Tales from the Borderlands (2014)
4,12
(28)
PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One
Adventure
Ontwikkeld door Telltale en Gearbox
Uitgegeven door Telltale
Tales from the Borderlands speelt zich af na de gebeurtenissen uit Borderlands 2. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van twee nieuwe personages: de Hyperion bedrijfsman Rhys en de oplichtster Fiona. Het verhaal wordt verteld in flashbacks, waardoor je twee verschillende versies van dezelfde gebeurtenis zult ervaren.
geplaatst: 6 mei 2014, 16:17 uur
Dit is echt een titel waar ik heel erg naar uitkijk. Ik ben benieuwd hoe Telltale Borderlands kan omtoveren tot een leuke adventure.
geplaatst: 25 november 2014, 21:23 uur
Vandaag eindelijk uit (althans op de PC - en ik geloof de last-gens - de next-gens moeten wachten tot volgende week). Zo meteen maar even Dragon Age Inquisition op pauze zetten en met een (nieuwe) kop koffie hier even aan beginnen.
geplaatst: 25 november 2014, 21:24 uur
Episode One: Zer0 Sum heeft een review.
Het lijkt me echt heel leuk, maar ik wacht denk ik tot alle episodes er zijn voordat ik hier aan begin.
geplaatst: 26 november 2014, 00:26 uur
Het is ook heel leuk. Ben er net doorheen (ongeveer 2:30 nodig gehad - langer dan de gemiddelde Walking Dead of Wolf Among Us episode) en het is zowaar de meest amusante game die Telltale tot nog toe ontwikkeld heeft. De over-the-top humor, gore, karakters en spektakel zitten allemaal netjes verwerkt in een leuk verhaaltje (tot nog toe) en ik moet zeggen dat ik gewoon weer zin krijg om een rondje te gaan Borderland'n hierdoor. Het is wel meer een interactieve film met quick-time events zoals alle Telltale games tegenwoordig (laten we het voor de gein nog maar eens aanhalen) maar wel eentje die je wil uitzitten.
Buiten Bioware blijft Telltale toch wel een van mijn favoriete ontwikkelaars wat betreft storytelling en het neerzetten van amusant en interessante karakters.
geplaatst: 26 november 2014, 08:35 uur
Sinner, ik vind de FPS eigenlijk helemaal niet boeiend. Wel een fan van de Telltale games, zou het dan iets voor mij zijn?
geplaatst: 26 november 2014, 10:09 uur
Als je de setting niets vind dan is het sowieso een stuk minder aangezien het allemaal wel 'typisch' Borderlands is. Hangt eigenlijk voornamelijk daarvan af.
geplaatst: 26 november 2014, 12:46 uur
Ik heb hem gratis tot mijn beschikking (Steam shared library), dus ik ga hem ook zeker uitproberen. Maar heb borderlands maar heel kort gespeeld. Dus ben benieuwd of er veel verwijzingen inzitten die dan langs me heen gaan.
geplaatst: 26 november 2014, 12:56 uur
Er wordt regelmatig teruggegrepen naar de Borderlands games qua plot. Niet dat die zo ingewikkeld zijn - maar het is wel leuk om een soort van algemene kennis te hebben van de wereld en verhaal.
geplaatst: 3 december 2014, 20:48 uur
Zoals gezegd heb ik niet veel met Borderlands maar wel erg genoten van de eerste episode. Rhys is geweldig. Een beetje cliché, grote bek, klein hartje wat soms ook doet denken aan een Guybrush Threepwood, maar af en toe erg moeten lachen.
Goede humor dus, uitstekende voice-acting, een pakkend verhaal, actievol en aparte personages. Telltale op zijn best, al blijft het jammer dat je je aan de andere kant zo nutteloos voelt met zo'n controller in je hand.
geplaatst: 7 december 2014, 01:41 uur
Net als hadouken heb ik ook vrij weinig met Borderlands, althans met de uitwerking van de games, want het concept vind ik zeker tof. Ik kan mij dan ook veel meer vinden in Telltale zijn presentatie van de game. Ben dus wel bekend met een aantal Borderlands zaken, maar ook een hoop niet, want zal max 2-3 uurtjes gespeeld hebben, maar ondanks dat het logischer wijs even lastig inkomen was, heb ik volop genoten van deze eerste episode.
