MDK (1997)

PC / PlayStation / Macintosh
Action / Shooter

Ontwikkeld door Shiny
Uitgegeven door Interplay, Shiny, Playmates, SoftKey en Sony

Het spel vertelt het verhaal van Kurt Hectic en zijn pogingen om de aarde te redden van kwaadaardige aliens. Deze ondernemen een invasie met reusachtige ruimteschepen (Minecrawlers) die alles dat op hun pad komen vernietigen. Kurt Hectic is erop uit gestuurd door Dr. Hawkins om de invasie te verijdelen en is uitgerust met een speciaal ontwikkeld pak. Zijn taak is om de Minecrawlers te saboteren en de aarde te ontdoen van de Aliens.

gerwinf
Gaaf spel was dit, vooral het leveldesign was erg goed. De mini-nukes en zwaaiende vijanden als je inzoomde waren humor

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Vooral een erg bizar spel. Rare vijanden en nog raardere werelden. Ook de hoofdpersoon ziet er maf uit met zijn gekke helm. Qua gameplay is het vooral puzzels oplossen en knallen, heel erg veel knallen. Zo veel zelfs dat je unlimited ammo hebt.

Het zag er ook zo raar uit omdat sommige muren en vloeren gewoon helemaal geen textures hebben. Dan had je gewoon wat zwarte of groene vlakken waarop je aan het lopen was. Ik snap nog steeds niet waarom want echt heel mooi was het niet. Ook is vrijwel alles een 3D model behalve Kurt zelf wat er ook weer erg raar uitziet. Eigenlijk is het spel gewoon één grote stijlbreuk, maar daarom wel erg origineel qua looks .

Inmiddels trouwens abandonware.

avatar van Freestyle
Voor mij is dit een echte cultklassieker. De graphics waren voor die tijd vrij goed (maar niet denderend) en de gameplay was origineel. Destijds was dit één groot avontuur. Aan de hand van mijn belevenis die ik toen van dit spel had, geef ik dit spel de hoogste score. Het vervolg was qua graphics prachtig, maar behaalde qua sfeer en plezier niet hetzelfde niveau als dit eerste deel.

Erg origineel spel, lompe shooter afgewisseld met spannende sniper momenten. Ook best lastig op sommige momenten. Graphisch erg sterk en met aardige gadgets. Heeft iemand deze ooit uitgespeeld?

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Meerdere keren zelfs. Zo moeilijk vond ik het niet.

RippedBone Dog
k'heb dit spel nog ergens in de kast liggen, wat een goed spel was dit.

avatar van Freestyle
BoordAppel schreef:
Meerdere keren zelfs. Zo moeilijk vond ik het niet.

Heb em zelf uiteraard ook uitgespeeld. Maar voor zover ik me kan herinneren kwam dit spel ooit wel voor in een top 10 moeilijkste games..

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Was in het begin nog best onder de indruk (het neerdalen was impressive toendertijd), maar ondanks best veel leuke dingen, toch nooit aan het spel kunnen wennen, idd één grote stijlbreuk, niet alleen ten opzichte van andere games, maar ook constant in het spel zelf, kwa graphics, verhaal en stijl. Daardoor altijd een beetje afschuw van deze game gehad, hoewel het lekker speelde allemaal, grappige snipe-stukjes en the world's most interesting bomb .

Toch best veel vernieuwende dingen erin eigenlijk, maar heb er nooit echt van kunnen genieten, voelde voor mij allemaal erg onafgewerkt en warrig. Best wat te snoepen in de game, maar liet toch een zure nasmaak achter.

Imperial Figure
Ontwikelaar Shiny was goed bezig van earthworm jim tot en met sacrifice, maar vanaf enter the matrix gingen ze berg afwaarts.
MDK is toch wel hun beste werk en het is al jaren geleden dat ik dit uit heb gespeeld maar het was allemaal zo uniek en bizar dat het voor mij een beetje overkwam als een soort van meesterwerk.
MDK 2 was minder leuk maar die was wel ontwikkeld door rpg meester bioware.

avatar van Dwarrei
Squall Lionheart schreef:
Heerlijk toch, uniek spel.