logo GamesMeter menu
logo GamesMeter

Fahrenheit (2005)

Alternatieve titels: Indigo Prophecy | Fahrenheit 15th Anniversary Edition

PC / PlayStation 2 / Xbox / Xbox 360 / Android / Apple iOS / Macintosh / PlayStation 4 / PlayStation 5
Adventure

Ontwikkeld door Quantic Dream
Uitgegeven door Atari, Aspyr, Akella, Mastertronic en Meridiem

Fahrenheit speelt zich af tijdens een barre winter in New York City. Centraal staat Lucas Kane, een gewone man met een normale baan als systeembeheerder bij een bank. Het leven van Lucas neem echter een onverwachtse wending wanneer hij onder een soort hypnose in de toiletruimte van een restaurant iemand vermoordt.

avatar van Tsjo-Wi
rpger schreef:
Nou ik heb zo'n beetje alles geprobeerd en me suf gegoogled maar ik kom er niet uit. Heeft denk ik te maken met of mijn dual core of Nvidia 8800, ik lees een aantal berichtjes van mensen met dezelfde problemen maar nergens een oplossing.

Tsja die vervevelende PC's ook altijd. Op de console ben je hem binnen een minuut zonder problemen aan het spelen na het opstarten

avatar van FrK.
Kan iemand mij wat titels geven die vergelijkbaar zijn met deze game en dan doel ik op QuickTimeEvents games...

Relax
Wat ik echt de grootste minpunt vind aan deze game zijn zijn kinder flashbacks, dat je stealth moet doen... en ik ben nu weer bij die 2de flashback dat je met je broer in het donker moet gaan sluipen.
God wat heb ik een hekel aan die slecht uitgevoerde missies, maar voor de rest is die perfect hoor.

avatar van Iron Rose
Relax schreef:

De camera werkt dan ook zo lekker mee he?

Relax
Iron Rose schreef:

De camera werkt dan ook zo lekker mee he?

Idd daar krijg ik al helemaal ruzie mee dan haha.

%%%%%%
FrK. schreef:
Heavy Rain word een prima titel maar voor de rest ken ik ook niet 1 2 3 een titel noemen.

Ik kwam de eerste keer vast te zitten omdat Lucas nog te weinig Health had om een level door te komen . Dat stukje waar Carla hem op het werk komt ondervragen. Ik had nog iets van 40 terwijl er minstens 50 afging. Gevolg, ik moest uiteindelijk opnieuw beginnen.

Ik vond het wel verrekte moeilijk om Tyler depressief te krijgen . Minst leuke karakter maar hij was wel altijd 80+% vrolijk.

De besturing en camera liet op sommige punten nogal te wensen over en het einde van het verhaal is nogal afgeraffeld. De plotwending opzich vond ik niet zo vervelend, wel dat het zo snel en onduidelijk ging.

avatar van Tha)Sven
Iemand nog een idee waar ik deze titel online kan vinden om te kopen ?

avatar van Tha)Sven
Ik heb hem tweedehands via ebay gekocht en ben vandaag begonnen.
Ik merkte meteen dat dit een unieke game is. Of moet ik film zeggen ?
De controls zijn even wennen, maar de (grappige en ongebruikelijke) tutorial legt het wel redelijk uit.
Ben benieuwd of dit de game kan worden die mij weer een keer totaal doet verbluffen.

avatar van Wildtuning
ijzersterke game!
Aangrijpend verhaal en het is weer eens wat anders.

Ik heb hem als xbox original gedownload via xbox live, de graphics zijn natuurlijk niet zó goed als dat je tegenwoordig gewend bent..

De game grijpt je vast en laat je niet meer los, je wilt gewoon het spel dorospelen om verder achter het verhaal te komen.

Wat wel irritant is is dat ik vast zit bij een stuk in die (Volgens mij gevangenis) en dat dan het stroom uitvalt en je eruit moet lopen in FP view. erg irritant als je steeds betrapt word.

