Mortal Kombat 2 (1993)
Alternatieve titel: Mortal Kombat II
Arcade / Commodore Amiga / Game Boy / PC / PlayStation / Sega Game Gear / Sega Master System / Sega Mega Drive/Genesis / Sega Mega Drive/Genesis 32X / Super NES
Fighting
Ontwikkeld door Midway
Uitgegeven door Midway
Shang Tsung smeekt zijn meester, Shao Kahn, om zijn leven te sparen nadat hij verslagen is in het Mortal Kombat toernooi. Hij heeft een plan bedacht om het toernooi dit keer wel te kunnen winnen. Een uitnodiging voor het toernooi mag niet afgeslagen worden, daarom zorgt Shao Kahn ervoor dat het toernooi in Outworld gehouden wordt zodat hij thuisvoordeel heeft. Vervolgens stuurt hij Raiden een uitnodiging.
Het is me overigens nooit gelukt om de decapitation fatality van Kung Lao uit te voeren, volgens mij was dat gewoon een fout in de Mega Drive versie van het spel.
2.5*

Ik vond ze trouwens allebei erg fijn spelen.
Baraka en Jax zijn inderdaad nieuwe personages.
Ok, bedankt!

Dan was ik vergeten te stemmen hier en doe ik dat nu alsnog.
3.0
Zijn de graphics beter? kan je alleen maar toernooi doen of valt er meer te doen?

Houd block ingedrukt en druk dan op up, up, down. Je personage springt dan niet omhoog. Piece of cake

Ok, maar hoe zit het dan bij die whirlwind spin move van Kung Lao bijvoorbeeld, die is in mijn geval U, U, HK. Kan ik dan ook gewoon block ingedrukt houden? Bedankt voor de tip in ieder geval. Ik zal het zeker eens gaan proberen. Ik speel deze alleen nog af en toe op mijn Mega Drive.
Wat je ook kan proberen: (Block) U, U, (Block los), HK.
Het is voor mij eventjes geleden maar ik kreeg ze toch voor elkaar. Wat me echt nooit gelukt is, is de decapitation fatality met Kung Loa. Ik vraag me sterk af of die er in de Mega Drive versie wel inzat.
Ik ben zelf helemaal niet zo agressief aangelegd, maar tijdens dit spel heb ik als 15-jarige mijn broertje eens een donkerblauw oog geslagen met een high punch, hij liep daar weken mee rond en vond het volgens mij wel stoer dat hij een blauw oog had opgelopen als gevolg van Mortal Kombat, haha. Het was mijn beurt "achter de computer" en ik was in 2-player-mode fatalities e.d. aan het oefenen. Mijn broertje die naast mij zat weigerde echter om van de gamepad af te blijven en dwarsboomde mijn special moves steeds... En dan beweren sommigen dat gewelddadige games geen invloed hebben op het gedrag; ik weet wel beter.
Veel gespeeld op de pc. Was een fijne game, mooie karakters, genoeg variatie, leuke muziek en sfeer. Dat het als 2D platform speelde was prettig, nooit echt liefhebber kunnen worden van 3D vechtgames die later zouden verschijnen.
Het zal per persoon wel verschillen denk ik of een bepaalde game invloed heeft op je gedrag. Ik speel tegenwoordig bijna alleen maar fighting games maar bij eventuele ruzies op straat loop ik altijd gauw weg. Alleen in abolute nood zal ik mij genoodzaakt voelen de ander eerder te verwonden dan dat hij bij mij doet. Zo heb ik trouwens ook niet de behoefte om na een tennisspel op de Playstation ook zelf echt te gaan tennisen, of na een Mario Kart game zelf ergens te gaan karten.