Yoshi's New Island (2014)

Nintendo 3DS
Platform

Ontwikkeld door Arzest

Yoshi's oude vertrouwde fladdersprong, stampsprong en eierworpen zijn weer terug, naast nieuwe krachten en uitdagingen die gebruik maken van de onderdelen van Nintendo 3DS. Gebruik reusachtige eieren die Mega-Eggs heten, om blokken en pijpen te vernietigen en geheimen te onthullen. Hoe meer je vernielt, hoe meer de Mega-Egg-meter gevuld wordt, wat je extra levens oplevert!

Die trailers gaan door het dak!
Zo mooi en vermakelijk ziet het er uit, weer een geweldig spel voor de 3DS...

De voor en nadelen van wat ik verwacht had. Ik heb nou eenmaal een zwak voor platformers, dus speel ik het toch wel (silly me). Yoshi is prachtige platformer om te zien maar mist, misschien wel meer nog dan de oude Yoshi op de GBA een moeilijkheidsgraad. De uitdaging zit m in de collectibles want de levels zijn opzich, dankzij yoshi's enorme jump, echt best makkelijk. Ik ga uitsluitend dood doordat ik een moeilijke bloem wil pakken of een secret area verwacht die er niet is. De nieuwe features zijn allemaal wel erg minimaal. Het is cool om met een enorm ei rond te lopen, maar het gebeurt allemaal wat te weinig. Ook de transformaties zijn een leuke afwisseling, maar wederom: te weinig. Het vermaakt echt prima hoor, maar je moet wel blijven bedenken dat je dit niet voor de uitdaging speelt (tenminste, tenzij je écht collectibles gaat grinden). Muliplayer is verwaarloosbaar, het is gewoon een vermakelijke singleplayer game die zich goed leent voor simpel vermaak. Niks mis mee, maar geen Mario/Donkey Kong/Rayman/Kirby kwaliteit.

Jammer dat de kritiek van zowat iedereen (zowel vrienden als de media en forums) toch vrij negatief is. Dan maar wachten op de nieuwe Kirby (die ik wel op voorbestelling heb geplaatst).

avatar van Yoshi314
Ben voor het eerst sinds 10 jaar opnieuw beginnen gamen en deze titel is ook meteen mijn eerste game sinds toen. Wat ik me vooral herinner aan vroegere games (Mario/Donkey Kong) is dat de moeilijkheidsgraad toen echt wel hoger lag. Hier heb ik een week plezier aan gehad en heb alle levels uitgespeeld (slechts 6 werelden??). Nu wordt het inderdaad collectibles verzamelen. Al met al een leuke game, maar voor mij te kort...

avatar van Onderhond
Yoshi314 schreef:
Nu wordt het inderdaad collectibles verzamelen.

Zat een paar jaar geleden in dezelfde situatie en kwam eigenlijk tot dezelfde conclusie toen. Moet wel zeggen dat het verzamelen van collectibles vaak leidt tot vrijspelen van nieuwe levels én ervoor zorgt dat je de originele levels meer apprecieert. Vaak steek je nog eens zoveel tijd in dit post-finish gebeuren dan in het hoofdspel.

En eerlijk is eerlijk, platformers op de NES waren taai, maar sinds de SNES toch ook niet meer. Herinner mde SMW binnen de week helemaal uitgespeeld te hebben. En toen waren er geen collectibles om meer uit je spel te halen.

avatar van Devoo
Deze game wordt overal wel heel kritisch beoordeeld. Ik vind het best een prima game. Leuke platformer waar de uitdaging vooral in de collectibles zit inderdaad. Moesten deze collectibles volkomen nutteloos zijn dan was er geen meerwaarde, maar door alles te verzamelen kun je nieuwe levels vrijspelen en dit verlengd de speelduur aanzienlijk. Ik heb ongeveer 8 uur gedaan om door alle normale levels te lopen en ben nu bezig met de geheime levels te unlocken.

Grootste minpunt is voor mij wel de muziek. Hetzelfde deuntje wordt heel de game herhaald. Niet altijd in zijn zelfde vorm, maar vaak een variatie erop. Dit is echt bijzonder irritant.