. Het gevaar ligt overal op de loer in deze angstaanjagende wereld. En je moet de duistere geheimen ervan ontdekken om te overleven.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=G203e1HhixY

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van threeohthree
5,0
iMontana schreef:
Heeft iemand enig idee hoelang dit spel duurt totdat je het hebt uitgespeelt?
Ben namelijk van plan om Bloodborne deze maand aan te schaffen.


How Long to Beat Bloodborne

Mocht je nog niet bekend zijn met de site.

avatar van iMontana
threeohthree schreef:
(quote)


How Long to Beat Bloodborne

Mocht je nog niet bekend zijn met de site.


Bedankt! Wat een handige site is dit. Nu kan ik ook verschillende games checken. ✌️

avatar van threeohthree
5,0
Graag gedaan! Gebruik het zelf bij vrijwel elke game, hierdoor weet ik precies wat ik kan verwachten en zit ik niet om 5 uur 's ochtens nog intensief door te spelen als ik het gevoel heb dat ik tegen het einde aan zit. Scheelt een hoop frustratie, en bovendien weet je gewoon waar je aan toe bent.

avatar van JacoBaco
5,0
Eindelijk begonnen aan Bloodborne en ben de eerste keer na anderhalf uur maar opnieuw begonnen en een dag later na 45 min wederom opnieuw begonnen. Ik krijg de eerste boss op de brug niet eens kapot!

Heb meer bommen nodig en meer flesjes om m'n health aan te vullen. Ik begrijp ook een aantal items nog zo goed.

Tot nu toe verslavend, al word ik het wel zat als ik te vaak dood ga, maar de volgende dag heb ik dan alweer frisse zin!

avatar van threeohthree
5,0
Hardcore Milk and Toast? je kan ook prima een run beginnen zonder elke keer dat je dood gaat te resetten.

Eerste boss is wel tricky, maar eer je eenmaal de juiste strategie hebt gevonden, valt het gelukkig allemaal wel mee. Die strategie btw gebruikt niet per se molotovs.

Succes in ieder geval! Schreeuw maar als je er echt niet uit komt!

avatar van JacoBaco
5,0
Ja, het beste is denk dichtbij te blijven, wegspringen of rollen, aanvallen en hopen dat hij je niet van de grond pakt en als een puist uitknijpt!

Die dude op youtube kickt wel flink ass!

kiriyama
Leren je pistool/shotgun te gebruiken is een must. Op die manier kan je zo 15% van z'n health afhalen in één aanval. Ik zou molotovs ed. zo min mogelijk gebruiken. Na een tijdje doen ze zowat geen schade meer en als je dan de controls nog niet goed onder de knie hebt krijg je het pas echt zwaar.

avatar van JacoBaco
5,0
Ok, ik ga het vanavond weer eens proberen, thx!

avatar van threeohthree
5,0
Hehe, ENB heeft ook grotendeels de Bloodborne Strategy Guide dus dan gaat het al gauw lekker (al heeft hij na 8 episodes het toch maar opgegeven).

Maar zo lang mogelijk dichtbij blijven is vaak wel een aanrader, al komt het qua boss battles vaak gewoon aan op trial en error.

Succes!

avatar van JacoBaco
5,0
Eindelijk de eerste boss verslagen, maar het was meer geluk dan wijsheid! Heb inderdaad lekker op hem geschoten waardoor hij 1x even neerging en ik daardoor een serieuze aanval kon uitvoeren! Toen ik bij de boss aankwam, had ik al flink wat blood echoes, maar ja, dan ga ik toch weer dood en ben ik ze kwijt. Je kan ze natuurlijk wel terugkrijgen, maar dan moet je wel die boss verslaan! En uiteraard ging ik dus de eerste keer weer dood nadat ik een new spel was gestart. Super!

Wel tof hoe je vooruit gaat. In het begin deed ik er zowat 1,5 uur over om bij de eerste boss te komen. Nu ben ik er binnen 10 min.

avatar van threeohthree
5,0
Netjes!

Erg vet om je zelf vooruit te zien gaan inderdaad, absoluut 1 van de charme van Fromsoft games.

avatar van JacoBaco
5,0
Inmiddels toch wel lekker bezig! Boss fights blijven een dikke uitdaging tegen het tergende aan soms! Zo heb ik bij Vicar Amelia echt even vastgezeten. Minimaal 20x moeten proberen denk ik. Gelukkig was deze heks echt vet makkelijk! En gisteravond dan deze rotzakjes verslagen! Niet heel lang over gedaan.. Een poging of 8 denk.

