Hyrule Warriors (2014)

Alternatieve titels: Zelda Musou | Hyrule Warriors: Definitive Edition | Hyrule Warriors Legends

Nintendo Switch / Nintendo Wii U / Nintendo 3DS

Ontwikkeld door Omega Force, Team Ninja en Nintendo
Uitgegeven door Koei en Nintendo

Hyrule Warriors combineert de actievolle gameplay van de Dynasty Warriors series met de iconische karakters en werelden van The Legend of Zelda. Hierin kun je het met Link opnemen tegen hordes vijanden. Daarnaast is het ook mogelijk om als Impa te spelen. Het spel bevat ook een verhaallijn waarin de prinses Zelda is ontvoerd door de kwaadaardige tovenares Cia. Link moet het zien op te nemen tegen haar grote leger om Zelda te redden.

avatar van 3bdelilah
De volgende personages zijn al enige tijd terug bevestigd als playable characters (in spoiler tags voor als je het zelf wilt ervaren of iets dergelijks):

- Link
- Zelda
- Impa
- Midna
- Lana
- Agitha (beetje een aparte keuze naar mijn mening, zij is in elk geval die insectenverzamelaar in TP)
- Fi

D'r zullen er naar verwachting nog een paar bij komen, dan post ik hier wel even een reactie.

avatar van Banjo
Dit spel krijgt al een 9 van Famitsu.

En hier een mooie Preview van de PU

Hyrule Warriors - Preview | Power Unlimited - pu.nl

avatar van Banjo
Hmm weinig berichten hier..
Houden jullie niet van Hack and Slash spellen?
of zijn de meeste mensen gewoon sceptisch over deze Zelda combinatie?
Ik kijk er wel naar uit, en haal hem deze vrijdag..

avatar van 3bdelilah
Op z'n tijd kan ik H&S wel waarderen, vooral als er wat variatie in de gameplay zit en als er een interessant verhaal achter schuilt (iets zoals de Darksiders reeks). Maar dit lijkt me eerlijk gezegd weinig aan. Tot nu toe krijg ik de indruk dat het alleen tientallen waves zijn tegen identieke vijanden met het AI van niks (op basis van die Goblins beelden). Ik moet er wel bij zeggen dat ik Dynasty Warriors nooit gespeeld heb, dus misschien verwachtte ik te veel, en van wat ik gelezen heb lijkt dit er aardig op. Dus mocht je toevallig fan van beide reeksen zijn, dan kun je je geluk niet op. Maar ik vind de combinatie inderdaad niks, puur gedaan voor snelle inkomsten (wat normaal is) want Zelda en vooral DW zijn gigantisch in Japan.

Maar ik ga 'm sowieso wel proberen, alleen niet meteen deze week al en al helemaal niet voor de volle mep. Misschien dat ie mij dan toch bevalt als "hersenloos" tijdverdrijf.

avatar van Banjo
Hadden ze voor de naam (concept) Dynasty Warriors deel 3 gekozen, dan had niemand hier naar om gekeken!.
Maar ik heb het gevoel dat Link heel goed past bij een Hack and Slash..
Misschien is het kort door de bocht, maar wie is er niet verslaafd aan gras, potten, en takken door midden hakken in de Zelda's?.
Ik denk dat dit een heel verslavend spel gaat worden, en ik hoop dat je ook nog kan up-levelen!.

avatar van 3bdelilah
Een 8/10 van GameSpot, 4/10 van Metro, en op dit moment een gemiddelde van 74% op GamesRanking (25 reviews) en ook 74% op Metacritic (34 reviews).

Metro zegt het volgende erover:
In Short: It always sounded like a bad idea, but although Zelda has inspired one of the best Dynasty Warriors games to date the end result is still well below average by any other standard.

Pros: Slightly more complex combat than usual for a Dynasty Warriors game. Playing as other characters is fun for a short while. Co-op option for all modes.

Cons: Instantly repetitive and horribly shallow gameplay that has very little in common with a real Zelda title. Terrible artificial intelligence and graphics. Short, poorly scripted story campaign.

