Cool Spot (1993)

Alternatieve titel: Spot and the Quest for Cool

Commodore Amiga / Game Boy / PC / Sega Game Gear / Sega Master System / Sega Mega Drive/Genesis / Super NES
Platform

Ontwikkeld door Virgin
Uitgegeven door Virgin

Cool Spot is de mascotte van 7-up. Het doel van de game is om elk level met een zo hoog mogelijke coolheidsfactor te voltooien, en aan het einde van de missie je vrienden vrij te laten. In tegenstelling tot andere platformgames is deze niet zo rechtvooruit als hij zou lijken. Je moet overal kijken om vooruit te gaan door de game.

avatar van JonnieBrasco
Op PC gespeeld. In mijn herinnering zijn als pluspunten overeind gebleven de voor 1994 toch aardige graphics, en de "Wipe Out!" music tune. Maar de gameplay zelf is weinig memorabel. 2,5*

avatar van welleweirdo
Volgens mij is dit een hele aardige game. Niet Flop 100 waardig in iewer geval. De graphics waren super voor die tijd.

avatar van mrdig
Deze hoort zeker niet in de Flop 100. Op de Amiga heb ik me kostelijk vermaakt met deze game (goede graphics/geluid/gameplay).

Aardige game. De graphis waren inderdaad voor die tijd bovengemiddeld. Dat maakte het spel leuker, want voor de rest was het geen game waar je verslaafd aan raakte.

avatar van rustugan
1,5
Dit spel kon me nooit bekoren. Vond de gameplay nogal stroef....

1.5*

avatar van StevenMighty
Cool spel!

De graphics, omgevingen en animaties zijn erg mooi en leuk, de vijanden talrijk, de muziek cool en de held van het spel ongezien... de rode stip op de 7up flessen met een zonnebril op, heel leuk bedacht

De vijanden zijn gevarieerd en je beschiet ze met bubbels die uit je hand komen, geen alledaags wapen maar wel fun. Als je het goed doet tijdens een ronde mag je de bonus ronde spelen, die speelt zich af in een 7up fles waarin je je naar de top springt via koolzuur bubbels om allerlei extra's te verdienen.

Cool Spot op Sega Megadrive is een erg leuke game, niet zo makkelijk of kinderlijk als hij doet vermoeden, en vlot speelbaar.
Ik drink weer spontaan 7up door dit spel boven te halen

Cool spel!

Ik drink weer spontaan 7up door dit spel boven te halen

Nice job van de makers.

4,5 sterren

Ik ben met met StevenMighty eens. Een leuk en origineel spel met goede graphics, gameplay en geluid. Meer kan ik eigenlijk niet zeggen.