menu

Captain Toad: Treasure Tracker (2014)

mijn stem
3,91 (28)
28 stemmen

Nintendo Wii U / Nintendo 3DS / Nintendo Switch
Platform / Puzzle
single player / multi player

Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo

Dit spel is een spin-off van Super Mario 3D World. Gebaseerd op minigames en bonuslevels uit die game, gaat Captain Toad voor de eerste keer op eigen avontuur. Door middel van het oplossen van puzzels moet hij op zoek naar sterren, edelstenen en andere soorten schatten.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=jnLPJ4GibKY

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van horizon
4,5
Nee, er is nog een deel drie plus bonus boek.

En naast uitspelen: heb je ook alle extra's en time challenges gehaald?

avatar van Sateck
3,5
Ah, inderdaad. Ik zie het nu. Ik was bang dat deel 2 exact hetzelfde was als deel1, maar dan met een ander poppetje. Maar nee, het zijn veel uitdagendere levels. Dat doet me goed

Ik kom er later op terug!

avatar van Fonzzz002
4,0
Fonzzz002 (crew)
Captain Toad: Treasure Tracker is een platform game voor de Wii U uit 2014. In de game speel je voor Toad, bekend van de Super Mario reeks, die een grote rugzak draagt waardoor hij niet kan springen. Enkel door te lopen en de omgeving te analyseren moet je jezelf door verschillende levels heen manoeuvreren en zoveel mogelijk kristallen verzamelen.

Captain Toad is een hele vermakelijke platform game die wat anders speelt dan de andere Nintendo platform games. Omdat je geen springknop of aanvalsknop hebt ga je op andere wijze de levels spelen. Het doel in ieder level is om de omgeving te analyseren en te bedenken hoe je naar het einde moet lopen. Wat dat betreft draait de game voor een groot deel om denken en observeren, in plaats van tactiek en reflexen. In ieder level zitten 3 kristallen verstopt en met genoeg kristallen kun je de latere levels vrijspelen. Ieder level vraagt je om op andere wijze te denken wat de game vers houd, en de besturing werkt soepel mee. Ik had nergens problemen met het bedienen van Toad of de camera, wat voor een concept als dit het belangrijkste is. Daarnaast zijn de levels heel kleurrijk & gevarieerd vormgegeven. Het ene moment zit je in een rustgevend blauw gebied in de ruimte, het andere moment in een rode vulkaan weg te rennen voor lava.
Wat verhaal betreft probeert Captain Toad niets bijzonders. Iemand word ontvoerd, red diegene. Wel zijn er meerdere korte cutscenes om het verhaal voort te duren maar persoonlijk vond ik ze wat humorloos en onnodig. Op gegeven moment herhalen ze eerdere cutscenes zonder de 2e cutscene anders uit te voeren dan de eerste. Het is een kleine hinder maar opmerkelijk genoeg om het wel mee te rekenen als minpunt.

Mijn grootste probleem met Captain Toad, evenals een probleem wat ik met de meeste Nintendo platformers van de laatste paar jaar heb, is dat het te makkelijk is. De focus van de uitdaging ligt bij het verzamelen van alle kristallen maar niet bij het uitspelen van het level. Ik moet eerlijk zeggen uitgekeken te zijn op dit concept. Games als Rayman Legends, Mario 3D World en Yoshi's Woolly World zijn allemaal games waar je door heenloopt tenzij je probeert alle collectables te halen. Ik heb liever en platformer als Shovel Knight of Super Meat Boy waarin de uitdaging ligt bij het halen van het level, niet bij het vinden van alle collectables. Een concept als dit bied mogelijkheden voor een paar goede breinkrakers, maar met uitzondering van een paar kristallen of verborgen Golden Muschrooms was er nooit een echte breinkraker of andere uitdaging. Door het gebrek aan uitdaging merkte ik mijn interesse in het halen van de kristallen rond het laatste 3e van de game te verliezen.
Ieder level heeft een speciale uitdaging die je aanmoedigt het level opnieuw te spelen met een ander doel, en in het begin vond ik het leuk om deze uitdagingen te doen (inclusief alle kristallen te verzamelen) maar hoe langer de game duurde hoe minder leuk dit werd. Op gegeven moment had ik voldoende kristallen om de game uit te spelen en anders dan een melding die zegt “je hebt alle uitdagingen gehaald” was er geen reden de uitdagingen te doen.

