Call of Duty: Advanced Warfare (2014)
3,55
(62)
PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One
Ontwikkeld door Sledgehammer, High Moon en Raven
Uitgegeven door Activision
In het jaar 2054 hebben de diverse militaire grootmachten over de hele wereld het zwaar te verduren gehad. De grootste troepenmacht behoort niet langer toe tot een land, maar is een geprivatiseerde corporatie, genaamd Atlas. Deze corporatie staat onder leiding van Jonathan Irons (Kevin Spacey). Irons start een oorlog met de Verenigde Staten omdat ze, vanuit zijn overtuiging, meerdere keren gefaald hebben om orde en democratie in de wereld te herstellen.
geplaatst: 9 november 2014, 20:59 uur
Heb echt een hekel aan die quick scope lui. In deze COD is het nog erger dan de vorige delen.
Precies zoals ik eerder al eens heb vermeld kun je niet klooien met shitty wapens.
Iedereen gebruikt stabiele wapens en vooral de wapens die snel kunnen richten (aim down sight).
Met sommige wapens duurt het me trouwens ook eeuwen om iemand neer te knallen en dat terwijl anderen me zomaar neer knallen (zelf met hardened perk of hoe het ook maar word genoemd).
Verder komen de classic modes hetzelfde over (chaotisch) en dat terwijl er dan geen boost optie is.
Respawn point zijn soms ook erg slecht. Raven Software net zo slecht in respawn points als Infinity Ward.
Nu was het respawn systeem in Soldier of Fortune 2 ook al vrij slecht, maar hier is het precies dito.
Verder zijn de maps te vergeten, ze doen me helemaal niks.
Geen idee hoe ign en power unlimited bij een hoger cijfer dan een 9 komen, want de game verdient eerder een 6,5-7 naar mijn mening. Voor mij een 7 of 7,5 voor de singleplayer en een 5,5 of 6 voor de online mp.
Dit is voor mij een online mp game die snel te vergeten is. Ga hier geen DLC maps voor aanschaffen in ieder geval. Misschien verkoop ik hem ook wel, al is de singleplayer campagne van Sledgehammer nog wel aardig (ook al is het dertien in een dozijn).
Raven Software kan beter weer een Soldier of Fortune game of Sci-fi shooter met monsters ontwikkelen, want COD online is niet echt voor hun weggelegd.
Raven Software mag van mij wel COD Online (een gratis online shooter die nu alleen in China is) naar USA en Europe brengen voor zowel pc als de consoles. Die schijnt namelijk zeer goed te zijn.
Advanced Warfare is overigens wel goed verkocht zoals altijd met een COD game.
Dragonslayer schreef:
Heavy weapons hoef je ook niet te proberen. Aiming down sight duurt zo lang dat je al dood bent voor je ook maar een kogel kan afvuren.
Verder zijn de maps te vergeten, ze doen me helemaal niks.
Advanced Warfare is overigens wel goed verkocht zoals altijd met een COD game.
geplaatst: 10 november 2014, 09:13 uur
Nog mensen die fanatiek Exo Survivor spelen? Ik heb dringend spelers nodig die mij kunnen helpen om tot round 50 te komen. Met random spelers is het niet te doen en mijn vrienden hebben niet altijd tijd...
geplaatst: 10 november 2014, 11:37 uur
Veel gespeeld dit weekend en ben toch wel iets positiever geworden. Als je het springen en dodgen een beetje door hebt is het toch wel handig. Vroeger kon ik me nog wel eens irriteren aan een respawn waar je weer ver terug werd geworpen; hier is dat niet anders, maar wel met de wetenschap dat je binnen 5 tellen weer bij de B-vlag kan aankomen dmv het springen. Zit gewoon wat meer snelheid in je beweging, zonder dat het zichtbaar ten koste gaat van de chaos, want zoals AvMerode ook al aangaf: in de classic modes is het net zo chaotisch.
Verder is alles wel een beetje hetzelfde, hoewel ik de maps wel leuker vind worden (al blijft het grafisch zeer karig).
