logo GamesMeter menu

PC / Macintosh
Platform

Ontwikkeld door Team Meat
Uitgegeven door Team Meat

In Meat Boy speel je als Meat Boy, een zeer lenige jongen zonder huid die zijn vriendin, Bandage Girl, moet redden van de kwaadaardige dokter Foetus. Hiervoor zal hij zich langs zagen, raketten en andere obstakels moeten manoeuvreren.

avatar van Animosh
De prequel van Super Meat Boy - en dat is zowel een pluspunt als een nadeel. Het is een voordeel omdat de gameplay (korte, maar zeer pittige levels waarin je een hoop doodgaat) en sfeer (zeer opgewekt en energiek) van Super Meat Boy me enorm aanspreken (het staat op dit moment niet voor niets op #1 in mijn top 10!), dus als een spel die gameplay en sfeer deelt zit het er dik in dat ik me er uitstekend mee kan vermaken. Maar het is een nadeel omdat Super Meat Boy in alle opzichten beter is: de vormgeving, maar met name het levelontwerp en de besturing zijn in Super Meat Boy een stuk verbeterd, dus als je dat spel al gespeeld hebt is het niveau van Meat Boy enigszins teleurstellend (het is eigenlijk overbodig geworden). Maar als ik de vergelijking met Super Meat Boy terzijde schuif moet ik toegeven dat ik me ook met dit spel prima heb vermaakt, dus een kleine 3.5* (3.25*) heb ik er zeker voor over.