Alien: Isolation (2014)

PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One / Macintosh / Nintendo Switch / Apple iOS / Android

Ontwikkeld door Creative Assembly
Uitgegeven door Sega, Feral en Limited Run

Vijftien jaar na de gebeurtenissen uit de film Alien, gaat Ellen Ripley's dochter Amanda, op zoek naar de waarheid achter de verdwijning van haar moeder. Aan boord van een geïsoleerd ruimtestation wordt ze echter geconfronteerd met de onvoorspelbare, en meedogenloze Alien. Niet voorbereid op een dergelijke gebeurtenis moet ze zien te overleven door haar verstand te gebruiken en te improviseren.

avatar van Rujar
Hopen dat het niet zo gigantisch flopt als bij Colonial Marines. Strakke cover BTW

Ander team nieuwe kansen zullen we maar zeggen. Even de trailer bekeken en dat ziet er wel potentieel uit in ieder geval. Lekker beklemmend sfeertje in first person en een interessant gegeven als het daadwerkelijk één alien zou betreffen.

Eentje om in de gaten te houden.

Maar het verhaal is gewoon een copie van het origineel. Waw, 't is de dochter en 15 jaar later maar voor de rest verandert er niks. 't is inderdaad te hopen dat ze deze fantastische ip niet alweer verknoeien.

avatar van jellecomicgek72
Deze gaat veel wreeder en beter worden dan Colonial Marines. Vooral omdat het maar 1 Alien is die in de game voorkomt, dat spreekt mij echt heel erg aan. (Ik verkies ook Alien nét boven Aliens) Dit is er 1 om in de gaten te houden.

avatar van dr channard
Volgende week is het hopelijk lekker huiveren met dit spel

AvMerode
Keek hier al meer dan een jaar naar vooruit en nu eindelijk is het zover. Nog een paar dagen te gaan.
Check eerst de pc versie en schaf misschien ook de ps4 versie aan. Ben een grote Predator en Alien fan, dus het moet voor mij in overvloed. Had dit gehele jaar de AVP1&2 classics (en met hd mods) een paar keer uitgespeeld met alle campagnes en heb hier dus nog veel meer zin in gekregen.
Dit spel is ook nog eens van Creative Assembly (de strategie mastermind), kan niet misgaan.
Zag paar dagen geleden trouwens wat youtube gameplay filmpjes omdat de game toen al geleaked werd voor ps3 en x360. Maar het zag er geweldig uit en dan doel ik vooral op de gameplay.
Vind het geweldig dat grotendeels Stealth gericht is. Creepy zoals het hoort te zijn.
Dit is waarschijnlijk de alien game waar we allemaal (de aliens fans) op hebben gewacht.

avatar van dr channard
Ben ook een Alien fan maar ik heb vooral een haat/liefde verhouding met zo van die horrorspelletjes zonder enige wapens ter beschikking. Ik speel ze heel graag maar langs de andere kant ben ik ook meteen weg als het te intens wordt. Een lekkere kick

AvMerode
Dit spel heeft gevarieerde reviews, het is dus een kwestie van zelf uittesten.
Ben hier zelf 3 uren mee bezig geweest en in al die tijd is er nog niks gebeurd.
Nou ja sneaken voor een paar mensen, maar echt alien aanwezigheid is er nog niet.
Kwam nog maar één alien tegen en dat was nog niet eens gameplay.
Game heeft dus een lange aanloop, al is er genoeg sfeer aanwezig. Alien liefhebbers zullen de sfeer echt waarderen. Lijkt overigens ook wel wat op Outlast.
De game is alleen erg sloom en vooral ook omdat er teveel pauzes inzitten.
Kom je eindelijk een alien tegen en dan kom je in een gebied terecht waar je weer moet hacken en andere kleine overbodige activiteiten.
Na drie uren verwacht je toch wel wat en dat gebeurde dus niet.
Misschien dat de game lang duurt en dat er nog verandering inkomt, geen idee.
Sloomheid hoort uiteindelijk ook in een alien en horror game thuis.
Maar die pauzes zorgen ervoor dat die spanning weer daalt en de game begint veel te langzaam.
Het is natuurlijk ontwikkeld door een strategie ontwikkelaar, dus het trage was te verwachten.
Langzame start, maar dit is uiteindelijk een must als je gek bent op stealth en horror.
Maar in deze alien heb je trouwens wel een vuurwapen, al zijn er maar een paar kogels. Het komt dus wel echt op stealth aan.

