menu

Valiant Hearts: The Great War (2014)

Alternatieve titel: Soldats Inconnus : Mémoires de la Grande Guerre

mijn stem
3,97 (30)
30 stemmen

PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One / Nintendo Switch
Adventure / Puzzle
single player

Ontwikkeld door Ubisoft
Uitgegeven door Ubisoft

Valiant Hearts: The Great War vertelt een verhaal over vier mensen (en hun honden) wiens lot met elkaar verbonden is, en over gebroken liefde in een gebroken wereld. Duik in een in 2D geanimeerd avontuur in de stijl van een stripboek dat verkenning, actie en puzzels met elkaar combineert in de setting van de Eerste Wereldoorlog.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=MP8q5F6dFqQ

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van patenpac
Ik ben best wel benieuwd naar deze titel. Het ziet er in ieder geval mooi uit. Nu nog hopen op een goede story line als in the Walking Dead.

avatar van Hadouken
4,5
Ja, een aanradertje is het zeker. Ondanks de oersimpele graphics weet Ubisoft een sterke oorlogssfeer neer te zetten. De personages hebben niet eens een gezicht of een verstaanbare taal, maar toch zijn het verhaal en verschillende gebeurtenissen ontroerend. Ik ben geen oorlogsliefhebber, maar toch leuk dat er eens iets uitkomt over de Eerste Wereldoorlog, zeker omdat ik er persoonlijk best weinig écht over weet. Deze game is naast entertainment namelijk ook nog leerzaam.

Deze 2D game is een combinatie van actie, adventure en puzzelen. Je hebt alleen een 'slaan'- en een 'gooi' knop dus echt vechten is er nooit bij. In plaats daarvan kun je kleine obstakels wegslaan of een flesje gooien om een vijand af te leiden. Moeilijk wordt het nooit. Ten eerste worden puzzels of voorwerpen die nodig zijn duidelijk gemaakt door tekeningetjes in tekstwolkjes. Geen echte tekst dus. Ten tweede zijn er enorm veel checkpoints en vrijwel geen laadtijden waardoor je nooit lang komt vast te zitten.

Doorheen de +/- 25 levels liggen ook tal van verborgen voorwerpen die informatie geven over datzelfde item. Daarnaast kun je in het menu ook een stukje geschiedenisles lezen over de gebeurtenissen die zich op dat moment afspelen. Zo in een geschiedenisboek oersaai, maar in zo'n game geintregeerd wordt het allemaal opeens een stuk visueler, en daardoor interessanter.

De gameplay verloopt soepel, er zijn weinig laadtijden en de verborgen voorwerpen zijn een reden om deze game zelfs een tweede keer te doorlopen. De algehele verzorging is echt top en hier is duidelijk met liefde aan gewerkt. Er morgen van mij wel meer oorlogsgames in deze setting komen.

avatar van Sateck
4,5
Vorige week begonnen met dit spel. WAUW! Wat een gigantisch leuk spel. Een tijd terug dat ik zo verrast ben bij een game. Heerlijke afwisseling, van denken tot ontwijken tot gooien. Erg leuk bedacht, met een tof verhaal.

Voorlopig geef ik het 4,5*. Maar als het zo doorgaat, dan kan ie nog wel eens 5* worden en heel misschien nog wel een plekje in mijn top 10. Tot nu toe het leukste spel op mijn PS4.

avatar van Nqouy
5,0
Gratis via psn plus kunnen krijgen.
Dacht in eerste instantie dat het weer een flut game was.
Eenmaal begonnen kon ik niet meer stoppen. wat een heerlijk fijne game was dit om te spelen zeg.
Het 2d cartoon/strip graphics en de combinatie van een fantastisch verhaal en gameplay hebben mij van begin tot eind geboeid en vermaakt.
Eveneens is het ook een leerzame game, zoals gezegd hoor je vrijwel altijd alles over de 2e wereldoorlog maar door valiant hearts leer je ook veel over de verschrikkelijk 1e wereldoorlog.
Educatieve game waar je veel van leert in combinatie met een erg leuk spel.

Topgame

avatar van Rujar
3,5
Meer een educatieve game en bovendien erg sfeervol.

Ik moet zeggen dat je eigenlijk nergens wordt uitgedaagd. Inderdaad de game is met veel liefde gemaakt, alles is bijzonder goed verzorgd, maar ze zijn helemaal de moeilijkheidsgraad vergeten. Een kind van 8 jaar speelt dit zelfs zo weg. Het is wel erg vermakelijk, leuk/mooi verhaal. Maar de educatieve kant van de game maakt het eigenlijk interessant.

