The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (2013)

Nintendo 3DS

Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds gaat verder waar het verhaal van The Legend of Zelda: A Link to the Past uit 1992 voor de Super NES ophield, met een nieuw avontuur in het koninkrijk Hyrule. De 3D-beelden van Nintendo 3DS brengen een nieuwe laag aan diepgang naar de spelwereld en laten je als nooit tevoren hoogteverschillen waarnemen tijdens het verkennen van de wereld en haar kerkers. Ook kan Link nu over muren bewegen, alsof hij een levende tekening is, waardoor nog een extra dimensie wordt toegevoegd, met bijkomende nieuwe soorten puzzels.

avatar van Nomak
20 uur? Dat is toch vrij weinig voor een Zelda game.

Ik denk dat ik ongeveer 20 uur heb besteed aan elke Zelda game op de (3)DS. In lengte zit er vaak toch veel verschil in 3DS en Wii U spellen. Het speelplezier lijdt er echter niet onder. De 3DS biedt zulke unieke gameplay, dat is 20 volle uren genieten bij dit spel.

Skyward sword duurt toch wel zeker langer om uit te spelen. Je kunt ook exact zien hoelang je per spel gespeeld hebt op je 3DS (Activity Log), dan moet je niet schatten.

avatar van Onderhond
Nomak schreef:
20 uur? Dat is toch vrij weinig voor een Zelda game.

Lijkt me niet zo verrassend voor de "opvolger" van A Link to a Past. Was ook niet meteen het grootste spel.

Ook eindelijk uitgespeeld, de teller staat op 25u en 22 minuten. Een pracht van een spel dat net de juiste balans treft tussen uitdaging (raadsels) en toch nergens ook maar dreigt te frustreren. Ook een heel degelijk save-systeem, iets waar Japanse spellen het soms laten afweten.

avatar van 3bdelilah
Zojuist uitgespeeld na 21 uur en een paar minuten. Ik was vooraf eigenlijk niet zo'n heel grote fan van de 2D Zelda spellen, maar shiiiit dit was me toch wel een avontuurtje. Speelde heerlijk weg, de relatief korte tijdsduur komt zeker ten goede van het tempo. De 3D Zelda's hebben daar meer moeite mee {kijkt streng naar WW's beruchte fetch quest, en aardig wat SS momenten), maar desondanks geef ik daar de voorkeur aan omdat die voor mij meer immersive zijn. 2D was voor mij meer een leuk tussendoortje, maar hier ben ik de laatste dagen anders toch flink mee bezig geweest.

Hardcore fans van A Link To The Past moeten dit blindelings halen, geen twijfel over mogelijk. Het lijkt er erg veel op, niet verwonderlijk aangezien dit een sequel is. Dezelfde speelwereld, op enkele details na hetzelfde verhaal, enkele dungeons die veel op het origineel lijken, en soms zelfs identieke eindbazen. Je zou heel misschien zelfs kunnen spreken van ongeïnspireerd werk, maar dat vind ik niet. Er is hier duidelijk werk en veel liefde in gestoken. Sterker nog: ik vind 'm veel lekkerder wegspelen dan ALTTP (waar ik overigens nog steeds geen end credits van heb gezien, en daarom nog geen cijfer).

Het grootste pluspunt hier vond ik wel het fast travel-systeem, wat het tempo zeer zeker ten goede komt. Oh man, ik kijk er echt tegenop om nu daarmee verder te gaan met ALTTP. Het wordt ook een beetje wennen om niet meer in muren op te kunnen gaan, dus in dat opzichte was dat een uitstekende toevoeging (het eindgevecht met Yuga was daarom ook erg leuk). Hetzelfde met Minish Cap. Dungeon puzzles zijn hier verder ook erg netjes en gaaf uitgewerkt, al leken ze voor mijn gevoel toch een beetje te kort. Rupees hebben hier dan eindelijk écht nut, schijnbaar heb ik in totaal 18.000 rupees verzameld en niet één was overbodig. Deze lijn graag doortrekken! Muziek zoals in elke Zelda game ook weer eens subliem, echt heerlijk om te horen!

avatar van Princess Piranha
3bdelilah schreef:

Ik heb nu precies hetzelfde! ALTTP wel vaak aan begonnen, maar kwam daar niet zo goed in. 2D Zelda's liggen mij ook minder, dus ik had niet echt een verwachting bij deze. Maar ik ben er best wel aan verslaafd! Misschien komt het omdat ik vijf weken niet fatsoenlijk heb kunnen gamen, maar ik merk dat ik er helemaal in zit en eigenlijk het liefst de hele dag wil spelen. Dit heb ik al lang niet meer gehad! Heb nu drie sages gered. (Is dit wel een spoiler? )

avatar van 3bdelilah
Princess Piranha schreef:

ALBW is eigenlijk in alle opzichte een moderne remake van ALTTP, op het feit na dat je dus in muren op kunt gaan. Voor de rest dezelfde wereld, hetzelfde gevoel en soms zelfs dezelfde karakters (maar dan natuurlijk als afstammelingen), dungeons en eindbazen. Sterker nog, ik weet niet of je het weet, maar ALBW begon ook serieus als een remake. Op een gegeven moment dachten ze gewoon "fuck it, laten we een sequel maken". In grote lijnen gewoon hetzelfde spel, maar ALBW vond ik lekkerder wegspelen.

avatar van -marco-
Princess Piranha schreef:

Dat heb ik nou ook. Wat een GEWELDIGE Zelda is dit zeg. Zoooo blij dat ik een N3DS heb aangeschaft, want deze episode in de Zelda saga had ik niet willen missen!

avatar van finalman
Net uitgespeeld. 1 woord: PRACHTIG en absoluut een meesterwerk.

Een waardig vervolg op A Link To The Past. Toen ik ALTTP speelde, was ik 9 jaar oud. Nu heb ik het vervolg uitgespeeld op 35-jarige leeftijd. Het doet wel iets.

avatar van Princess Piranha
Niet te geloven dat ik hier nog niet op had gestemd! Speel ik daadwerkelijk een game uit, vergeet ik te stemmen

Veel details kan ik er niet meer over zeggen. Behalve dan dat ik het ook prachtig vond. Ik vond het écht een hele goede game!

avatar van Jordy
Wat een genot om te spelen, erg van genoten. Alle (voor mij) frustrerende en vervelende eigenschappen van ALTTP zijn weggehaald, en alles wat overblijft is een feest om te spelen. Had misschien net een tikkeltje moeilijker mogen zijn, maar verder na BOTW denk ik mijn favoriet van de Zelda's die ik heb gespeeld.