avatar van horizon
Volgens aantal reviews is het spel op momenter erg moeilijk en raakt men gefrustreerd door ver uit elkaar liggende save-points.
Nu tja, als je vroeger op de commedore 64 hebt gegamed ofzo dan moet dat wel lukken, toen waren er nog geen save mogelijkheden.

avatar van dr channard
Een uur en een kwartier bezig en de sfeer en locatie is gewoon geweldig. Je voelt je echt in een spacecraft. Ben benieuwd wat er volgt.

avatar van JacoBaco
Deze game wil volgens mij heel erg zijn zoals de film uit 1979 en dat is natuurlijk niet erg, mits goed uitgevoerd... Een zeer uitgebreide opbouw dus. Maar de game straalt één en al Alien 1 uit. DOS computers, cassette bandjes, gangen met typische jaren 70/80 electronica, buizen waar stoom uit blaast en er is zelfs een soort VHS ruisje in het beeld. Soms is het echt bijzonder mooi en sfeervol. De muziek is ook uitstekend. Helaas komen de personages wel wat houterig en emotieloos over en de lipsyncing kan ook beter! De cutscenes zijn gewoon slecht en lopen voor geen meter! Dit moet echt verholpen worden met een patch!

Er is helaas dus een duidelijk contrast tussen de prachtige filmische omgeving en de stijve emotieloze personages die ook nog weleens tegen muren aan willen lopen! Jammer!

avatar van dr channard
Hoe bedoel je dat de cutscenes voor geen meter lopen ?

avatar van JacoBaco
Bij de CGI tussenfilmpjes zijn de FPS echt waardeloos. 10 frames per seconde ofzo... Dacht eerst dat ik toevallig misschien een slechte versie heb, maar er wordt al over gesproken op diverse fora. Dus de meeste hebben er last van.

avatar van dr channard
Aah dat is wel interessant. Ik let niet zo veel op die frames Kan je dat via steam benchmarken?

avatar van JacoBaco
Ik let er niet specifiek op, mits het dus niet opvalt. Maar in dit geval, valt het echt heel erg op.

Of je het via steam kan benchmarken? Ik niet, want ik heb de PS4 versie, maar de PC versies kunnen wel getest worden ja. Op een forum leest ik het volgende: There is an undocumented benchmark mode available to you on steam en blabla bla.

goeie game beetje zelfde stijl als outlast ik hou er wel van:) beste alien game ever tot nu toe. gelukkig geen flop als hiervoor. voor de alien liefhebber een must have dit!

avatar van dr channard
Hiernet een helse rit met de Alien meegemaakt. Nu zit ik weer bij een gedeelte met androids, dus ik denk dat het nu weer rustiger wordt. =)

avatar van ken1978
Geniaal spel! Ik ben nu een aantal uurtjes bezig met het spel. Qua sfeer en suspense speelt het toch echt als een klassieke horror survival game. Het is vooral sneaken en sluipen en hopen dat de Alien je niet vind. Vind het overigens erg knap dat de Alien encounters niet scripted zijn. Dit is voor mij toch echt de topper van het najaar.

avatar van dr channard
De vlammenwerper is in m'n bezit nu, vraag me af of dit de spanning zal verlagen

dr channard schreef:

Niet echt. Tegen de Alien ben je best kansloos met de vlammenwerper. Dat beest is gewoon heel snel.