Wat me wellicht nog wel het meest irriteert, is dat ik steevast te laat in een potje kom en dat ik eerst een paar seconden voor jan lul zit te spectaten met een teamgenoot die dan doodleuk de eerste vlag pakt (Domination). Dat kost je dan sowieso al 150 punten. Verder zeer buggy op de PS3. Heb altijd CoD gespeeld op de Xbox360 en daar zelden last van bugs, ping of whatever gehad.
geplaatst: 10 november 2014, 12:28 uur
^ Eh wacht. Je speelt dit op de PS3? Hoe is de grafische kwaliteit dan? Was er benieuwd naar hoe die consoles dat trekken. Was het ook al naar Ghost - just in case ik beiden vroeg of laat voor een spotprijs tegenkom of zo. (en ze niet al in een steam sale op de kop heb getikt obviously).
geplaatst: 10 november 2014, 14:08 uur
Yep PS3.
Moet wel zeggen dat het een beetje afhankelijk is welk level je speelt, maar over het algemeen is het niet om aan te zien. Een level in Japan en een in San Francisco zien er nog wel aardig uit maar de rest is vrijwel identiek aan Ghosts (slecht dus).
Betreft hier dus de MP, heb de SP nog niet geprobeerd...
Ik blijf erbij dat MW1 en MW2 er gewoon beter uitzagen
Betreft hier dus de MP, heb de SP nog niet geprobeerd...
Ik blijf erbij dat MW1 en MW2 er gewoon beter uitzagen

geplaatst: 10 november 2014, 14:11 uur
Hmm. Ok. Dan wordt het dus voor de PC in een steam sale. Thanks. Was er al een beetje bang voor dat qua shooters de previous gen duidelijk achterop begint te raken.
geplaatst: 10 november 2014, 15:10 uur
Ziet er ongetwijfeld fraaier uit op de next gens & PC, maar ik betwijfel of je er meer lol aan gaat beleven...
geplaatst: 10 november 2014, 15:38 uur
JacoBaco schreef:
Welk platform?
geplaatst: 10 november 2014, 18:22 uur
Awake78 schreef:
Mwa ja. Ben geen die-hard shooter fan, koop ze alleen voor een paar pleuro. Ik haal er altijd wel een uurtje lol uit. Mp doe ik nooit.
geplaatst: 10 november 2014, 18:31 uur
Awake78 schreef:
Correct, het gaat puur om gameplay en goede graphics maken geen verandering in deze game.
Nou ja, misschien alleen voor de mensen die geen oudere games spelen en verder niet retro georiënteerd zijn. Bedoel hier de graphics hoeren mee (tegenwoordige gamers).
Maar je hebt wel gelijk over de graphics.
Het is grafisch niet altijd gebalanceerd met deze advanced warfare. Volgens mij las ik dit ook ergens in een review.
Bepaalde levels en gedeelten zien er strak en slick uit, terwijl het op andere momenten flink onder de maat is.
Nu speel ik ps4 op een tegenwoordige (niet CRT) monitor (hiermee zie je gebrek aan Anti-aliasing) en dan kun je pas echt zien hoe gedateerd die nieuwe en vorige consoles zijn.
Maar advanced warfare vergelijken met The Last Of Us is een groot verschil.
Advanced Warfare is grafisch instabiel op een console. Waarschijnlijk is dit minder zichtbaar bij een zeer goede Led of plasma tv, maar goed. De ps4 versie loopt in ieder geval wel met 60fps.
geplaatst: 10 november 2014, 22:53 uur
Wel grappig om te zien dat er nog maar 1 stem voor de X-box one is
de Ps4 doet het wonderlijk goed.
Maar hij is ook aan te raden voor de X-box one hoor
Het ziet er geweldig uit en het speelt erg soepel zoals altijd.
Een min puntje is dat de AI weer niet 100% is, dat schijnt toch een moeilijk iets te zijn
bij het ontwerpen van dit soort spellen. Of het is luiheid...
de Ps4 doet het wonderlijk goed.
