Mega-Lo-Mania (1991)

Alternatieve titels: Mega lo Mania | Tyrants: Fight Through Time

Commodore Amiga / Atari ST / PC / Sega Mega Drive/Genesis / NEC PC-98 / Super NES / Plug and Play / Evercade VS / Evercade EXP / Macintosh
Strategy

Ontwikkeld door Sensible
Uitgegeven door Mirrorsoft, Ubisoft, Virgin, Imagineer, CSK en Electronic Arts

In dit real-time strategiespel heb je als doel 28 eilanden te veroveren, verspreid over negen tijdperken. Als speler neem je hiervoor de controle over één van vier goden en dien je, door middel van het aansturen van je volk, de andere goden te verslaan. Dit doe je onder meer door gebouwen te plaatsen, wapens te produceren en daarmee je vijanden te verslaan.

avatar van theo79
Mega Lo Mania is een spel die ik in het Snes tijdperk regelmatig speelde. Ik vond het toen een erg leuk spel en dat heeft mij doen besluiten hem van de week weer aan te schaffen. Dit blijft een leuk strategiespel. 4 sterren wat mij betreft.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Haha deze wilde ik vroeger altijd, maar is er nooit van gekomen somehow

centurion81 schreef:
Haha deze wilde ik vroeger altijd, maar is er nooit van gekomen somehow

Het is nog niet te laat toch om hem alsnog te scoren toch?! Echt een leuke game vind ik.

Dit leek me destijds dus echt niet iets om te spelen op een console moet ik bekennen. Wel iets waar ik heel veel plezier aan heb beleefd op de Amiga. En wellicht ook nog ergens opgeborgen in een doosje heb liggen (als copy dan - want tegen de tijd dat ik een Amiga had was er al geen spel meer in de winkels te bekennen vanwege de piraterij - iets wat met name de home-computers qua software verkoop toch wel de das heeft omgedaan). Ik denk samen met Populous II, Battle Isle, Rings of Medusa, Centurion Defender of Rome, Dune II en Settlers voor mij in die periode de meest gespeelde strategy games op de Amiga. (Realms, Powermonger en Civilization destijds gemist - die laatste reeks kwam pas later voor mij, op de PC).

avatar van theo79
Zelf had ik dit spel vroeger ook niet origineel maar had ik een copybox voor de Snes. Hierdoor ken ik behoorlijk veel Snes spellen en zo af en toe krijg ik dan heimwee naar bepaalde spellen die ik toen gespeeld heb. Dit was er eentje van en nu heb ik hem dus origineel. Wel cartridge only en dus (helaas) niet compleet.