Ik kijk eigenlijk een beetje op tegen Game of Thrones omdat het uitgangspunt daar heel anders ligt (anders hoort te liggen in ieder geval). Maar mocht het een kleine teleurstelling zijn (want helemaal teleurstellen doet Telltale nooit) is dit in ieder geval een succes.
Erg fijn dat de speler vrij wordt gelaten om een klein beetje in de Borderlands wereld op ontdekking te gaan of juist niet. Vrijwel elke andere optie had uit beide kampen kritiek opgeleverd.
P.S. Telltale please voor de volgende episode een aparte geluids-slider voor voice only, thanks! Was op sommige momenten nogal lastig te horen bovenuit de geluidseffecten.
En verder zou het uiteraard fijn zijn als men de tweede playthrough dialogen kon skippen.
geplaatst: 7 december 2014, 11:34 uur
threeohthree schreef:
Wat bedoel je daarmee? Wat betreft gameplay is het identiek aan TWD imo. De sfeer is wel heel anders.
Ik vond dit ook wel aardig in ieder geval (ook hiervan heb ik de eerste episode op YouTube bekeken). Indrukwekkend is het zeker niet, vermakelijk wel. Maar meer dan dat verwacht ik ook niet van Telltale.
geplaatst: 7 december 2014, 17:02 uur
Meer in de zin van dat keuzes om directere gevolgen vragen, en het feit dat GoT gewoon een stuk harder is/zou moeten zijn dan wat we tot nu toe van Telltale gewend zijn. Telltale games kan ik erg waarderen hoor, maar ben bang dat ze met Game of Thrones niet ver genoeg durven gaan, wat op zich logisch is omdat games een behoorlijk pak tammer zijn dan een gemiddelde HBO serie, en zaken die in GoT aan bod komen redelijk taboe zijn in gameland, maar het is wel iets wat ik verlang en uiteindelijk de game op beoordeel.
Overigens is Game of Thrones verder perfect voor Telltale, maar het kan echt twee kanten uit, waar Borderlands, Walking Dead, en Wolf Among us vooral draaien om het narratief (al vind ik dat TWD ook een stapje verder kon gaan hierin) gaat het bij Game of Thrones (mijn inziens) nóg meer om de gevolgen van keuzes.
Iets wat ook in deze Borderlands niet ver genoeg ontwikkeld is, ondanks het bombardement aan "... wil remember that". Iets wat hier op zich geen probleem is, maar iets dat wel authentiek aan de GoT series is.
geplaatst: 7 december 2014, 17:24 uur
threeohthree schreef:
Grote invloed van je keuzes ga je inderdaad niet krijgen (daarvoor zijn Telltale-games te lineair), maar ik vond de eerste aflevering van Game of Thrones bij momenten wel best hard. Maar ik ken de serie (en de boeken) niet goed, dus ik kan je niet vertellen of het veel minder hard is dan dat. Er zit in ieder geval geen seks in en er worden nergens taboes als incest doorbroken (wat in de serie wel het geval was, toch?).
Maar ik begrijp wat je bedoelt. Als je fan bent van de serie, dan ga je automatisch vergelijkingen trekken, waardoor de lat hoger gelegd wordt. Wat mij betreft mag Telltale ook wel eens zelf iets gaan bedenken (nu baseren ze hun spellen steeds op iets anders). Maar dat ligt commercieel natuurlijk moeilijker.
geplaatst: 21 maart 2015, 12:25 uur
Ben intussen helemaal uit het verhaal, na ruim drie maanden. Ik wacht wel tot alles uit is om het in één keer te spelen
geplaatst: 21 maart 2015, 15:18 uur
Ik was er eigenlijk meteen weer in moet ik zeggen, ondanks de tijd die er tussen ligt. Het blijft ook nog altijd mijn favoriete Telltale property - de humor en karakters blijven geweldig. En ja - ook na deze ep. heb ik weer een uurtje of 2 in Borderlands gestoken.
geplaatst: 12 oktober 2015, 21:41 uur
Met oog op de laatste aflevering die binnenkort uitkomt, en een erg aantrekkelijke aanbieding op PSN momenteel, ben ik hier gisteren ook aan begonnen.