Maar hij is ook aan te raden voor de X-box one hoor

Het ziet er geweldig uit en het speelt erg soepel zoals altijd.
bij het ontwerpen van dit soort spellen. Of het is luiheid...
geplaatst: 11 november 2014, 13:32 uur
Zo.. nog heel even en dit wordt de eerste cod waar m'n KD onder de 1.0 zakt. Godsallemachtig wat faal ik hard in dit spel. Of ligt het nu toch aan mijn verbinding? Doe zo m'n best maar ik ga gewoon te vaak dood. Iemand tips?
geplaatst: 11 november 2014, 15:36 uur
Nou geen tips van mij, ik ga ook keihard dood en vaak ook. Echt moeite om de 1.0 te halen idd. Ik kan heus wel een potje codden maar dit is toch wel een heel andere discipline lijkt wel.
Ik kan nog de smoes gebruiken dat ik voor het eerst een COD met een PS3-controller speel, wat bepaalt geen pretje is (kramp in handen, polsen, druk die L3 en R3 om de haverklap in en die triggers zijn gewoon lame).
geplaatst: 11 november 2014, 15:42 uur
Dragonslayer schreef:
Je bent niet de enige. Zoals eens eerder vermeld was ik altijd aardig goed in de vorige COD's (ww2, blops en modern warfare cods) en dat is met dit spel het tegenovergestelde.
Ben zelf heel erg slecht in Advanced Warfare als het gaat om de online mp.
Vind het niet erg dat het nooit 1,2 of derde positie word, maar het continue laatste worden is iets wat ik nooit eerder met online mp games heb gehad.
Advanced Warfare is de eerste online mp game waar ik altijd laatste (soms in het midden) positie word (maakt niet uit welke speelmodus, zelfs met free for all).
Op de ps4 betalen mensen ook nog voor ps plus (moet voor online functie) en dat kan ik duidelijk zien. Mensen spelen beter als ze er extra geld aan moeten uitgeven.
Maar voor mij lijkt het ook vaak alsof de connecties niet altijd synchroon lopen.
Betaal je voor online functie en dan loopt het nog stroef.
geplaatst: 12 november 2014, 13:33 uur
Voor mij is het juist andersom. Waar ik "mijn hoogte punt" (:p) kende tijdens MW3 qua k/d (1.8) ben ik tijdens Black Ops 2 en Ghosts gezakt. Moet ook zeggen dat ik aanzienlijk minder ben gaan spelen. De instap bij deze gaat voor mij een stuk soepeler, zit nu meestal rond de 1.5. Ik vind hem dan ook direct weer een stuk leuker om online te spelen aangezien ik een hekel heb aan verliezen en toch lichtelijk last heb van prestatiedrang
Al met al bevalt hij me tot nog toe prima (online) al zitten er weer tergende maps tussen, vervelende spawnkills en zijn er na een week al heel veel mensen aan het prestigen.

geplaatst: 12 november 2014, 13:58 uur
Haha ja klopt, maar dat laatste kun je niet echt een minpunt van de game noemen. Dat zijn gewoon no-lifers. Of denk je dat ze cheaten met het prestige-embleempje?
geplaatst: 12 november 2014, 14:02 uur
carlo schreef:

Ghosts was dan weer mijn hoogtepunt. De gameplay was daar ook een stuk rustiger en je hebt daar veel meer ademruimte in de maps. Dat werd helaas niet door iedereen gewaardeerd. Ghosts had helaas wel een stuk of 10 patches nodig om veel problemen en ongebalanceerde elementen te fixen.
geplaatst: 12 november 2014, 18:28 uur
Ik vond Ghosts ook niet slecht, wel leek (of lijkt) het of mij de simpele CoD speelstijl of eigenlijk het hele online shooter gebeuren mij niet meer zo te boeien. Nu na een paar uurtjes AW merk ik stiekem toch dat het weer verslavend kan zijn. Voor mij blijft dan wel belangrijk dat ik niet iedere 5 sec afgeschoten wordt en een beetje in de middenmoot mee kan.
