Hooligans (2003)

Alternatieve titel: Hooligans: Storm over Europe

PC

Ontwikkeld door Darxabre
Uitgegeven door Darxabre

Het is hier de bedoeling om met je groep hooligans een aantal opdrachten uit te voeren. Deze kunnen verschillen van bijvoorbeeld het stadion zien te bereiken of de spelersbus van je club te beschermen tegen vijandelijke hooligans. Omdat zij vaak in de meerderheid zijn is het vaak handig om nieuwe hooligans te recruteren in dichtbijzijnde pubs. Die je kan overnemen door enkel wat rondjes uit te delen. Om dit te financieren zul je vaak wat winkelpanden moeten beroven. Maar pas op voor de politie want zij dulden zeker geen hooligans.

avatar van t.o.
Dit meen je niet

avatar van basik
t.o. schreef:
Dit meen je niet

jawel...

avatar van Mart
Het spel werd helemaal afgekraakt op sites als IGN en kreeg niet al te hoge cijfers. Ik vind dit spel helemaal niet zo slecht, het was best vermakelijk. Ook het concept vond ik best origineel. Alleen jammer dat sommige missies nogal frustrerend zijn.

avatar van Kos
Kos
Echt geen zak aan.

avatar van W B
W B
Saai spel. Telkens hetzelfde, gameplay stelt niets voor, en dan zijn de graphics ook nog crap! Wel een origineel concept, maar dat hadden ze veel beter uit kunnen werken.

avatar van martinstegenga
Saai? Ik vond het juist grandioos lijp Niet voor lang vermaak, maar voor tussendoor ofzo. Verder niet echt bijzonder.

avatar van Thomas83
Het concept klinkt best origineel, en moet best een leuke game kunnen opleveren. Maar dit spel is enorm afgekraakt in bladen etc kan ik me nog wel herinneren. Mart gaf dat ook al aan.
Eigenlijk wordt ik nog best nieuwsgierig naar het spel. Ik kan me nog vaag screenshots herinneren, en die waren nog best redelijk geloof ik.

avatar van Thomas83
Haha, inderdaad niet zo mooi als ik mijn herinnering.
Wel leuk dat detail van die bloedvlekken...

avatar van Foetsj_NL
Ik heb een paar jaar geleden stad en land af moeten zoeken om dit spel te vinden ( zegt al genoeg ). Uiteindelijk gevonden en gespeeld, zeer slechte game. Grafisch een game die stamt uit het stenentijdperk, middelmatige gameplay maar wel een leuk concept, als ze het goed hadden uitgewerkt.

2 *

avatar van Deftones_JP
Die Melle die nu bij Gamekings zit was trouwens mede-ontwikkelaar van dit spel. Hij heeft ook eens een verdwaalde column geschreven in de pu volgens mij. Dat was na de release van dit spel toen schreef ie nog als ontwikkelaar.

avatar van Foetsj_NL
Hij kan dan beter als journalist werken dan als ontwikkelaar, zo te zien .

avatar van Thomas83
Wie is die Melle dan? Is dat die wat meer serieuze zeg maar? Die zonder tattoo's, gouden tanden, enzovoort...?

avatar van Wii00
Vond dit nog best een vermakelijke game, maar Grafisch gezien echt een drama.

2.5*sterren

avatar van Foetsj_NL
Ik vond de besturing bizar slecht, dat maakte het voor mij een bagger spel. Het idee is best wel leuk.

1,5
Pfff wat een flauwekul zeg. Het leek vooraf wel leuk, maar de uitwerking was dramatisch. Het speelde voor geen meter, het was niet leuk en je was er meteen op uitgekeken.

avatar van JohnWilliams
Manny Calavera schreef:

De titel zegt voor mij al genoeg:

avatar van Ga_me_bre_aker
SOOOO
Die lage cijfers vind ike echt weerd
Dit spel krijgt echt wel 5

1,5
Haha 5* voor dit baggerwerk....heb je dan ooit wel eens een echt goede game gespeeld vraag ik me af.

avatar van Ga_me_bre_aker
Manny Calavera schreef:

nou genoeg hoor
meer als jou

@Ga_me_bre_aker, qua stemmen toch niet hoor.

superdross
Wie gaat deze game nou kopen
OMG ik heb hem nog nooit gespeeld maar als je de game all ziet

dan ga je het toch niet kopen
ik zal zeggen koop games via je hart

avatar van N811
De rel over dit spel bracht het financiële succes, niet de kwaliteit dus.

riczz
verschrikkelijk spel.
qua graphics en geluid geef ik een dikke 1.
Gameplay was toch wel beter,

avatar van Tha Luz
Ga_me_bre_aker schreef:
SOOOO
Die lage cijfers vind ike echt weerd
Dit spel krijgt echt wel 5

Ben je ziek ofzo?

Lad
Vermakelijk voor een keer, maar meer ook niet.

Het was in het begin wel even leuk om tegen de agenten te slaan en met bepaalde cheats kan je een heel "leger" van hooligans erop af laten stormen. Maar al gauw begint het te vervelen en de groepen worden ook niet zo goed voorgesteld. De veranderende locaties zijn goed geprobeerd en met goede bedoelingen in elkaar gestoken, maar kunnen de game niet echt naar een hoger niveau tillen. Ook de variatie in de gevechten is ver te zoeken.

Toch 2,5 sterren, toen ik kleiner was kon dit spel me wel bekoren.

Deze heb ik helemaal kapotgespeeld. Met de cheats kan je de tegenstander, en jezelf veel groter maken, en kan je velden vol met mannetjes afslachten. Vooral het eindresultaat is dan erg leuk, een groot bloederig slagveld.
Na een paar jaar weer eens aan gezet, en dan zijn de graphics inderdaad bedroevend slecht. Toch heb ik me zeer vermaakt met deze game.

avatar van wolff
The only thing to fear is running out of bear geniaal