Afhankelijk van welke doelgroep je wilt bereiken, vind ik het voor mij een gemiste kans. Al hadden ze meer aandacht aan de puzzels gegeven dan had het echt een goede game kunnen zijn.

Ik geef de game 3,5*

avatar van Marcellussss
3,5
Eens met Rujar. Prima game, maar verdient niet de lofzang die het krijgt, met name door het gebrek aan echte gameplay. Weinig uitdagend, en de enige uitdaging die erin zit is van het frustrerende soort, namelijk trial and error. Misschien dat daar een moraal achter zit (All is fair in love and war), maar het maakt het bijtijds vervelend om te spelen.

Valiant Hearts moet het daardoor vrijwel volledig hebben van het plot en de sfeer, en gelukkig doet de game daar veel goeds. Schitterende igne claire art style; niet eerder een game gezien waar deze stijl zo goed is uitgewerkt. Veel oog voor detail ook, met name in de scenes waar je gebombardeerd dreigt te worden. Bij uitstek het beste wat dit spel te bieden heeft, en voor mij dé reden om verder te spelen. Over het plot ben ik, in tegenstelling tot anderen, wat minder positief. Voldoet voor een videogame (zeker in contrast met militaire shooters), maar voegt niets toe aan wat we eerder in film en literatuur hebben gezien. Wel een mooi einde, wat in tegenstelling tot de rest van het plot wel enigszins bijzonder was.

Prima game om eens te spelen, maar een tweede keer hoeft van mij niet.

avatar van Grovonion
3,5
Ook eindelijk uitgespeeld, heeft me 8 uur gekost, gespreid over 4 maanden. Ik heb enorm respect voor het verhaal en de sobere doch indringende manier waarop de horror van de oorlog wordt overgebracht. Het is in mijn ogen belangrijk dat men regelmatig en liefst met uiteenlopende kunstvormen (Band of brothers...) de mens eraan blijft herinneren hoe vreselijk een oorlog is.
Als spel is Valiant hearts spijtig genoeg minder imposant, ook deels de reden waarom het mij 4 maanden gekost heeft. Een speel-sessie ging telkens wel vlot voorbij, maar boeide ook niet lang genoeg om gemotiveerd te zijn te blijven spelen. Al bij al dus een matig spel, toch 3,5* omdat het redelijk uniek is qua opzet.

avatar van Shinobi
3,0
Geschiedenisles...

Naar aanleiding van de vele positieve berichten had ik hier veel meer van verwacht.

Op zich is het idee leuk; een compleet nieuw verhaal vertellen in de Eerste Wereldoorlog met respect voor de historische gebeurtenissen. Het laat je als gamer met een ander perspectief naar het geheel kijken. Desondanks ontkom je er niet aan dat men wel erg aan het hameren is op de geschiedenis middels verscheidene verzamelobjecten en kleine naslagwerken.

De gameplay is simpel van opzet, misschien wel te makkelijk. Hierdoor zit er weinig uitdaging in, al zal dat wellicht expres zo zijn rekening houdende met de jeugdige gamer die bijgebracht moet worden. Je bent namelijk zowat de hele tijd bezig om puzzels op te lossen en de vijand af te leiden en mocht het onverhoopt niet lukken, dan zijn er genoeg hints om je verder te helpen.

Wat ik daarentegen wel kan waarderen zijn de graphics, de sfeer en de prachtige soundtrack. Gedurende de game vormt dit een mooie combinatie. Het brengt de personages en de wereld tot leven, wat ervoor zorgt dat je goed in de game zit.

Al met al best vermakelijk en bovenal interessant om eens gespeeld te hebben, maar echt pakkend wordt het helaas nooit.

3,0 Sterren.

avatar van JacoBaco
Gisteravond begonnen aan deze game en de eerste 6 missies van hoofdstuk 1 gespeeld. Meteen valt het op hoe indrukwekkend de graphics zijn. Verder een aangrijpend verhaal tot nu toe met verschillende personages. Tevens een prachtige soundtrack. Verder is het heel simpeltjes. De puzzels doen soms een beetje denken aan Limbo, maar dan minder moeilijk. Bij Limbo heb ik echt een paar keer goed vast gezeten. Als het puzzelniveau van Valiant Hearts zo blijft dan is het niveau gewoon normaal. Tot nu toe een prachtige game, maar het spelen zelf had ik (nadat de meeste er zo lyrisch over zijn) toch beter verwacht.