Onlangs dat de game deels van zijn kracht verloor rond de laatste 3e merkte ik, in totaal, meer plezier hiermee te hebben dan de meeste Nintendo platformers van de laatste paar jaar. Captain Toad’s grootste kracht is de gameplay: rustig en nadenkend de levels tegemoet gaan is een fijne verfrissing ten opzichte van de typische sidescroller. De levels zijn aangenaam vormgegeven en muziek past perfect bij de vrolijke sfeer. Niet een game die ik per se aanraad maar als je een Wii U hebt en je zoek een leuke, onschuldige game die niet zolang duurt is Captain Toad: Treasure Tracker een prima aankoop.

4*

avatar van Grovonion
3,5
Tof bericht, Fonzzz002! Maar gezien je mening had ik eerder een 3* verwacht. Anyway, moet deze ook nog eens verder spelen.

avatar van Onderhond
4,0
Fijn.

Redelijk simpel concept maar wel wat je dan van Nintendo verwacht: alles tot in de puntjes uitgewerkt. Moeilijkheidsgraad ligt relatief laag, behalve wanneer je als completist alle randzaken wil halen. Extra challenges en kristallen zorgen voor een fijne extra uitdaging waardoor je de levels nog wat meer gaat waarderen.

Enkel de tijd-challenges heb ik niet volledig. Die vind ik ook een beetje misplaatst in een spel dat toch niet meteen heel flexibel is qua besturing, vooral omdat die tijden ook écht wel scherp liggen. Vaak moet je gewoon 100% de ideale route volgen om het te halen. Ook de mummy maze heb ik niet tot level 50, iets té stressy.

Maar verder niks te klagen over dit spel. Ziet er leuk en kleurrijk uit, genoeg creativiteit in de puzzeltjes, ook leuke variatie in de levels (vooral die lava levels zijn grappig). Exact waarom ik als occassioneel gamer gewoon bij Nintendo blijf, de WiiU mag dan niet zoveel keuze hebben qua games, je kan ook maar weinig verkeerds kiezen.

4.0*

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Ik kende deze game helemaal niet, maar vind de beelden wel erg leuk. Zit er sterk aan te denken deze op Switch te kopen bij de release in juli.

Zo'n review als deze: Captain Toad: Treasure Tracker Video Review - YouTube

Geeft me wel het gevoel dat dit zo'n lollig spel is om regelmatig eens een half uurtje te spelen. Zeker als je de Switch bv mee hebt in het OV of op reis.

avatar van Sinner
Ajax&Litmanen1 schreef:
Geeft me wel het gevoel dat dit zo'n lollig spel is om regelmatig eens een half uurtje te spelen. Zeker als je de Switch bv mee hebt in het OV of op reis.


Is het inderdaad ideaal voor. Heb genoten van deze game. Levels zijn niet te lang of te ingewikkeld en dus inderdaad perfect om ergens tussendoor een half uurtje te spelen.

Zie het me wel geen tweede keer kopen though en hoop eigenlijk wel dat ze vroeg of laat werk maken van een sequel. Dit is werkelijk een van de leukste nieuwe IP's van de laatste jaren.

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Volgende week vrijdag te koop op de Switch. Ga hem direct halen. Zin in zeg.

avatar van banjo
4,5
Een perfect spel voor op je Switch.. op het kleine scherm is het puzzelen intenser..
Ideaal voor even een potje spelen.. in de auto op vakantie etc.
Ik ben benieuwd of de Switch versie ook nog meer extra's heeft online en zo...