Af en toe heb ik wel echt zin om mijn controller in stukken te breken wanneer ik bijv. weer eens 120.000 Blood Echoes verlies door een dom foutje. Vooral wanneer je dus een boss steeds opnieuw doet en de Blood Echoes daar steeds blijven liggen en iedere keer als je daar bent, loopt het op. Maar soms gaat het dus even mis.., bam, alles kwijt!

Het leuke van Bloodborne is dat ik heel vaak sterf en vooral bij boss fights, maar ik wel het gevoel heb dat ik het kan halen i.p.v. het gevoel te hebben dat het onmogelijk is. Je even niet goed concentreren kan fataal zijn! En dat is het, gewoon goed opletten en goed de aanvallen van de boss bestuderen. Ze doen eigenlijk steeds hetzelfde! Blood Starved Beast was overigens ook erg lastig!

Dit wordt wel een 5 sterren game!!

5,0
Precies de motherfuckers waar ik ook zo'n moeite mee heb gehad; BSB en Vicar.

Als je met dezelfde bazen als ik in de problemen blijft komen, dan wens ik je nog veel succes met ... straks

avatar van JacoBaco
5,0
Daar was ik al bang voor!!

avatar van threeohthree
5,0
Haha wou precies hetzelfde zeggen. Sterkte!

avatar van iMontana
Heb het spel vandaag gekocht en wat ga je snel dood zeg, echt niet normaal. Ik kan trouwens gewoon wel langs alle monsters lopen zo kwam ik eigenlijk bij de eerste boss. Maar echte minpunt is toch wel dat er gewoon geen combo's in het spel zijn of komen die later in het spel?

avatar van threeohthree
5,0
Zijn wel een soort van combo's (dubbele backstab bijvoorbeeld) en 2x r1 in r2, maar verder hebben combo's ook niet zo veel zin in BB (of Souls) omdat je continue in en uit een gevecht springt.

Maar je kan inderdaad gewoon langs alle enemies lopen, al loop je daardoor het risico underleveled te raken omdat je een hoop souls mist op die manier (al is het voor een bossfight wel gebruikelijk dat je niet elke keer alles killed onderweg).

avatar van JacoBaco
5,0
Bijna uitgespeeld en ik zie een platinum mogelijkheid! Ik moet nog 5 trofeeën. De 3 verschillende eindes.. Acquire all hunter weapons en Yharnam, Pthumerian Queen. Maar die laatste is gewoon niet leuk! Aan dat labyrinth lijkt geen einde te komen en het wordt op een gegeven moment echt moeilijk!! Om 1 labyrith te doorlopen ben je niet heel lang bezig en er zijn voldoende checkpoints, maar het zijn er zoveel en ze lijken ook allemaal erg op elkaar!

Om de Chalice Dungeons te unlocken heb je specifieke materials nodig waarvan je de meeste in de dungeons kan vinden. En ik moet zeggen, dat wordt na een tijdje erg eentonig en aangezien het ook echt moeilijk wordt, kan ik me voorstellen dat mensen afhaken.

Maar dit kan wel co-op gespeeld worden en zijn er hier mensen die dit ook willen halen of toch maar niet? Ik ben overigens level 107.

avatar van 3bdelilah
4,5
Er is net een uitbreidingspakket aangekondigd genaamd The Old Hunters. Ik heb alleen de beschrijving gelezen en beelden zo veel mogelijk geprobeerd te ontwijken, ik moet Bloodborne immers nog spelen. Ik denk dat ik nog even drie maandjes afwacht, want 3 december komt een fysieke bundel incl. DLC (á la Dark Souls: Prepare to Die Edition).

Remi
Ben benieuwd !

avatar van JacoBaco
5,0
De bijzonder detailleerde wereld, de graphics, de muziek/geluidseffecten, de sfeer, de soepele gameplay, de moeilijkheid, de combat, het verhaal wat je niet opgedrongen wordt, maar uiteindelijk toch ook goed is en de super vet ontworpen bazen. Om dus maar even snel wat op te noemen... Bloodborne is echt, maar dan ook echt van hoog niveau! Bloodborne is een game om nooit meer te vergeten. Nu weet ik het zeker! Dit is top 10 materiaal! Deze game is bijna perfect!