Erg leuke eerste aflevering! Het Borderlands universum komt erg goed tot zijn recht in deze Telltale game. De wat serieuzere toon van The Walking Dead maakt plaats voor veel humor en gekheid. Ook ligt het tempo een stuk hoger. Veel actie en veel knipogen naar de Borderlands games.
Moet ook wel zeggen dat ik toch wel weer erg zin heb om Borderlands te gaan spelen.
geplaatst: 13 oktober 2015, 01:35 uur
Brains schreef:
Haha! Dat heb ik dus ook na iedere episode. Had episode 4 nog liggen en daar ben ik verleden week doorheen gegaan en ja hoor...meteen de dag erna maar een rondje Borderlands gedaan. Gewoon omdat het kon.
En qua entertainment en spektakel blijft dit voor mij tot op heden de meest vermakelijke Telltale titel. Jammer dat nu Minecraft aan de beurt is want daar verwacht ik dus helemaal niets van. Meteen de eerste Telltale titel die ik niet meteen heb aangeschaft / ge-preordered.
geplaatst: 21 oktober 2015, 00:53 uur
Nou...laatste episode was inderdaad uit vandaag. Mijn mening(en) blijven. Ik vind het hele Borderlands gebeuren sowieso al geweldig (settings/karakters/violence) en ben hier op alle fronten echt wel aan mijn trekken gekomen. Krijgt ook een plekje in mijn eindejaarslijstje en denkelijk zal ik binnen een paar maanden wel eens een herspeelbeurt doen. Een seizoen 2 mag van mij absoluut!
geplaatst: 21 oktober 2015, 15:09 uur
Vooruit, toch maar de volle mep. Ook al heb je soms het gevoel geen game aan het spelen te zijn, of krijg je het gevoel dat niet alle keuzes van grote invloed zijn; de funfactor is gewoon 100%.
De Borderlands-shooters konden me niet lang bekoren, maar het universum spreekt me nu een stuk meer aan. Komt ook door de fantastische personages die vol zitten met vlotte dialoog, scherpe humor en emotie.
Score en grafische stijl gaan perfect samen en ook het verhaal steekt goed in elkaar met een ontknoping die ik niet anders gewild zou hebben. Geniaal.
geplaatst: 22 oktober 2015, 16:19 uur
Geweldige laatste aflevering en een geweldige afsluiter van dit seizoen Want een tweede seizoen - die moet er nu toch haast wel komen? .
Ook wat mij betreft misschien wel de beste Telltale game, als heb ik ze lang niet allemaal gespeeld. Zoals eerder gezegd komt het Borderlands universum hier erg goed tot zijn recht. De over-de-top actie, geweld, gestoorde personages en humor zoals we dat van Borderlands gewend zijn is ruimschoots aanwezig - maar ook bepaalde gameplay aspecten zien we terug (De verschillende elemental damages en customization).
Anders dan andere Telltale games die ik gespeeld heb, gaat Tales from the Borderlands veel verder dan slechts 'een verhaal in universum'. De gebeurtenissen die zich afspelen zijn zo groots (De vele bekende Borderlands personages die langkomen - en er niet allemaal levend van afkomen, maar voornamelijk de vernietiging van Helios. ) dat ze zeker terug gaan komen - of in ieder geval merkbaar zullen zijn - in Borderlands 3.
