menu

Bloodborne (2015)

mijn stem
4,41 (65)
65 stemmen

PlayStation 4
Action / RPG
single player / multi player / online

Ontwikkeld door From en Sony
Uitgegeven door Sony

Zorg dat je je angsten onder ogen ziet en zoek naar antwoorden in de oude stad Yharnam, waarop nu een vloek rust van een vreemde inheemse ziekte die zich als een lopend vuurtje door de straten verspreidt. Het gevaar ligt overal op de loer in deze angstaanjagende wereld. En je moet de duistere geheimen ervan ontdekken om te overleven.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=G203e1HhixY

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
AvMerode
Had met demons souls precies hetzelfde en deze bloodborne lijkt er trouwens erg veel op.
Maar mis trouwens wel al die draken uit demons souls. In demons souls had je een overvloed van draken en vond dat echt geweldig.
Maar from software is altijd al goed geweest in dit genre, al heb je nu masterminds zoals Hidetaka Miyazaki bij From Software die dan ook verantwoordelijk is voor bloodborne en de souls serie.
Qua sfeer en gameplay kan het echt niet beter dan souls serie en bloodborne.
Bij veel tegenwoordige games verveel ik me zomaar, maar games als bloodborne en de souls serie brengen zoveel diepte met zich mee. Maar de strategische combat spreekt niet iedereen aan en er is geduld nodig. Maar zodra je erin zit is het moeilijk om de controller neer te leggen.
Ja het is geen walk in the park, maar dat maakt het juist zo intrigerend en bij boss fights zit je vol spanning en hardkloppingen. Daarnaast nog het exploren en de sfeer.

5,0
Niemand er nog doorheen? Ik ben erg langzaam met dit spel en dat heeft een reden..

En toch, leg ik hem nog lang niet weg. Het blijft een heerlijke game, hoevaak je ook dood gaat.

Moet overigens wel zeggen dat ik sommige bosses iets te hardcore vind en ik graag met het belletje rinkel voor wat hulp. In tegenstelling tot de rest van het spel heb ik voor die bosses ook niet echt geduld en beleef ik er maar weinig plezier aan om ze tientallen keren opnieuw te proberen.

kiriyama
Iemand hier al voorbij Rom gekomen? Motherfucker!

4,5
Vond die niet zo lastig eerlijk gezegd. Had meer moeite met de hunter voor hem. Gewoon de spinnetjes negeren en wegrennen als je hem een paar keer hebt geslagen op zijn lichaam.

avatar van SilverGun
Een prestigieuze 10 van Edge voor Bloodborne. Moet 'm, ondanks de bult ongespeelde/onafgeronde games waar ik eigenlijk eerst doorheen wilde gaan, nou toch maar rap gaan oppikken.

kiriyama
JacL schreef:
Vond die niet zo lastig eerlijk gezegd. Had meer moeite met de hunter voor hem. Gewoon de spinnetjes negeren en wegrennen als je hem een paar keer hebt geslagen op zijn lichaam.


Die spinnen en Rom's eigen aanvallen ontwijken is zo makkelijk nog niet. Eerste keer in het spel dat ik echt vastzit. Morgen maar weer proberen.

4,5
Klopt ik moet zeggen dat er op het einde wel erg veel spinnen kwamen. Maar probeer echt goed te rollen en te blijven bewegen / rondjes eromheen lopen en een gaatje in de defensie zoeken. Net als bij souls games kan je beter de tijd nemen in een gevecht en de aanvalspatronen observeren. Ik neem aan dat je je wapen
goed geupgraded hebt. En als je het echt niet lukt kan je altijd nog wat optionele gebieden (yahar gul of cainhurst castle) of chalice dungeons verkennen, zodat je wat kan levelen in de tussentijd. En anders kan je altijd nog mensen oproepen. Ik doe dat zelf niet want dat haalt de uitdaging best weg.

Succes ermee.

kiriyama
Rom vanmiddag verslagen...Nouja, ongeveer dan. Tijdens mijn laatste aanval werd ik zelf ook aangevallen en stierf ik. Telde gelukkig wel.

Al een beetje het volgende gebied verkend en...Fucking Cthulhu! What the fuck!?

5,0
Ik heb nog een lange weg te gaan vrees ik en ben benieuwd of ik het einde überhaupt ooit haal. Zit nou al 3 avonden vast in de Forbidden Woods

kiriyama
Vanmiddag dan eindelijk het (echte) eind gehaald. Erg tof, al vind ik de vier bazen voor het eind wel wat zwak. De beste bazen zitten aan het het begin van het spel of zijn optioneel. Ondanks dat is Bloodborne echter een geweldige ervaring. Kom maar op met DLC!

avatar van threeohthree
5,0
Darkbeast Paarl. Geweldig intens gevecht imho. Ben dus nog niet super ver, maar oh boy wat is deze game genieten geblazen. Geweldige lore, en de samenhangendheid, oh boy. Kan zelfs Demon's Souls niet aan tippen.

5,0
PlayStation Europe:

Bloodborne Update 1.03 now available. Reduces load times, prevents elevator issues, and stops boss behaviour problems & other bug fixes.