Ik vind de dubbel jumps en de Exo suits tot nog toe een echte toevoeging aan de speelstijl en ben ik enerzijds blij dat er eigenlijk weinig scorestreaks te bekennen zijn.
geplaatst: 12 november 2014, 18:32 uur
Ik bedoelde het ook niet zo zeer als een minpunt aan AW maar opzich zou ik het niet erg vinden als dit.soort mensen een beetje appart worden gehouden van de recreatie gamers. Maar als je 6 dagen na de release al 4x24 uur gespeeld hebt ben je in mijn ogen inderdaad vrij kansloos bezig

geplaatst: 13 november 2014, 23:00 uur
Ik heb deze nog niet gespeeld, maar zat laatst te denken... Heb heel wat Call of duty's gespeeld, van modern warfare tot black ops 3 en bij elke editie zaten leuke maps tussen, zowel zombie als gewoon... Wat nou als ze 2 of 3 leuke maps van elke editie in 1 bundel gooien en verkopen voor zowel de ps3, ps4 als xbox one etc etc... Nu heb ik geen PS3 meer dus die oudere games kan ik niet meer spelen... Dus samengevat van elke editie 2 of 3 maps en daar 1 game van maken en verkopen voor +/- 30 euro ofzo. Ik zou hem dan sws wel kopen denk ik....
geplaatst: 14 november 2014, 18:28 uur
Singleplayer uitgespeeld. Kort maar leuker dan de voorgaande delen van Call Of Duty (de delen na Modern Warfare ). Dit is wel de laatste keer dat ik een Call Of Duty in full price heb gekocht.
geplaatst: 16 november 2014, 16:52 uur
Ik ben vooral een singleplayer gamer en beoordeel de game ook alleen op de campagne. Heb deze uitgespeeld en de game daarna weer doorverkocht omdat de rest me niet zo interesseert, dus financieel was het geen verspilling van geld, haha. Best jammer dat de meeste shooters tegenwoordig vooral op multiplayer zijn gericht en minder op een enerverende singleplayer campagne. Een game als Wolfenstein: The New Order is gelukkig wel zo'n uitzondering, maar het zijn er maar weinig. Ook deze Call of Duty: Advanced Warfare heeft helaas de focus meer op de andere fronten liggen, want er valt genoeg op de campagne aan te merken, al heb ik me er zeker wel goed mee vermaakt.
De grootste verandering is dat dit deel echt alles op high-tech gebied uit de kast haalt. Kortom, drones, robots, je exo-suit en nog genoeg andere zaken zorgen voor een wat andere vibe ten opzichte van de andere CoD games. Ik vond het wel een aardige verandering, al deed een game als Crysis (2) natuurlijk ook al van alles met een geavanceerd pak.
Ook het plot is helemaal gericht op een technologische toekomst, met een privéleger dat de dienst uitmaakt, onder leiding van Jonathan Irons, erg goed vertolkt door Kevin Spacey. Zijn gezicht lijkt enorm goed nagemaakt. Helaas is de uitwerking wel weer typisch CoD: je bezoekt weer oa een beschoten stad, een geheim lab, een brug en een schip. Allemaal zaken die we al veel vaker hebben gespeeld, net als de wederom clichématige ritjes in een tank, straaljager en een mech. Been there, done that. Toch jammer dat ze steeds op zulke zaken terug blijven vallen. Zeker die voertuigen/machines voelen erg als een verplichting aan, al is het natuurlijk nog steeds geinig om met een mech alles aan gort te knallen. Ook de echt sterke vijanden die je als soldaat wel vreesde gaan er dan gemakkelijk aan. Maar toch voelt het allemaal heel erg als een grote herhalingsoefening aan. Zeker ook omdat deze games enorm lineair zijn, waardoor je exact doet wat de makers willen dat je doet. Ik ben ook geen legendarische missie of unieke locaties tegengekomen. De leukste momenten waren denk ik nog de sluipmissies. Ze zijn niet zo spannend als in Modern Warfare 1, maar toch wel vermakelijk en spannend dankzij drones die je constant kunnen betrappen. Uiteraard kent de game ook nog een hoop quick-time events die ook wel voorspelbaar aanvoelen, inclusief het einde met Irons. Was dat einde nou het beste wat je als maker kan bedenken?
