Sacred 3 (2014)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360

Ontwikkeld door Keen
Uitgegeven door Deep Silver

De Seraphim, bewakers van het legendarische "Heart of Ancaria", en hun speciale band met de rest van de mensheid, hebben ervoor gezorgd dat de vrede op het continent voor eeuwen bewaard is gebleven. De Seraphim zijn echter in de vergetelheid geraakt. De kwaadaardige Lord Zane, heerser over het koninkrijk Ashen, maakt hier handig gebruik van, en opent een portaal naar de onderwereld. Zijn plannen om de macht over de rest van het continent over te nemen worden echter gedwarsboomd door een klein groepje helden, welke de strijd aan gaan met Zane en zijn leger monsters. Zij moeten ervoor zorgen dat het "Heart of Ancaria" niet in Zane's handen valt.

Van de week eindelijk eens een uurtje mee gespeeld en ik moet eerlijk zeggen dat ik het best wel een vermakelijk spel vind. Het spel krijgt gigantisch veel negatieve kritiek, die ik zelfs deels kan volgen, maar toch vind ik de voornamelijk negatieve scores een beetje onterecht. Akkoord - het spel kan zich zeker niet meten met zijn voorganger en voelt ook compleet anders aan qua stijl en gameplay. (Sacred en 2 waren bij de beste Action RPG's van hun tijd - een mooi uitgestrekte open wereld, bijzonder veel te doen en zien qua quests en de verschillende klasses voelden ook echt anders aan). Sacred 3 gooit het duidelijk over een andere boeg (althans in het uurtje dat ik ermee heb doorgebracht), is meer lineair en hack & slash gericht en moet eigenlijk op veel punten gewoon onderdoen voor zijn voorganger. MAAR, ik durf het vooralsnog niet echt als 'slecht' te bestempelen, het ziet er best aardig uit en speelt lekker en ik kan ook niet echt zeggen dat ik me verveeld heb tot nog toe...ik denk als het onder een andere titel zou uitgebracht zijn, of als side-game of iets dergelijks dat het wellicht een stuk beter ontvangen zou zijn dan dat nu het geval is. Wordt vervolgd...ooit...