Alien: Isolation (2014)

PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One / Macintosh / Nintendo Switch / Apple iOS / Android

Ontwikkeld door Creative Assembly
Uitgegeven door Sega, Feral en Limited Run

Vijftien jaar na de gebeurtenissen uit de film Alien, gaat Ellen Ripley's dochter Amanda, op zoek naar de waarheid achter de verdwijning van haar moeder. Aan boord van een geïsoleerd ruimtestation wordt ze echter geconfronteerd met de onvoorspelbare, en meedogenloze Alien. Niet voorbereid op een dergelijke gebeurtenis moet ze zien te overleven door haar verstand te gebruiken en te improviseren.

avatar van jellecomicgek72
Sinner schreef:

Slinger Aliens: Dark Descent (2023) voor de lol eens aan. Is wel meer een Aliens idee, en meer tactisch in een iso perspectief maar gruwelijk ondergewaardeerd en over het hoofd gezien.
Ja is dat nog de moeite waard? Heb Aliens Fireteam Elite ook nog geprobeerd 2 jaar terug maar was daar toch redelijk snel op uitgekeken. Ik verlang veel meer naar een Alien Isolation 2 maar ik vrees dat die nooit meer gaat komen.

jellecomicgek72 schreef:
Ja is dat nog de moeite waard?

Vind ik dus wel. Het is wel meer in een RTS / Commando's jasje gegoten, maar het sfeertje van Aliens zit er heel erg goed in. Kan je niets met die genres dan zal je er wellicht niks mee kunnen.

avatar van angelo2
Damn! Wat een ongelofelijk goede game! Gisteren eindelijk uitgespeeld! Non-stop op het puntje van je stoel zitten. Ik heb hem gespeeld op de Switch en was verrast door de goede graphics. Ik zag werkelijk geen verschil met de Playstation 4 versie. Maar het meest heb ik genoten van het geluid. Al dat gepiep en gekraak, het gestommel achter je als je inlogt op een pc. Continue in stress modus, heerlijk
Een spel wat met veel liefde is gemaakt en daarom ook de maximale score krijgt. Een 10

avatar van jellecomicgek72
Absoluut man, ik zit helemaal weer in een Alien vibe dankzij Romulus en ben sinds gisteravond voor de tweede keer met deze game begonnen. Wat blijven die working Joe's toch freaky man. Heel knap om andere vijanden haast net zo angstaanjagend te maken als de Alien zelf.