Broken Sword: The Serpent's Curse (2013)

Alternatieve titel: Broken Sword 5: The Serpent's Curse

PC / Macintosh / Apple iOS / Mobile / PlayStation Vita / Xbox One / PlayStation 4 / Nintendo Switch
Adventure

Ontwikkeld door Revolution
Uitgegeven door Revolution, Deep Silver en Ravenscourt

George Stobbard en Nicole "Nico" Collard ontmoeten elkaar bij toeval bij een kunstexpositie in Parijs. Hier zijn ze getuigen van een moord en diefstal van een schilderij, door een man verkleed als pizzabezorger. Dit alles is het begin van een avontuur waarbij George en Nicole doorheen Europa reizen, op jacht naar de waarheid achter een vergaande samenzwering waarbij de gehele mensheid gevaar loopt.

avatar van Hadouken
Ik heb de eerste episode voltooid (uurtje of 8 ) en kan niet wachten op de tweede. Het voelt weer heel erg vertrouwd met goede dialogen, interessante personages en scherpe humor. De puzzels zijn wel wat makkelijker dan gewend maar alles ademt op en top Broken Sword, zoals vroeger.

avatar van Shangri-la
Yep ik heb hem ook vandaag voltooid, zeker een erg leuke game die de sfeer van vroeger uitstraald. Ik zit ook te popelen om het tweede deel te spelen maar voor het zover is eerst van de feestdagen genieten. De puzzels mogen inderdaad wel wat pittiger om het een echte topper te maken.

Is deze ook al in Nederland te koop? Ik kan hem nergens vinden. Ik las inderdaad wel wat over 2 episodes en dat deel twee volgend jaar januari uitkomt.

avatar van Hadouken
Janneke25 schreef:
Niet in de winkels, je kunt hem downloaden op Steam.

Hadouken schreef:
Niet in de winkels, je kunt hem downloaden op Steam.

Bedankt voor je reactie!

avatar van Shangri-la
Wat ik ook erg leuk vind in het gedeelte in Londen zijn de verwijzing naar de elpee hoes van Animals van Pink floyd en het uiterlijk van Medovsky dat sprekend op Poetin lijkt.

Goede terugkeer naar de oude en vertrouwde 2D-opzet, helaas stoorde ik me aan de weinig boeiende en soms vergezocht puzzels (met als hoogtepunt die kar met Manneken Pis, kom op zeg!), maar misschien dat ik dit nu ook zou hebben met de puzzels van deel 1 en 2 die ik heel, heel lang geleden speelde. Als je geen tijd of zin hebt om zo'n beetje alles uit te proberen wat mogelijk is, wordt het al snel grijpen naar een walkthrough. Kreeg de tweede episode niet aan de praat, misschien later nog een poging.

avatar van FlorisV
Gelukkig bleek ik nog niet uitgekeken op het vroeger veel populairdere point & click genre, waarin Lucasarts toen met de scepter zwaaide. Het is een leuk spelletje om af en toe een uurtje te spelen. Niet verslavend dus. Het verhaal heeft behoorlijk wat tijd nodig om op gang te komen. Pas vanaf de tweede helft vond ik het echt boeiend worden. Het achterliggende verhaal van het schilderij Maledicio komt dan meer uit de verf, woeha wat een woordspeling. Het einde voelde wel weer wat afgeraffeld.

Mooi getekend in een kleurrijke cartoon stijl en goed stemmenwerk. Je kunt ook gaandeweg meer teruglezen over de karakters en het verhaal.

Er zitten leuke puzzels tussen en de meeste oplossingen zijn nog wel redelijk logisch, hoewel ik niet alles zelf kon bedenken, misschien 1 of 2 keer even hulp gezocht. Je hoeft niet teveel aan pixel hunting te doen in ieder geval maar soms is het niet meteen duidelijk waar je naar toe kunt lopen. Een dingetje met point en clickers blijft dat je veel gaat uitproberen, uit wanhoop soms. Sommige voorwerpen die je bij je hebt zijn behoorlijk veelzijdig en dan krijg je dat nog meer. Het meest bevredigend voor mij was het zonder hulp ontcijferen van een gecodeerd bericht. Kostte echt tijd maar was het helemaal waard toen het lukte.