Heb 'm natuurlijk nog niet gespeeld, maar op basis van de beelden zou ik precies hetzelfde zeggen. Leuk tijdverdrijf voor een tijdje, lekker eventjes experimenteren met andere personages, combat ziet er gaaf uit. Maar voor de rest een erg magere gameplay, ondergesneeuwd verhaal en een AI van niks. Maar tijd zal het me leren, zal deze zeker proberen als ik 'm voor een goeie prijs vind.

avatar van Banjo
Een 8 van Gamespot !? wow..
nu ben ik nog benieuwd wat Insidegamer gaat geven..
En het is wel grappig om te lezen dat Ign het spel er prachtig uit vind zien, en Metro vind het terrible..

avatar van horizon
Wat ik heb begrepen heeft Hyrule Warriors, gebaseer op Dynasty, een heel specifiek soort gameplay waar je van houd of niet. De AI is laag, maar dat is bewust en de bedoeling. Ik denk dat de preview van power unlimited (hierboven ergens gelinkt) de juiste uitleg geeft daarover.

Ach ik heb hem toch maar besteld. (bij de wehkampt Nu bestellen binnen 5 maanden betalen - en dan maar hopen dat ik dan wel meer dan 10 euro op zak heb). Is het niks raak ik het ook wel weer kwijt. Maar kritiek als 'het is meer Dynasty Warriors dan Zelda!' kan ik sowieso niet serieus nemen - dat is iets dat namelijk al maanden en maanden bekend is. Het blijft in feite een re-skin van DW in een Zelda jasje. En dat heeft ook wel zijn charme. Ik verwacht niet dat het een absolute topper is die ik in huis haal maar als toch een beetje een Zelda fan lijkt het me gewoon leuk om af en toe een uurtje in te pleuren. En zo verschrikkelijk vond ik de DW games in het verleden ook niet. Alleen was je daar idd relatief snel weer op uitgekeken.

Overigens vind ik het grafisch ook gewoon mooi uitzien, en dat wordt op de meeste plaatsen en in de meeste reviews toch ook aangehaald. Dus vind ik de Metro mening / review een klein beetje dubieus zelf.

Euhhh, nee sorry grafisch loopt deze game heel erg achter achter, (serieus, mijn huisgenoot dacht dat ik een 10-jaar oude game aan het spelen was toen hij meekeek, geen grap) je kan het persoonlijk een mooi stijltje vinden, of er gewoon lak aan hebben, maar je kan niet stellen dat de game grafisch goed is, want dat issie gewoon niet.

Natuurlijk wel. Ik vind het grafisch gewoon goed, en het stijltje is al helemaal mijn ding. Dat het idd geen next-gen graphics zijn of er verbluffend uitziet is een ander. Dat is het inderdaad niet, maar er zijn vast wel lelijkere dingen te vinden. Maar toegegeven het boeit me relatief weining dat een game er uitziet alsof het 5 jaar oud is (10 vind ik weer wat overdreven).

AvMerode
Tegenwoordige console games lopen hoe dan ook achter vergeleken met een goede pc.
Maar ik als retro gamer heb geen enkel probleem met mindere graphics. Dat is ook de reden waarom ik een ps4 aanschaf. Moest misschien wel weer wennen omdat ik de pc ben gewend en dat terwijl ik grotendeels emulators en roms op de pc speel (zeer verouderde game graphics). Al kun je met emulators en mods natuurlijk wel bepaalde settings aanpassen waardoor het er beter uitziet.
Met consoles ben je trouwens ook afhankelijk van de tv of monitor die je gebruikt.