Helaas vind ik de game toch net iets te kort, maar dit vind ik een lastige. De meeste tijd zal gaan zitten in het halen van bazen en je gaat gewoon vaak dood! Soms frustrerend, maar de uitdaging is zo bevredigend dat je toch steeds doorzet, want je weet, ik wil en kan die fucker verslaan! Wanneer het een beetje mee zit en zeker na een New Game+ merk je wel dat de game niet echt heel groot is. Verder zijn de laadtijden te lang en de Chalice Dungeons geven veel minder voldoening dan de rest. Dit zijn slechts kleine nadelen hoor en dus absoluut niets ernstigs!

Goed, toen ik bij de eindbaas aankwam, had ik wel zoiets van, ok nu al? Maar dat lag ook vooral aan het feit dat ik zo ontzettend aan het genieten was van de game. En ja, dan is het jammer dat je aan het einde van de game bent! Daarom heb ik geprobeerd om alles te doen wat er te doen valt. Gelukkig blijkt dan ook dat er nog van alles te doen is zoals een aantal optionele boss fights en nieuwe gebieden. Maar dus ook die Chalice Dungeons. De mindere kant van Bloodborne. Het is totaal niet bijzonder en i.p.v. dat je de prachtige wereld van Bloodborne verkent, loop je dus rond in eentonige ondergrondse dungeons. Er zitten wel een aantal nieuwe bazen in waarvan sommige verschrikkelijk moeilijk zijn.

Nou, ik heb dus geprobeerd om alles te halen wat er te halen valt en dit is na ongeveer 75 uur gelukt! Dus wat dat betreft kun je wel flink wat tijd stoppen in Bloodborne. Echter gaat er ook veel tijd zitten in New Game+ en de Chalice Dungeons. De game heeft 3 eindes, dus dat betekend 3x uitspelen! Natuurlijk kun je je savefile van vlak voor de eindbaas op een USB stick zetten en wanneer je de game uitspeelt, overschrijf je vervolgens je huidige savefile met die van je USB stick. Ik heb dit dus ook 1x gedaan! Want 3x uitspelen in zo'n korte tijd, nee! Verder is Bloodborne absoluut een game die ik zeker wel eens in de zoveel tijd opnieuw ga uitspelen!

Ik geef een 4,75 afgerond naar een 5,0 en een 9,5 op de schaal van 0 t/m 10.

avatar van Squall Lionheart
5,0
Squall Lionheart (moderator)
Mooie review Jaco!

DLC holadijee: Bloodborne: The Old Hunters (2015)

avatar van JacoBaco
5,0
Dankje Bor!
Jaaaa daar kijk ik gruwelijk naar uit!!

kiriyama
Ik ook. Ben wel benieuwd hoe ze de DLC gaan implementeren aangezien je na het verslaan van de laatste baas meteen in NG+ komt. Misschien dat ik dus weer met een nieuwe save tot een bepaald gedeelte zal moeten spelen. Dat is ook geen straf overigens.

4,5
kiriyama schreef:
Ik ook. Ben wel benieuwd hoe ze de DLC gaan implementeren aangezien je na het verslaan van de laatste baas meteen in NG+ komt. Misschien dat ik dus weer met een nieuwe save tot een bepaald gedeelte zal moeten spelen. Dat is ook geen straf overigens.


Och, hier had ik ook niet aan gedacht. Maar aangezien het alweer dik een half jaar geleden is dat ik de game heb uitgespeeld komt dit me niet slecht uit. Geeft me weer even de tijd om aan de controls te wennen en rustig in de game te geraken. De DLC is beschikbaar na het verslaan van Vicar Amelia las ik dus tegen die tijd ben ik alweer de nodige uurtjes onderweg.

Remi
Vandaag Bloodborne weer eens uit de kast getrokken en voor het eerst begonnen met New Game +. Maarreh... Dat valt vies tegen zeg, met level 78 kom ik gewoon niet voorbij de eerste boss.

avatar van dr channard
5,0
Speel deze soms eens op de ps4 van mijn broer. Moeilijkste baas tot nu toe waren die drie gozers , Samurai Jack, Fire Breath en Spamboy. Daar zit ik dus. Anders dan Dark Souls, veel offensiever en je hebt een langere concentratie nodig voor de bazen omdat de damage veel minder is. Heel uitdagend :

Mooie sfeer allereerst, soms ongelooflijk spannend. Dat stukje in die kapel met op de achtergrond muziek dat thuishoort in een Duivelse sekte is gewoon afschrikwekkend. Vooral dat ene moment daar als je opeens een klein heksje ziet voorbijlopen in de gangen. Ben ook een zenuwpees bij Soul-games en horrorspellen dus van het minste verschiet ik. Vijand in de hoek, vijand achter je rug ... noem maar op.