Hoeveel invloed je als speler nou eigenlijk nog hebt op het verhaal maakt mij eigenlijk helemaal niets uit. Heb hier op en top van genoten.
edit: Tevens wil ik de intro's nog even apart noemen. Alle 5 geweldig gedaan!
edit: Tevens wil ik de intro's nog even apart noemen. Alle 5 geweldig gedaan!
geplaatst: 23 oktober 2015, 01:42 uur
Brains schreef:
Anders dan andere Telltale games die ik gespeeld heb, gaat Tales from the Borderlands veel verder dan slechts 'een verhaal in universum'. De gebeurtenissen die zich afspelen zijn zo groots dat ze zeker terug gaan komen - of in ieder geval merkbaar zullen zijn - in Borderlands 3.
Daar ben ik dus ook heel erg benieuwd naar. Hoe ze draad gaan oppikken na dit spel in de hoofdserie en of bepaalde personages ook terug te vinden gaan zijn daarin. Van mij mogen ze vaart maken met zowel een seizoen 2 hiervan en een Borderlands 3.
kiriyama
geplaatst: 23 oktober 2015, 15:30 uur
Beste Telltale sinds het eerste seizoen van TWD, maar het niveau van de eerste episode kan de rest van het spel ook niet meer evenaren. Jammer, maar er blijft genoeg moois over. Laat TWD Seizoen 3 maar zitten en maak hier een tweede seizoen voor.
geplaatst: 15 november 2015, 13:27 uur
Perfecte mix?
Althans, dat zou je zeggen afgaande op de stijl van Telltale en de 'Borderlands' reeks. Toch ben ik enigszins teleurgesteld.
Het leuke van de game is dat dit seizoen zich afspeelt na Borderlands 2 (2012). Op deze manier krijg je als speler te zien wat er allemaal heeft plaatsgevonden en hoe het met de verscheidene personages is afgelopen. Dat enkele prominente figuren hun opkomst maken is alleen maar mooi meegenomen. Vanzelfsprekend draait het ook in dit geheel om het vinden van een zogenoemde Vault.
Naar mijn weten is dit voor het eerst dat je tegelijkertijd met twee personages kunt spelen in de Telltale games. Dit zorgt voor twee verschillende perspectieven vanwege de uiteenlopende persoonlijkheden van zowel Rhys als Fiona. Hierdoor wordt er een verfrissende draai aan het verhaal gegeven dat hevig gericht is op actie. Bovendien zit het qua humor goed, al blijft aflevering één helaas het hoogtepunt. Wat dat betreft huppelen de overige afleveringen er ietwat achteraan.
Eigenlijk is het verrassend dat Telltale nu pas komt met een spel dat zich volledig in de 'Borderlands' wereld afspeelt, aangezien de cell shaded graphics van laatstgenoemde nauw aansluit bij de kenmerkende stijl van dit soort games; het laat je op een andere wijze kijken naar de locaties. Tevens moet ik zeggen dat de soundtrack echt geweldig is, om vooral de grappige intro's niet te vergeten waarmee elke aflevering ingeleid wordt.
Al met al best een aardige game, maar ik had misschien iets te hoge verwachtingen.
3,5 Sterren.
3,5 Sterren.
geplaatst: 21 december 2015, 09:31 uur
Niet zo intens van genoten als van The Wolf Among Us, maar Telltale weet hier wederom een bestaande franchise om te vormen tot iets wat binnen hun eigen stijl past. Vermaakt van begin tot eind met de sexappeal van een blockbuster; een lach en een traan, en vééééél exploderende dingen. Voor kenners van de franchise zijn er eindeloos veel verwijzingen en cameo's.
geplaatst: 8 september 2016, 13:20 uur
Nooit een traditionele Borderlands game gespeeld, maar dit is echt heel erg leuk! Heb nu (binnen een week) twee episodes gehad en ik zit er helemaal in! Vorig jaar The Wolf Among Us in 1x uitgespeeld. Althans, ik heb in 1x alle episodes gedownload, dus ik kon lekker in mijn eigen tempo spelen/kijken. Tot nu toe alleen The Walking Dead 1 en The Wolf Among Us ervaren en het is echt gewoon heel erg goed allemaal! Op dit moment is episode 1 Batman van Telltale uit en dat wordt na Borderlands m'n volgende Telltale!