Waar de game wel duidelijk stappen mee heeft gemaakt is het grafische aspect. Ik was bij de laatste delen helemaal klaar met die engine en gelukkig ziet het er nu echt een stuk beter uit. Ik speelde het op een nex-gen console en je merkt echt dat er dan toch nog veel meer uit kan worden gehaald vergeleken met de oude generatie. Niet dat graphics voor mij allesbepalend zijn, maar op een nieuwe generatie console wil ik wel duidelijke verbeteringen zien. Zeker diverse weersomstandigheden komen veel beter uit de verf. Indrukwekkend.
CoD: AW knalt ziet er subliem uit, knalt lekker weg en kent genoeg toffe momenten voor een prima voldoende, maar erg origineel is het wederom niet. En ook wel storend dat de campagne aan de korte kant is. Als een game als Wolfenstein: TNO een lange verhaallijn voor kan leggen, waarom deze reeks dan toch niet? Het is jammer dat men denkt dat de massa alleen multiplayer leuk vind, terwijl er genoeg zullen zijn die een pakkend, lang verhaal ook waarderen. Vraag me overigens wel af wat ze in de toekomst nog met deze reeks doen. Ze hebben al oorlogsvoering uit het verleden, heden en nu ook de verre toekomst getoond.
geplaatst: 16 november 2014, 17:21 uur
FarCry 4 komt binnenkort uit, da's nou typisch zo'n spel dat gemaakt is voor single player. De campaigns van CoD zijn altijd veel te voorspelbaar en geven veel te weinig vrijheid.
geplaatst: 16 november 2014, 17:25 uur
Aazhyd schreef:
Klopt. Kijk ook erg naar FC 4 uit. En eigenlijk is GTA V nex-gen met een first person view ook wel nu een soort shooter haha.
Maar over het algemeen is het jammer dat er zo weinig shooters gericht op de singleplayer uitkomen. Ik ben echt een fan van epische verhalen zoals bij Gears of War, Halo en Wolfenstein.
geplaatst: 16 november 2014, 18:01 uur
Borderlands? Is wat minder serieus, maar ook erg leuk en net als FarCry vooral single player.
geplaatst: 16 november 2014, 19:18 uur
Borderlands is juist heel erg co-op gericht. Mij stond het om die reden redelijk tegen.
Kreeg niet de indruk dat het de solitaire gamer echt veel te bieden heeft.
Kreeg niet de indruk dat het de solitaire gamer echt veel te bieden heeft.
geplaatst: 16 november 2014, 21:53 uur
Heb wat potjes multiplayer gedaan en ik kan me vinden in de verschillende reacties over de k/d ratio. Ik haalde in vorige delen met gemakt een k/d van 2 of 3, maar nu heb ik ook wel eens potjes waar ik 0,50 of minder sta. Ik weet nog niet goed wat ik ervan moet vinden heel eerlijk gezegd. Ik speel gewoon nog even door tot ik kan prestigen.
geplaatst: 16 november 2014, 22:55 uur
Aazhyd schreef:
Je word in ieder Call of Duty aan het handje gehouden in de single player.
Als je het spel al vanaf deel 1 speelt, dan wil je ook graag proggressie zien.
Zo van.. ik snap het nu geef me nu maar alle vrijheid!?
Maar dat is nog (bijna) nooit gebeurd. Omdat de doelgroep die ieder jaar Call of Duty koopt.
Steeds jonger is/word. Call of duty = hapklare brokken
geplaatst: 17 november 2014, 08:10 uur
Wat ik in zo'n single player wel zou willen zien is een multiplayer-achtige map. Dus jij in je eentje tegen een map vol tegenstanders, maar dat die dan niet respawnen. Verder heb je volledige vrijheid en mag je verder als alle tegenstanders uitgeschakeld zijn. Dat zou toch niet zo moeilijk moeten zijn om te maken.