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Dit is me leuk zeg! Heb al een paar levels gespeeld en de uitdaging is wel echt enorm. Net moest ik Toad kopiëren en 2 tegelijk besturen. Even puzzelen hoe dat moest, maar zo goed bedacht zeg. Ook die pixelige 8-bit Toads zoeken als je een level uitgespeeld hebt vind ik geinig.

1 irritatiepuntje, hoe krijg je die meldingen uit beeld met allerlei tips hoe je je Switch moet gebruiken? Dat weet ik nu onderhand wel na een paar levels.

avatar van Jordy
3,0
Had destijds geen zin om m’n Wii U hier telkens voor op te starten, maar in de herkansing handheld op de Switch toch wel een vermakelijk spelletje. Het viel me wel wat tegen dat er toch niet zo heel veel levels waren waar echt iets leuks met het concept gedaan werd, het leek wat moeite te kosten om dit tot een volwaardige game uit te rekken. Was er tegen het eind wel weer klaar mee, ondanks de beperkte lengte van de game.

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Jordy schreef:
Had destijds geen zin om m’n Wii U hier telkens voor op te starten, maar in de herkansing handheld op de Switch toch wel een vermakelijk spelletje. Het viel me wel wat tegen dat er toch niet zo heel veel levels waren waar echt iets leuks met het concept gedaan werd, het leek wat moeite te kosten om dit tot een volwaardige game uit te rekken. Was er tegen het eind wel weer klaar mee, ondanks de beperkte lengte van de game.


Ze doen toch juist heel veel met het concept? Zeker op de handheld werkt dat toch prima, met blokken verplaatsen bijvoorbeeld. Overigens vind ik het ook geen beperkte lengte van de game, zitten tientallen levels in. Al moet ik bekennen dat ik het nooit langer dan een uurtje speel. Dan heb ik er wel weer zat van voor die dag. Ben dus nog wel even bezig om het uit te spelen. Sowieso is de replay-waarde per level best groot. Het is lastig om direct 3 juwelen te vinden en de extra missie per level. En je moet ook nog pixel Toad vinden, dat vind ik wel lollig om steeds te doen.

avatar van horizon
4,5
En dan zijn er nog de time challenges.

avatar van Jordy
3,0
In sommige levels wordt er heel ingenieus gespeeld met de ruimte. Waar het totale level een klein “doosje” is waar je op allerlei manieren doorheen kunt, die je op allerlei manieren kunt manipuleren. Dat had ik graag vaker gezien.

Als ik voor de derde keer voor een spugende draak aan het wegrennen ben, dan voelde dat voor mij een beetje als het uitrekken van een game. Time challenges en “zoek de pixel toad” veranderen daar niet echt iets aan, dat is m.i. ook een beetje kunstmatig de game langer maken.

Uiteindelijk heb je zo’n 50 unieke leveltjes, wat ik een tikkeltje karig vind voor het geld. Voelt meer als een 20 euro game.

avatar van Grovonion
3,5
na 3 jaar eindelijk uitgespeeld ... op de WiiU! Een lekker gezapig spel dat heel leuk wegspeelt, om die paar levels na waar stress regeert en die in mijn ogen beter ingevuld hadden kunnen worden. Al bij al een leuke afwisseling.

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Best wel naar uit gekeken als een niet-Wii U bezitter die wel een Switch heeft gekocht. Na diverse video's van de Wii U versie te hebben bekeken durfde ik de game wel blind op de Switch te kopen. Absoluut geen spijt van gekregen en de prijs was met 40 Euro ook nog best schappelijk. Nintendo is niet zo van hun games voor een prikkie aanbieden. Het is een hele ontspannende game geworden waar ik regelmatig graag een uurtje in stop. Daarna leg ik de game ook vaak weer weg, omdat de gameplay natuurlijk vrij eentonig is waardoor vervelend om de hoek kán komen kijken. Ik speel liever geregeld een paar levels dan met enige tegenzin alles achter elkaar.