Weet trouwens niet of we het over de co-op mode hebben, maar die schijnt wel heel erg slecht te zijn in ieder geval. De co-op heeft framerate issues en ziet er blijkbaar minder uit.
Maar qua singleplayer ziet dit er goed uit naar mijn mening. Heb geen wii u, maar had net de gamespot en ign reviews bekeken en dit is uiteindelijk een zeer goede Dynasty Warriors game.
De framerate ziet er in singleplayer trouwens wel soepel uit en dan vooral omdat er gigantisch veel vijanden zijn.
Dat is dan misschien ook de reden waarom de graphics iets minder zijn (als dat het geval is).
Maar goede gameplay (al mag het wel repetitief zijn) en soepele framerate zijn het belangrijkst.
Want een zeer mooie game met framerate slowdowns of micro-stuttering heb je niks aan.
Maar zoals eerder vermeld ben je ook afhankelijk van de tv of monitor die je gebruikt.
Anders word het een kwestie van monitor of tv settings (scherpte, contrast, helderheid etc.) aanpassen.

avatar van René.
vanrippestein schreef:
Oh sorry, als jouw huisgenoot dat zei dan zal het wel waar zijn.

avatar van Banjo
Listen!! wat een heerlijke chaos is dit spel..
Link heeft echt speed op, en in het begin is het moeilijk om overzicht te houden.
Maar het went wel, tot nu toe heb ik steeds met een glimlach dit spel gespeeld.
Het zit vol met leuke Zelda dingetjes, en elke schatkist die je vind is weer een mooi moment.

4 Sterren

René. schreef:
Oh sorry, als jouw huisgenoot dat zei dan zal het wel waar zijn.

Ja, als iemand die niet gamed een game ziet en denkt dat ie naar een 10 jaar oude game kijkt zegt dat wat over de grafische kwaliteit van de game. Los daarvan vind ik dat zelf ook, dit is hoe je het wendt of keert geen grafische topper.

Banjo schreef:
...kortom een perfect spel om tussen 'serieuze' spellen door weer even op te pikken...

Daar vind ik me inderdaad wel in, en dat waren ook wel mijn verwachtingen een beetje. Heb vanmiddag een uurtje of 2 gespeeld en hoewel ik vroeger geen erg grote fan was van Dynasty Warriors heb ik me tot nog toe erg vermaakt hiermee. Het is dan ook pure fan-service. De geluidjes, vijanden, karakters en bazen zijn erg leuk om terug te zien. Niet iets wat ik een hele dag lang door ga spelen, maar zeker wel vermakelijk genoeg voor regelmatig eens in de WiiU te gooien.

...overigens vind ik het zo leuk dat ik eigenlijk van plan ben me eens een van de latere delen van DW aan te schaffen om te kijken of ik mijn mening over die reeks ook kan herzien...

Ik ben ook zeer hard aan het genieten van dit spel, als Zelda fan. Als je bekend bent met de serie dan is dit spel 1 groot feest der herkenning met zeer, zeer veel verwijzingen naar de bekendste Zelda games (Ocarina of Time, Twilight Princess, Skyward Sword).

Mijn favoriete moment, en vervolgens de meest frustrerende, was in Faron Woods. Ik raad iedereen aan de loslopende kip bij de great fairy flink in elkaar te meppen. Je gaat stuk van het lachen wat daarop volgt. En daarna van het huilen

avatar van Banjo
Jongens ik krijg die spinnen maar niet te pakken, ik hoor ze wel maar ik zie ze nergens
heeft iemand enig idee?

avatar van creepy_one
Ik heb mijn besluit gemaakt, er zijn nog zoveel games voor de Wii U die ik wil proberen maar dit gaat de eerst volgende worden.

avatar van Banjo
Dit spel is uitgegroeid tot mijn favoriete spel op de Wii-U
Het zit zo vol met geweldig veel content, en er kom nog veel meer.
Het is ook heel geschikt om lekker wat biertjes tussen door te nemen ..
Het is puur vermaak!.

avatar van 3bdelilah
Voor de geïnteresseerden: een 3DS versie van Hyrule Warriors is uitgelekt. Zou eigenlijk begin volgende week bekend worden gemaakt in de Nintendo Digital E3 Event (16 juni 18:00 onze tijd).

avatar van -marco-
Demo van de 3DS versie is er

Enkele dagen geleden terug opgepakt en opnieuw aan begonnen en vanmiddag uitgespeeld in Legend mode (dit is de story modus) met een 12-13 uur op de teller. Blijft leuk, ondanks dat het niet meer dan een Dynasty Warrior spin-off is en de gameplay 'relatief' simpel is. Ik zeg 'relatief' omdat ik nooit een al te hoge pet op had van dit soort games, maar er toch wel degelijk een klein beetje meer strategie aan te pas komt qua veroveren van gebieden / bases, volgen van missie objectives en het gebruik van diverse skills en aanvallen dan ik aanvankelijk dacht. Feit dat het allemaal in een Zelda jasje gestoken is maakte het voor mij des te aantrekkelijker.