Een ding dat ik nog moet vermelden is gewoon dat heel het gebeuren in het spel ontzettend goed is. Als ik mijn broer hoor vertellen over gevolgen van bepaalde acties of werelden die je op een originele manier kan betreden sta ik echt verstelt. Het voelt echt aan als een interactieve spelwereld (net als de originele Dark Souls). Dit heb ik minder bij bijvoorbeeld DS II en III. Erg knap!

avatar van dr channard
5,0
Update. Iets verder in het spel nu. Laatste baas die ik deed was The One Reborn , viel heel goed mee De Aliens waren ook heel makkelijk net als ROM. Sinterklaas daarentegen was iets uitdagender maar episch.

Nog nooit een 'Souls' game gespeeld maar na 2 jaar twijfelen toch deze gelauwerde Bloodborne in huis gehaald. De donkere afschuwelijke maar prachtige gotische setting sprak me gewoon zo erg aan dat ik het niet kon laten. En wauw, dit moet echt wel één van de meest sfeervolle games ooit zijn gemaakt.

Nu om zijn beruchte moeilijkheidsgraad moet ik zeggen dat het nog wel meevalt. Vooral omdat het nooit onmogelijk voelt en je vaak sterft door een domme fout waar je gewoon zelf verantwoordelijk voor bent, of erger nog, door je eigen ego, denkend dat je snel nog 1 hit kan uitvoeren. Nee zolang je tactisch te werk gaat en vooral heel veel geduld uitoefent, kom je er wel steeds. En once you do.. oh boy! En dat is echt een kudos aan de gameplay die nooit frustrerend aanvoelt in tegenstelling tot andere games waar je iets steeds opnieuw moet doen. De combat hier is altijd erg responsief en zit zo goed in de hand, zeker eens je die echt onder de knie hebt.

Nu moet ik wel zeggen dat de start met zijn beruchte mob rond het vuur inderdaad vrij brutaal was die je moed en wil om verder te spelen echt wel tot het uiterste drijft. Ik ben wel minstens 20 keer gestorven. Als nieuwe speler moet je je daar toch mentaal even op voorbereiden. Gelukkig was ik vooraf gewaarschuwd. Uiteindelijk is het dan ook toch gelukt en eens ik de shortcut had gevonden, klikte het plots allemaal. Er ging dan letterlijk en figuurlijk een nieuwe wereld voor me open, en besef je hoe je dit spel moet spelen en dat vaak sterven daar gewoon bijhoort.

Central Yharnam ken ik ondertussen zo goed als mijn achterzak en slacht ik alles genadeloos af. Leuk wanneer je weet hoe je ervoor stond toen je begon en angstig achter elk hoekje stond te pieken. Het gevoel van vooruitgang en je eigen skills voelen groeien is erg fijn en zeer bevredigend. Misschien heb ik erg veel geluk gehad maar de Cleric Beast toch op mijn first try kunnen afmaken! Father Gascoigne en Blood Starved Beast daarentegen waren wel wat andere koek. Damn! Maar dan die adrenaline rush waar je bijna high van wordt als je eindelijk wint... heerlijk!

Uiteindelijk waren het vooral de boss battles die me vroeger hadden afgeschrikt om dit spel te spelen maar toegegeven ze zijn best leuk om te doen en zoals ik al zei voelen ze vooral nooit onmogelijk. So far dan natuurlijk... zit nog maar aan de 4e boss. Maar persoonlijk had ik meer last van de boss battles in The Witcher 3.

Erg verslavend allemaal en kan niet wachten om terug te gaan, want je moet er natuurlijk wel even voor gaan zitten.

Trouwens de bekende loadscreens vallen toch erg goed mee? 5-10 seconden max voor mij. Ik ben ook steeds verrast hoe snel je deze game kan opstarten. Vergelijk dat maar eens met The Witcher 3 of Fallout 4 waar het daar zelfs soms 1 minuut duurt om door een fucking deur te lopen. Oh Bethesda..

avatar van dr channard
5,0
Ja de loading screens zijn gepatched

Gast
geplaatst: vandaag om 07:02 uur

geplaatst: vandaag om 07:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.