5,0
Wie had dat kunnen denken dat ik 'Bloodborne' zou uitspelen. Ik ben verre van een hardcore gamer (helaas te weinig tijd), maar dit spel heeft me de afgelopen maand in z'n greep gehouden.

Ik was niet bekend met de FROM-games en ging er blanco in. De sfeer, de gameplay, het combatsysteem; eigenlijk pakte alles me vanaf minuut 1. Maar er was 1 probleem, de moeilijkheidsgraad. Ik heb dan ook flink moeten investeren, maar dat was het allemaal waard. Na een uur of 10 was ik nog steeds in het eerste gedeelte bezig en nadat ik toen ineens de eerste twee bosses verslagen had, begon het balletje te rollen. Ik had plots het gevoel dat ik het allemaal door had.

Wat ik naast de de eerder genoemde punten geweldig vindt aan deze game is het feit dat het niet teveel op verhaal leunt. Geen ellenlange cutscenes etc, heerlijk! Je wordt ook echt in het diepe gegooid en mag alles zelf uitvogelen. Gamen voor volwassenen zullen we maar zeggen!

Ik kan dit echt alleen maar met de hoogste score beoordelen. Bloodborne heeft er eigenhandig voor gezorgd dat ik na járen weer eens een spel heb gespeeld waar ik uren ingestoken heb. Een spel dat me bezighield, ook als ik het niet speelde. En een spel waarbij ik weer een beetje het gevoel van vroeger terug kreeg: hoe het was om veel te gamen en... heel veel dood te gaan.

Verslavend goed dit! 5*

avatar van threeohthree
5,0
Ik inmiddels ook uitgespeeld, en ben het helemaal eens met mijn bovenbuurman. Ik mag mijzelf dan wel een hardcore FROM-fan noemen, maar het is toch altijd maar weer afwachten. En met verwachtingen zo hoog als de Burj Khalifa, is het natuurlijk geen makkelijke taak om hieraan te voldoen, Bovendien ga je altijd vergelijken met Dark/Demon Souls.

Bloodborne een geweldige game noemen is wat mij betreft een understatement. En was het niet voor het gebrek aan voldoende interessante NPC's, had dit zomaar Demon's Souls als favoriete game kunnen vervangen. De rest is inderdaad fenomenaal; ijzersterk creature en boss design, een inderdaad niet geforceerd maar uiterst subtiel en diepgaande lore, gewaagd maar zeer effectief combat systeem, mysterieus sounddesign, jump scares en een wereld die nog nooit zo verbonden was, maken van Bloodborne een onvergetelijke ervaring waar ik de komende jaren niet genoeg van kan krijgen.

Heb de game uitgespeeld met een arcane build, en heb al ideetjes voor een strength/skill/bloodtinge build, maar ook wil ik veel meer co-op en pvp doen. Alles zolang ik maar Bloodborne kan spelen. Wel een beetje sneu dat NG+ niet veel voorstelt, maar gezien ik gisteren de officiële guide van Future Press heb gekocht zal ik me ook absoluut vermaken met NG.

kiriyama
Eens gekeken naar hoe een Arcane build werkt, en dat spreekt me erg aan. Lijkt me leuk om eens te proberen. Jammer genoeg de komende tijd al druk genoeg met andere spellen. Misschien dat als er DLC komt ik gewoon opnieuw begin.

Heb het spel ook maar in m'n top 10 gezet ipv Dragon's Dogma. Bijna alles wat dat spel zo tof maakte zit hier ook in, maar dan nóg beter. Nu ook wel erg benieuwd geworden naar DeS en DaS, maar vraag me af of ik qua gameplay nog wel terug kan keren naar die spellen.

avatar van threeohthree
5,0
Hehe. Herken de drukte absoluut. Daarom ook zeker jammer dat er én geen respec mogelijkheden zijn én dat de chalice dungeons een beetje 'meh' zijn. Het was anders wel vet geweest om met wat builds te experimenteren voor een uitdagend NG+. Maar goed, in alle eerlijkheid vind ik het absoluut geen punt om nog een paar nieuwe karakters te maken, maar dat gaat dan wel weer ten koste van alle andere spellen die nog gespeeld moeten worden.

Arcane build is overigens erg vet, het is zeker erg vermakelijk, maar heeft ook absoluut zijn tekortkomingen bij sommige bazen. (Martyr Logarius)

Overigens speel ik zelf nog regelmatig Demon's Souls, maar ben heel benieuwd hoe het weer zal zijn na het spelen van Bloodborne. Op de Bloodborne Reddit hadden mensen het er zelfs over dat de Souls games nu een walk in the park zijn dmv het leren dodgen in BB. (en spelen zonder schild)

Natuurlijk is het even een stapje terug, maar als je van de world design in Bloodborne houdt, kan ik je tocht echt 110% aanraden. Maar als je toch twijfelt, kan je altijd een serietje van EpicNameBro kijken.

