Batman: Arkham Knight (2015)

PC / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch

Ontwikkeld door Rocksteady
Uitgegeven door Warner Bros.

Batman: Arkham Knight is het derde en laatste deel van Rocksteady’s Arkham trilogie. Het verhaal speelt zich één jaar na de gebeurtenissen van Arkham City af. Scarecrow speelt weer een rol, en dreigt Gotham City te terroriseren met zijn beruchte Fear Gas. Batman moet weer eens op de top van zijn kunnen presteren, want naast Scarecrow zijn ook onder andere Two-Face, The Penguin en Harley Quinn van de partij. Daarnaast is Gotham City in z’n volledigheid voor het eerst te verkennen met de Batmobile.

Autobahn
Als voormalig fan van Batman (nu niet meer zo) en in het bezit van een ps4 moest ik deze wel in huis halen. En ik vond het een erg leuke game, maar wegens tijdgebrek en een periode dat ik even uitgekeken was op gamen heb ik hem nooit uitgespeeld.
De game heeft een aantal goeie punten: de sfeer in Gotham city is geweldig! Een heerlijk donkere, duistere sfeer. De stad zelf ziet er ook ontzettend goed uit, grafisch gezien is deze game prachtig! Spelen als Batman en mensen in elkaar slaan is natuurlijk ook erg vermakelijk.
De missies vond ik goed en spannend. Vaak was het nodig om goed na te denken hoe je een missie het beste kon aanpakken. Deed je iets fout, dan had dat gevolgen.
Omdat ik de game nooit heb uitgespeeld, kan ik niet echt een goed oordeel geven over het verhaal, maar tot het punt waar ik ben geëindigd had ik er geen problemen mee en vond ik het goed in elkaar zitten.
Één ding wat het plezier voor mij ruïneerde was de batmobile. Je moest hem veel te veel gebruiken en het allerergste vond ik de tankgevechten. Ik heb de game denk ik wel een paar weken links laten liggen omdat ik er helemaal klaar mee was.
Ik denk dat ik de game maar eens een keertje weer oppak als ik zin (en tijd) heb, ik vind het altijd zonde als ik een game voor veel geld koop en hem nooit uitspeelt, maar ja, er zijn nog zoveel andere dingen in het leven.

avatar van Mr. Olaf
Dit is de eerste game die ik afgelopen december gedownload heb van Game pass. Groot fan van de twee (Rocksteady) voorgangers. Ik heb eigenlijk een beetje hetzelfde gevoel als menig ander gamer hierboven. Het ziet er tof uit, combi combat/puzzle/gadget use blijft erg goed maar die verrekte tanks.... Man man, daar heb ik al een paar keer mijn tanden op stuk gebeten. Ben nu bezig met de Cobra tank battle en dan moet de cloudburst tank nog komen.... Paar tanks afknallen prima, maar dit... Ga het nog paar keer proberen, wil ook deze game graag uitspelen, maar niet ten koste van mijn net nieuwe controller!

Mr. Olaf schreef:

Groot fan van Asylum en City, maar deze game is inderdaad verpest door de tanks. Dit is echt een goed gemaakte game, maar dat Batmobile gedoe en de tanks hebben ervoor gezorgd dat ik halverwege ermee stopte en er echt helemaal klaar mee was. Ik vroeg me toen ook al echt af welke maker het nou geslaagde gameplay vond. Ik heb echt flink gevloekt en daarna besloten dat het mijn gametijd niet meer waard was.

De laatste maingame in de Arkhamverse en ook de tofste. Eindelijk een echte open world Gotham en een bestuurbare Batmobile. De Batman sfeer is perfect neergezet en de gameplay is ook echt een verdere evolutie van de eerdere games.

Het verhaal is ook een mooie afsluiter van de reeks. Vrijwel alle grote Batmanlore personages passeren de revue in slim bedachte side quests, al varieert het van supersterk naar een beetje meh. Vooral de toegevoegde DLC badguys zijn nice.

Ik lees veel kritieken op de batmobile, maar ik heb het toch wel echt ervaren als een toevoeging, ook al schuurt het wel tegen het randje van too much aan.

De Batgirl, Robin, Red Hood, Harley Quinn, Nightwing en Catwoman DLC episodes zijn echt een beetje hit en miss. De Batgirl episode is een hele toffe, maar de andere zijn weer super korte veredelde challenge maps.

Al met al heeft deze game bijna eigenlijk alles wat je in een Batman game kan wensen.