Verder erg goede game 4*

avatar van Awake78
Uitstekende game die je echt het gevoel geeft in een film te zitten. De spanning kan echt superhoog oplopen op bepaalde stukken en geeft je echt een kippenvel 'vibe' mee. Jammer dat we zoiets niet vaker tegenkomen in het huidige game-aanbod.

Alleen jammer dat het verhaal een beetje ontspoort op het einde.

Ook leuk om voor de 2e keer te spelen dankzij de diversiteit aan antwoorden met vele conversaties. Hulde! Een dik verdiende 4,5 van mij!

avatar van Donkerwoud
Ijzersterke sfeer en leuke gameplay-elementen, maar toch had ik steeds het gevoel dat er geen klassieker van gemaakt is. Op sommige punten hadden ze dat veranderen van je keuzes echt meer cachet mogen geven, want nu voelde het aan als een trial and error. Alleen heel soms heeft een gemaakte keuze echt een resultaat op de loop van het verhaal.

%%%%%%
Er is een nieuw filmpje van Heavy Rain te zien is de ps3 store
Is van dezelfde makers als deze geweldige game
Heavy Rain kijk ik volgend jaar het meest naar uit

SvV_Ying
Helaas redelijk onbekend want het is echt een goede game. Origineel en pakkend. Kijk al uit naar Heavy Rain van dezelfde makers.

avatar van Beitel
1,5
Wat een stuk overschatte rommel. Het allereerste moment is magisch en geniaal, waarbij de besturing heel nauw bewegingen volgt en voor een zeer meeslepende ervaring zorgt. Je bént in die wereld en je acties hebben consequenties. Nou ja, bij het volgende stuk maakt het niet meer uit en het enige moment waar alle voorgaande keuzes samenkomen kent weinig betekenis. Langzaam maar zeker wordt het spel overheerst door duffe Quick-Time Events en het verhaal vliegt gigantisch uit de bocht.

Zonder alle magische, bizarre situaties zou het spel sowieso al sterker zijn geworden, maar dan nog zou dat niet genoeg zijn geweest. Dat kleine beetje genialiteit maakt het eindproduct alleen maar treuriger.

Imperial Figure
Dit spel heb ik al 3 keer uitgespeeld op normal nu wordt het maar eens tijd voor de hard difficulty.
Het is echt een filmische ervaring en erg goed uitgewerkt.

avatar van hitman47
Schiterende game!geweldig verhaal wat je echt boeit en meeleeft,mooie,passende muziek voor deze game,graphics waren in orde.In het begin vond ik dat het verhaal nog realistisch was maar naar het einde toe was het echt onrealistisch wat wel leuk was.binne paar maanden ga ik deze game terug uitspelen maar dan proberen op hard misschien word het dan een 5!

avatar van Shinobi
Man wat een goede game is dit zeg, net alsof je een film aan het kijken bent alleen speel je zelf de hoofdrolspelers en bepaalt hun acties welke verdere invloed hebben op de game. Een erg goed concept, zeker weten.

Verder is het verhaal op zich wel aardig. Alleen op een gegeven moment had ik wel zoiets van: oké. Maar desondanks zitten er toch wel wat leuke plotwendingen in en ik had zeker het gevoel dat door mijn acties ook daadwerkelijk invloed had op het verhaal.

De quick-time events vind ik ook erg goed gezocht. Op deze manier wordt je toch nog enigszins uitgedaagd.

Waar ik me alleen soms erg aan stoorde was die irritante camera en doordat de camera dan ook in een bepaalde richting is, maakt het loopwerk soms een verschrikkelijk euvel.

Maar dat terzijde. Wat ook leuk bedacht is, is die mentale status van je personage en alles wat je doet daarop invloed heeft. Alleen soms had ik wel licht het gevoel dat een versie van The Sims aan het spelen was, maar dat gevoel overheerste gelukkig niet zo. Het verbaasde me wel dat deze game voor 15 jaar en ouder is, want er zitten best wel wat naakt in en zelfs wat sex mini-games.

Graphics zijn verder op zich wel in orde, kon beter. Maar het is zeker te doen en er zitten zeker wel wat mooie settings tussen.