Remi
Wauw, wat een verschrikkelijk moeilijke game zeg. Ik ben door de jaren heen m'n status als gamer een beetje voorbij en de games van FROM zeiden me hiervoor helemaal niks, maar Bloodborne houdt me wel enorm bezig. Als ik voor de zoveelste keer weer eens doodga en m'n frustraties teveel worden, doe ik even wat anders. Maar het is wel bijzonder dat ik mezelf een half uur later weer betrap met een controller in m'n handen terwijl ik Bloodborne speel. Ik ben er trouwens wel achter dat Father Gascoigne een enorme eikel is.

avatar van threeohthree
5,0
Absoluut 1 van de lastigere bazen inderdaad. Het mooie van From zijn games is inderdaad dat ondanks dat het frustreert het nooit demotiveert. Zelfs als de game over is kan ik mijn controller lastig neerleggen.

5,0
Mee eens inderdaad, je leert van je fouten in Bloodborne en op het moment dat je doodgaat weet je al hoe het beter kan/moet. Daarbij is het ook een kwestie van concentratie en discipline, want je moet niet gaan rushen als je een gedeelte weer opnieuw probeert, terwijl je soms wel die neiging hebt.

Overigens, die baas waar jullie het over hebben lukte mij gek genoeg in 1 poging. Ik lees van velen dat ze er moeite mee hebben, maar ik heb met meerdere andere bosses vele malen meer moeite gekend.

avatar van Brains
4,5
Een hele tijd niet aangeraakt omdat ik vast zat bij de Blood-Starved beast. Laatst weer eens opgestart, lukte het direct de eerste poging. Kom ik er daarna achter dat het een optionele boss is, en dat ik dus helemaal niet vast zat.

Nouja, in ieder geval aanleiding om weer verder te spelen. Ben nu inmiddels bij Mergo's Wet Nurse en ik had begrepen dat ik nu het einde nader. Ben benieuwd!

In ieder geval enorm vette game. Gaat zeker in mijn top 10 komen.

avatar van threeohthree
5,0
Haha, optionele baas inderdaad. Wel grappig dat je juist daar vast zat en niet bij Gascoigne die toch door velen als de lastigste early game baas wordt gezien. Maar goed, je hebt inmiddels duidelijk de smaak te pakken zie ik.

avatar van Brains
4,5
threeohthree schreef:
Wel grappig dat je juist daar vast zat en niet bij Gascoigne die toch door velen als de lastigste early game baas wordt gezien.

Haha ja, gek genoeg lijk ik over het algemeen meer moeite te hebben met de 'makkelijkere' bazen. Geen idee waarom.

5,0
Mwah die baas waar je zo'n moeite mee had, hoort ook zeker bij de moeilijkste van dit spel hoor. Zeker ook op andere fora wordt ie veelvuldig genoemd!

avatar van Brains
4,5
Ach ja, het zal waarschijnlijk ook wel weer per persoon verschillen..

Mergo's Wet Nurse was trouwens echt een watje. De eerste poging werd ik wat verrast door zijn Schaduw kloon aanval, tweede poging makkelijk gewonnen.

Heeft het nog een meerwaarde als ik eerst de andere optionele bazen versla (Martyr Logarius, Ebrietas en Amygdala moet ik nog zo ver ik weet), alvorens ik Gehrman versla?

kiriyama
Na het uitspelen kom je meteen in new game +. Als je ze nog wilt doen moet je dat dus inderdaad ervoor doen. Je beloningen zijn trophies en wapens.

spelfreak
Brains schreef:
Heeft het nog een meerwaarde als ik eerst de andere optionele bazen versla (Martyr Logarius, Ebrietas en Amygdala moet ik nog zo ver ik weet), alvorens ik Gehrman versla?


Trophies, Blood Echoes voor te levelen, en zelfvoldoening. Als je sommige optionele bazen verslaat is het ook mogenlijk om andere wapens te kopen. Niet dat die per se sterker zijn, maar als je de platinum wil moet je ze hebben.

Weet je nog die 1/3 Umbilical Cord die je bij Wet Nurse kreeg? Als je de andere 2 ervan verzameld krijg je nog een extra baas op het einde en krijg je pas het 'goede' einde.

avatar van Brains
4,5
Top! Dan ga ik die eerst nog doen. Al kan ik al niet meer 3 umbilical cords krijgen....

avatar van iMontana
Heeft iemand enig idee hoelang dit spel duurt totdat je het hebt uitgespeelt?
Ben namelijk van plan om Bloodborne deze maand aan te schaffen.

spelfreak
Ligt er helemaal aan hoe goed je bent. Als je Dark Souls eerder hebt gespeeld zou ik bij een eerste playthrough 15-20 uur zeggen. Zelf had ik 35 uur, had dan ook nog nooit een DS gespeeld. Mijn tweede (NG+ weliswaar) duurde 3 uur.

4,5
3 uur wow. Dat is bijna een speedrun. Ik heb wel DS gespeeld en deed er alsnog pakweg 30 tot 35 uur over. Ik speel Souls games bij de eerste playthrough altijd rustig aan en pluis de wereld helemaal uit. Bloodborne is wel een stuk korter dan de souls games.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:29 uur

geplaatst: vandaag om 01:29 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.