Je kan als Toad of Toadette vrij weinig. Je kan niet springen, je kan jezelf moeilijk verdedigen. Maar daar is de gameplay op ingesteld. Je moet 3 diamanten verzamelen en soms een bonus-object en als je klaar bent mag je ook nog eens een pixel-versie van Toad zoeken die soms bijzonder moeilijk te vinden valt. En als je de losse opdracht niet hebt vervuld, dan heb je zelfs een goede reden om een level drie keer te spelen. Uitdaging genoeg dus. Ook omdat Nintendo hier best wel los is gegaan op het leveldesign. Tientallen jaren Nintendo historie komt hier op een prachtige nostalgische wijze voorbij in beeld en geluid. Ik heb er ieder geval van genoten. Het tempo ligt laag, waardoor ik gewoon op mijn gemakje door levels heen kan gaan. Af en toe wordt je wel opgejaagd, dat vind ik ook de mindere levels, maar het houdt het gevarieerd. De sfeer is gewoon vrolijk en leuk. De moeilijkheidsgraad varieert van enorm makkelijk tot soms best wel behoorlijk nadenken.

En ik vind het ook wel mooi dat dit een van die weinige Switch-games is waar het loont om op de handheld zelf te spelen, aangezien je regelmatig iets op je scherm in moet drukken of aan moet tikken. Normaal game ik op de Switch alles op de tv met mijn pro-controller, maar hier nauwelijks. Nintendo heeft zich er zeker niet makkelijk vanaf gemaakt met deze poort in mijn ogen. Ik heb nog een aantal levels te gaan, mooi de komende tijd maar eens verder mee gaan. Dit zijn echt van die games waardoor ik het aan mezelf kan rechtvaardigen dat ik een Switch heb gekocht. Dit soort Nintendo-games zijn tijdloos leuk.

4*

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Gister de demo gespeeld, maar vond dit toch wat traag waggelen en ook beperkend dat je niet kunt springen. Blij dat er een demo is, tot gisteren stond ie namelijk nog op mijn verlanglijst

avatar van horizon
4,5
Maar dat niet springen is juist een uitdaging.

En het is inderdaad in concept trager dan een Mario maar dat komt omdat er veel meer puzzel element inzit.

Behalve de boost levels... da's snelheid.

avatar van Grovonion
3,5
Ja, ik vrees dat als je hier hetzelfde verwacht als van een kirby, mario of yoshi jump'n'run-game je bedrogen uitkomt. Dit is een puzzle game in hart en nieren.

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
centurion81 schreef:
Gister de demo gespeeld, maar vond dit toch wat traag waggelen en ook beperkend dat je niet kunt springen. Blij dat er een demo is, tot gisteren stond ie namelijk nog op mijn verlanglijst


Een beetje afwisseling is toch leuk? Mario is voor platformfun, Captain Toad voor puzzelplezier. Geloof maar dat je heel wat afwisseling in de levels krijgt om het leuk te houden.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Ajax&Litmanen1 schreef:
(quote)


Een beetje afwisseling is toch leuk? Mario is voor platformfun, Captain Toad voor puzzelplezier. Geloof maar dat je heel wat afwisseling in de levels krijgt om het leuk te houden.


Mee eens hoor, en als je kijkt welke games ik zoal speel zie je dat ik van afwisseling houd, maar dat betekent niet dat alles me dan zonder meer kan bekoren natuurlijk

avatar van -marco-
3,5
Ook 6 jaar na dato ( zo lang alweer ) nog steeds een plezier om te doorlopen. Ditmaal op de switch voor een re-play
Dat het nog steeds leuk is, is de kracht van Nintendo imo. Ze maken games echt tijdloos.
Ben benieuwd naar de nieuwe bonus lvl’s en daarna ga ik de dlc spelen

avatar van Devoo
4,0
Eerder al gespeeld op de Wii U, vandaag uitgespeeld op de Switch. Wat een topper! Mijn 4 sterren blijven dan ook onveranderd. Ook de bonuslevels exclusief voor deze Switch versie vind ik top. Heeft er iemand ervaring met de DLC? Is deze de 5 euro waard?

Gast
geplaatst: vandaag om 00:10 uur

geplaatst: vandaag om 00:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.