Leuk om te horen

zo uitgespeeld wat een tof spel! gister even alien gekeken de film dan zie je pas hoe goed ze details hebben overgenomen respect. voor mij de eerste waardige alien game.kom maar op met een deel 2:)

avatar van dr channard
Ik zit nu in het gedeelte dat de androids volledig doorgedraaid zijn. Vind ik toch wel minder. Ik wil de Alien terug !

avatar van ken1978
Ik heb deze week niet meer kunnen spelen, maar was bij het stuk gebleven dat je net je flamethrower kreeg. Heb deze toen gebruikt tegen de Alien, maar ging evengoed dood
Weet niet of dit op de helft van het spel is, maar hoorde dat er inderdaad een groot stuk gameplay is zonder Alien??

avatar van dr channard
Je gaat nog even met de Alien spelen, er komt inderdaad een moment in het verhaal dat je een actie gaat ondernemen die dan resulteert in het feit dat je eventjes zonder Alien gaat spelen. Ik zit nu in deze sequence en het is inderdaad veel leuker met de alien De androids zijn eigenlijk best irritant.

Verder; Alien Isolation heeft 18 missies. Ik denk dat je de flamethrower op de 9de/10de missie krijgt.

klopt dat er een gedeelte zonder is maar wacht maar af komt wel goed;) haha

Eindelijk uitgespeeld. De game laat me achter met gemixte gevoelens. Bij vlagen zeer spannend, op sommige momenten ook behoorlijk saai. In de eerste instantie speelde ik deze game op Hard, maar de Alien was zo verdomd onvoorspelbaar en constant aanwezig dat ik het niveau naar Medium moest verlagen. Misschien had ik het wel kunnen redden op Hard, maar het was simpelweg te frustrerend. Het vreemde was dat het op Medium op sommige momenten weer veel te makkelijk was.
Grafisch is de game dik in orde en zorgt (samen met het design) voor een sfeervolle game ervaring. Datzelfde geldt voor de soundtrack en geluiden. Allen jammer dat de karakters behoorlijk houterig overkomen, ondanks dat ze er grafisch best oke uitzien.
De gameplay is aardig maar ook zeer repetitief. Dat is eigenlijk de voornaamste reden waarom dit geen werkelijke topper is geworden. Misschien dat ik zelf ergens op meer vrijheid had gehoopt en meer achtervolgingen, ook al waren ze scripted geweest. Een tikkeltje filmischer was me goed bevallen denk ik. Verder blijft het natuurlijk lastig om meer variatie in de game te stoppen zonder dat het 'survival horror' aspect verloren gaat. Variatie leidt al snel tot pure actie en we hebben gezien hoezeer dat ten koste gaat van de werkelijke Aliens ervaring in Colonial Marines.
Ik zou het voornamelijk een aanrader noemen voor Alien fans (de game wordt beschouwd als canon in het film universum van Alien) en surival horror fans, met name zij die Outlast een positieve beoordeling hebben gegeven.
Nu zin om Aliens te gaan kijken

All Seeing Fish
Dit is ongeveer wat ik van de game verwacht en daarom ook de reden om de game niet te kopen.

avatar van 3bdelilah
Ik ben inmiddels een uur of drie onderweg en het heeft een fucking traag tempo. Blijken de reviews toch gelijk te hebben, dat de game te lang duurt. Volgens HLTB duurt ie gemiddeld 21 uur en dat lijkt mij dik 10 uur te lang voor een dergelijke game. Om de spanning te blijven garanderen, hoort het tempo mijns inziens juist wat hoger te liggen. Ik heb 'm voorlopig daarom maar helaas op zij gezet, voor de spanning speel ik 'm liever aan één stuk voor, maar +/- 20 uur is mij voorlopig te veel van het goede. Dan maar in short bursts, al wordt het hele pakket dan wellicht een stuk minder.

Ik merk dat hier boven trouwens aardig wat spoilers zitten, dat er blijkbaar Androids in voorkomen en dat je de Alien voor een tijd even kwijt bent en dergelijke? Zorgt er allemaal voor dat ik hier nog minder zin in heb om eerlijk te zijn.

avatar van dr channard
Als je de reviews hebt bekeken vind ik het toch wel raar dat zij daar dan niks over vemeld hebben...