Kingdom Come: Deliverance (2018)

PC / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch
RPG / Simulation

Ontwikkeld door Warhorse en Saber
Uitgegeven door Warhorse en Deep Silver

Kingdom Come: Deliverance is een geschiedgetrouwe open wereld RPG die zich afspeelt in het Koninkrijk Bohemen, in het Oost-Europa van de 15de eeuw. Als de opvolger van de troon, Wenceslaus IV wordt gekidnapt door zijn broer Sigismund, volgt er een bloedige machtsstrijd die zal uitmonden in de Hussietenoorlogen. Als Henry, zoon van de smid, zijn familie wordt vermoord door het binnenvallend leger, raakt hij meegesleurd in het langlopende conflict.

Sinner schreef:

Nou...als je vijf jaar gewacht hebt en het spel loopt op alles redelijk bugvrij en degelijk dan maakt het toch niet uit of je of op de Xbox of Switch speelt? Ik bedoel maar...

Zelf geen idee van trouwens. Ik heb een jaar terug de Gold editie op de xbox voor een tientje of zo in huis gehaald digitaal, maar nog niet aan begonnen. Van de ene persoon die ik ken en het heeft uitgespeeld op zelfde systeem - niet veel klachten gehoord. Al zijn we redelijk vergevingsgezind en zijn er bij dit soort openworld RPG's altijd wel hier en daar kleine glitches. Maar voor zover ik weet is het prima gepatched. Ligt voor mij ook nog in het verschiet.

Daar heb je ook wel een punt natuurlijk met wat je zegt over de Switch. Ik gebruik mijn Switch sowieso alleen voor Nintendo exclusives. Dat apparaat loopt vanaf release al achter met gebrekkige hardware, dus ik zie het zeker niet als een apparaat waar ik grootse, third party open wereld spellen op speel. Ook in handheld vind ik dat niet fijn.

richiedoom besteld voor de PS. Ben benieuwd na jouw enthousiasme.

avatar van richiedoom
HELL YEAAAAAAAHHHHHHH!!!!! Deel 2 is onderweg!

Nu al 80 uur bezig met het eerste deel en het einde is nog lang niet in zicht, terwijl deel 2 dus 2 keer zo groot gaat worden…

avatar van richiedoom
Merijn82, ben je toevallig al begonnen hieraan?

Het moet voor mij nog raar lopen wil deze game niet in mijn top 10 belanden. Ik beleef hier zo ontzettend veel plezier aan. De game is zeker niet perfect maar het hele concept van de game spreekt me zo enorm aan. Ik vind dit echt een van de beste RPG's die ik ooit heb gespeeld. De wereld leeft en keuzes die je maakt in quests hebben ook daadwerkelijk invloed op deze wereld. Het is echt een soort second life in de Middeleeuwen.

Maar een uitgebreide review volgt nog als ik de game heb uitgespeeld (wat nog een behoorlijke tijd kan duren).

Ha richiedoom. Nog heel weinig helaas in verband met tijdgebrek Hij zit wel in de PS, maar ben pas 3 uur onderweg. Moet wel even inkomen wat betreft de verouderde controls en looks, moet ik eerlijk zeggen. Wat dat betreft ben ik wel blij met die aankondiging van deel 2! Want het concept van deze game(s) spreekt mij heel erg aan, lekker zo'n trage/ a-typische rpg.

richiedoom schreef:
HELL YEAAAAAAAHHHHHHH!!!!! Deel 2 is onderweg!

Ik weet nog niet of dat een Hell Yeah of een Fuck Nee is voor mij. Ik moet nog beginnen aan deel 1 (en dat zal ik verdorie ook doen ook), maar een tweede deel dat 2x zo groot is? Als ik van iedereen hoor dat ze er makkelijk tussen de 80-100+ uur in hebben gestoken ben ik met beide delen dus een jaar of zo zoet. En ik moet ondermeer Baldur's Gate 3 nog spelen.

...ergens maar goed dat er voorlopig nog geen Elder Scrolls of nieuwe Fallout in het vooruitzicht zit.

Het avontuur zit erop....helaas

Ik heb het al eerder aangegeven maar wat een fantastische RPG is dit. Zo enorm onderschat wat mij betreft. Het is zeker geen makkelijke game om even in te stappen, je zal je moeten overgeven aan het feit dat je in de eerste uren van de game een complete nobody bent. Heb je hier het geduld niet voor, dan is deze game gewoon niks voor jou. Je mist wat mij betreft dan wel één van de beste RPG's aller tijden (ja, mijn bescheiden mening)!

Ik ben niet zo goed in het schrijven van lange reviews, al verdient deze game een liefdesbrief van mij.
Laat ik het er maar op houden dat deze game het verdient om door iedereen gespeeld te worden. Al is het maar een paar uurtjes om het in ieder geval te proberen. Vind je het niks, jammer. Maar als Kingdom Come je eenmaal te pakken heeft, dan zou het me niks verbazen als je er net zo over denkt als ik.

Een meesterwerk! Ik laat het nog even bezinken maar ik denk zelfs dat deze game in mijn top 3 allertijden beland.

En dan komt deel 2 er dit jaar ook nog eens aan! Ik ben zeer benieuwd...

richiedoom schreef:
En dan komt deel 2 er dit jaar ook nog eens aan! Ik ben zeer benieuwd...

Ja hoe bedoel je 'helaas'. Dit is nou toch wel een game met replay value EN er komt een sequel aan die in de lijn van deel 1 ligt. Ik zou zeggen 'Hoera. Ik kan binnenkort regelrecht van start met deel 2'.