3,5* tot nu toe.

avatar van Eliandjiee
3,0
Een prachtige soundtrack en inderdaad een leerzame, interessante setting met de eerste wereldoorlog.

Maar de puzzels en gameplay, of beter, het gebrek aan echte gameplay, weerhouden mij er van om deze verder te spelen. Het "spelen" van de game verveelt en weet mij helaas niet te boeien.

Ik had deze overigens door elkaar gehaald met This War of Mine, waar hopelijk meer gameplay in zit.

avatar van centurion81
3,5
centurion81 (moderator)
Gisteravond de credits zien rollen. Ik sluit me aan bij degenen hierboven hier die zeggen dat het een spel is dat de Eerste Wereldoorlog in al haar facetten knap uit de doeken weet te doen. Dat het verhaal je meeneemt in familietragedies en dan op allerlei wijzen de historische context inkleurt is knap gedaan. De graphics werken, maar dit is niet de tekenstijl die ik zou hebben gekozen om dit verhaal neer te zetten. Ik kan het nergens terugvinden maar ik vermoed dat deze game in opdracht van of in samenwerking met een soort comité ter nagedachtenis aan WO1 is gemaakt. 2014 was het immers ook honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog begon.

Ik sluit me ook aan bij diezelfde mensen die zeggen dat de gameplay niet zo geweldig is. Het is geen walking sim en je moet af en toe echt wel een beetje nadenken of snel op knopjes drukken, maar het is nooit echt een uitdaging en soms is het ook wat veel van hetzelde. Er waren een paar levels/scènes die echt meer indruk op me hebben gemaakt: De ontsnapping van Karl uit het interneringskamp en de laatste scène waarin Emile en een paar stijdmakkers door een officier een kansloos slagveld waar de lijken reeds opgestapeld liggen opgejaagd worden.

Ik vind het een heel sympathieke game waarin WO1 knap tot leven komt en je als speler echt wat leert. Ik zou graag 4* uitdelen, maar de gameplay vind ik daar gewoon wat te matig voor. 3,5*

Voor wie ook graag nog eens een geschiedenisles in gamevorm krijgt raad ik overigens 1979 Revolution: Black Friday (2016) aan!

avatar van mrdig
3,5
Ja bijzondere game! Volgens Wiki was het in 2011 een solo project en rond 2014 vanwege het honderjarige `jubileum` van de 1e Wereldoorlog hebben ze besloten om met Ubisoft Montpellier er een geschiedkundige game ervan te maken. Dus op basis van echte brieven uit die tijd, verhalen, bezoekjes aan plaatsen er een puzzle/verhaal/adventure game van te maken. Nou dat is goed gelukt. Games in deze 2.5d stijl met de UbiArt Framework zien er ook altijd tof uit. Denk aan Child of Light en Rayman Origins/Legends. Had graag meer games in dat stijltje gezien.

centurion81 schreef:
Voor wie ook graag nog eens een geschiedenisles in gamevorm krijgt raad ik overigens 1979 Revolution: Black Friday (2016) aan!


Interessant! Wel es voorbij zien komen bedenk ik me nu maar nooit gehaald, altijd wat te duur volgens mij. Even op mijn watchlist zetten...

avatar van JonnieBrasco
4,5
Heel mooi gemaakt. Audiovisueel erg indrukwekkend. Op sommige momenten dringt de urgentie om te handelen écht door, het lijden komt ook echt goed binnen zeg maar, iets wat ik bij 3D shooters wel vaak mis. Die hond is een goede vondst, mooi vormgegeven en geeft een leuke dynamiek aan de game. De intermezzo's waarbij je voor je of achter je voertuigen van je af moet schudden zijn wat minder geslaagd. Ze brengen wel wat meer variatie, maar bij hoofdstuk 3 en 4 had ik daar wel genoeg van. De eerste hulp gegeven door Anna werkt dan weer wel heel goed. Sterkste aan het spel is de algehele sfeer en stijl en hoe daarin de waanzin van oorlog wordt overgebracht, ondersteund door historische feiten en dagboekfragmenten.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:51 uur

geplaatst: vandaag om 12:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.