Dead Island 2 (2023)

PC / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S
single player / online

Ontwikkeld door Dambuster
Uitgegeven door Deep Silver

Neem een ontstoken hap uit de Californische droom. Waar zombies zich volledig te buiten gaan en overleven een ware kunst is. Verken alles, van de welige bossen tot zonnige stranden, en versla brute vijanden met verschillende waanzinnige handgemaakte wapens. Upgrade je voertuigen, sluit je aan bij maximaal zeven vrienden en ga op permanente vakantie naar de zombie-apocalyps, waar zombies op elke hoek op de loer liggen.

Dit word een nice game

avatar van bvonk
De unreal engine 4, LA, zombies, zelf wapens maken enz. Dat belooft inderdaad een mooi spel te worden. Ben benieuwd in hoe ver ze LA gaan na maken.

avatar van AmazingPP
Voor wanneer staat dit spel gepland?

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
AmazingPP schreef:
Voor wanneer staat dit spel gepland?

28 April 2023 komt ie dan eindelijk uit

Fonzzz002 schreef:
28 April 2023 komt ie dan eindelijk uit

...amper 9 jaar na die laatste berichtjes. De enige users die interesse vertoonden zijn al lang van ons heen. Veelbelovend!

Ik vraag me ook oprecht af hoeveel mensen er nog op zitten te wachten na al die tijd en de overvloed aan zombiegames die we de laatste 10 jaar hebben gehad. Ik heb de originelen trouwens nog niet eens uitgespeeld. Ook al heb ik er wel mijn lol aan beleefd op zich. Zeker in co-op met een vriend waren ze best aardig.

Beleef momenteel aardig wat fun met Dying Light 2 wat natuurlijk een gelijkaardig concept is dus vanuit die gedachte zal ik dit zeker in de gaten houden om eventueel op een zeker moment voor een leuk bedrag eens te gaan spelen.

Haha, gewoon bijna 9 jaar geleden al op de site gezet en komt pas over 2 maanden in 2023 dus uit. Wat een ontwikkelingsproces.

Uitgebreide gameplay van Dead Island 2 getoond | Gameplay | Gamer.nl

En eerlijk, het oogt aardig maar het lijkt me echt saaie shit dat je na 1 of 2 uurtjes weer hebt gezien. En dat arcadegevoel met een zichtbare score in beeld die je krijgt per kill maakt het ook lame voor mij.

Ga ‘m ooit wel spelen.

avatar van JacoBaco
Dead Island 2 is een vrij jolige game geworden. De personages lijken er namelijk niet zo mee te zitten dat de wereld naar de klote is en er duizenden zombies rondlopen. Zeer inspirerend om te zien dat je personage een grapje maakt terwijl hij of zij ieder moment aan stukken gebeten kan worden. Dus wat dat betreft heeft de game nog steeds dezelfde toon als de trailer uit 2014.

In DI2 krijg je de keuze uit 6 karakters die uiteraard ergens in uitblinken, ergens heel zwak in zijn of juist een goed gemiddelde hebben. Nieuw zijn (meer dan 50) skill cards en deze cards geven je extra voordelen. Sommige zijn specifiek gebonden aan een personage. En met goed getimede blocks of evades kun je een finishing move uitvoeren. Verder heeft de game geen nieuwe gameplay mogelijkheden. Persoonlijk heb ik daar geen problemen mee.

Zombies meppen voelt lekker aan! En je ziet echt wat je aanricht. Zoals een losse onderkaak bijvoorbeeld. Ook de jiggle physics zijn een prima toevoeging! Vooral bij dikke wijven. De score die blijkbaar in beeld komt als je zombies verslaat is eruit gehaald. Het enige wat je ziet zijn de xp punten die je krijgt. De game kan op momenten erg lastig zijn, maar misschien had ik gewoon mijn build verneukt. En er is overigens geen easy mode. Maar daar doet ik sowieso niet aan.

Voor een game die bijna 10 jaar in de maak is geweest is het resultaat toch wel opvallend goed. Meestal zie je daar namelijk wel iets van terug. Maar als ik toch wat moet opnoemen dan zijn het soms de side quests die onduidelijk worden aangegeven op de map. Los van dat, de game is strak geprogrammeerd en het voelt niet onwennig aan.