Ook met de content zit het verder snor aangezien je buiten de story modus ook nog diverse andere zaken te doen hebt (een adventure mode, challenge mode en een free-play mode waarin je met de diverse vrijgespeelde karakters de diverse maps overnieuw kan spelen en naar hartelust kan levellen en upgraden (overigens veel leuker dan verwacht om zo af en toe eens te doen).

Ben zelf dus nog steeds zeer te spreken over het spel. Ik ga zowaar Dynasty Warriors vroeg of laat weer eens een kans geven.

avatar van Banjo
Ik had hem al een ruime tijd voor m'n Wii-U in bezit.
En nu heb ik hem gehaald voor de 3DS.
Hij lijkt me op dit platform erg leuk en het ziet er goed uit! een hele knappe overzetting is het geworden.

Hyrule Warriors Legends 3DS verdient misschien een speciaal nieuw plekje op Gamesmeter?

Dus niet niet hier maar een aparte topic?

Vrg Banjo

avatar van Princess Piranha
Is het wel verschillend genoeg van de WiiU versie?

avatar van 3bdelilah
Ik zou zeggen van wel. Zelfde situatie als Smash Bros. Wii U en 3DS, en die hebben ook aparte pagina's.

Princess Piranha schreef:
Is het wel verschillend genoeg van de WiiU versie?

Ja zeker en met alle Wii-U Dlc er in gepropt!
Er zitten zelfs wat kleine vernieuwingen in en het speelt iets vlotter dan op de Wii-u.
En.. dit spel is heel geschikt voor op vakantie.. kleine potjes spelen op de boot op strand in de caravan

De beleving is op het kleine scherm echt heel anders..

Blijft leuk. Gisterenavond weer eens van de stapel afgepakt om een potje te doen, ditmaal in Adventure Mode, dat ik tot nog toe niet gespeeld heb. Bij opstart was ik al aangenaam verrast dat sinds de laatste keer dat ik heb gespeeld (toch wel enkele maanden terug nu) er blijkbaar weer wat gratis DLC inzit in de vorm van een nieuw personage. En verder blijft het inderdaad erg leuk om zo af en toe te spelen - die Adventure Mode zit erg leuk in elkaar - een klassieke Zelda map (in glorious pixel art) waar je vakje na vakje de landkaart vrijspeelt met je personages door medals in verschillende objectives te behalen. Leuk bedacht - zo is er echt nog hopen te doen na de main mode.

Zo is het toch een aardige 'nieuwe' IP (maar niet heus natuurlijk) dat van mij gerust een vervolg mag krijgen op de Switch. (...en dat hoeft niet eens per se gelimiteerd tot Zelda te zijn - het lijkt me hartstikke leuk om een soort van crossover te maken met andere bestaande Nintendo figuren zoals Kid Icarus / Mario en Sega Figuren (Golden Axe) - een beetje ala Project X Zone).

avatar van Onderhond
Die Adventure Mode is echt vele malen uitgebreider dan de normale game. Die heb ik zo goed als uitgespeeld, de challenge is redelijk beperkt en de verhaallijn is niet bepaald bijzonder, Adventure Mode is eigenlijk zelfs iets meer de hoofdbrok van dit spel.

Vind het wel verrassend leuk allemaal! Eigenlijk gekocht omdat ik anders wat droog stond tot ik een Switch aanschaf, maar ik ben toch van plan deze eerst helemaal plat te spelen alvorens mijn WiiU finaal op te bergen. Geen complex of moeilijk spel, maar lekker hoarden en hack/slashen door velden vol kleine vijandjes.