Muziek is erg goed, het brengt je helemaal in het sfeertje.

De dingen die je kan unlocken door bonuspunten gedurende levels te vergaren zijn ook wel aardig. Zo krijg je de beschikking over een hoop artwork, filmpjes hoe het spel is gemaakt enz., tracks die in de game zitten en sequences die je kunt herspelen of zelfs sequences die niet in de game voorkwamen.

Al met al een erg sterk game die ondanks de korte speelduur (volgens mij in 5 of 6 uur uitgespeeld, wel verspreid over een week) je vastgrijpt en je bijna niet meer loslaat.

4, 5 Sterren van mij.

avatar van final fantasy
inderdaad een erg mooie game en komt sowieso in m'n top 10 al begrijp ik dat sommige mensen het op een gegeven moment toch echt over te top beginnen te vinden

avatar van rpger
Toch dan nog aan de praat gekregen en uitgespeeld.

Grappig dat hierboven termen staan als "ijzersterke game" en "één van de beste games ooit".

Want als 1 ding Fahrenheit wel niet is is het een goede game. Wat het wel is is een experiment. Een one-of-a-kind experience in een poging iets vorm te geven wat het beste omschreven kan worden als interactieve film. Het is vaker geprobeerd, Fahrenheit is één van de beste die ik tot nu toe heb gedaan.

Script, Dialogen, Voice Acting allemaal top notch. Het verhaal ontspoort wel hier en daar, met name de tweede helft verliest het wat van zijn charme en originaliteit als het volledig in overdrive gaat met einde wereld scenarios en matrix vechtscenes.

Maar een game kun je het niet noemen, de ogenschijnlijke mogelijkheden die je krijgt lopen allemaal op hetzelfde uit, en qua puzzels is er vrijwel niets te beleven voor wie hier als nietsvermoedende adventure liefhebber in stapt, wat ook dat genre is hierop niet van toepassing. Toch kan ik het iedereen van harte aanbevelen, en de beleving blijft je zeker wel even bij. Alhoewel ik hoop dat ze het bij de spirituele opvolger "Heavy Rain" naar een next level weten te brengen.

avatar van polopolo150
M'n Playstation 2 is weg... mijn WIndows XP is weg, nu vervangen met Windows Vista... en ik kan gewoon deze spel NIET spelen....

ik wil deze spel zo graag spelen, maar tot nu toe kan ik alleen maar kijken op youtube hoe andere mensen het doen...

Misschien dat ik ooit in de toekomst Windows XP speciaal installeer voor deze spel... maar.. dat is voor als de tijd komt.

284

klik hier.

avatar van polopolo150

Zo simpel is het niet om het op te lossen...
Het werkt niet, en alles wat ik doe, werkt gewoon niet.

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Lees dat idd meer mensen hem niet werkend krijgen op vista...

In het Atari forum zijn een paar lui die hem met een nocd crack en een install mod aan de gang hebben gekregen (berichtje #6, #19, #23 en #24 even checken).

Squall Lionheart schreef:
Lees dat idd meer mensen hem niet werkend krijgen op vista...

Ik heb alles daar geprobeert, maar toch werkt het niet...

EDIT: Ik heb het nu op een andere Windows XP computer geinstalleerd, nu werkt het wel... met uitzondering van de bestuuring and de veel te snelle quicktime events, vindt ik dit echt een bijzondere thriller.

avatar van polopolo150
Vandaag ben ik door hele grote nieuwschierigheid toch maar de walktrough video's gevolgd vanaf waar ik vroeger gebleven was... Dus ik mix deze review uit wat ik heb gezien in de storyline en wat ik heb meegemaakt in het spel zelf.

Het verhaal is geweldig gemaakt, de muziek erin is top-notch, de voices zijn niet zo goed als in GTA IV of Half Life 2, maar het blijft goed kwaliteit. Ik heb in sommige reviews van sommige sites gelezen dat er wordt geklaagd dat de gaphics niet zo goed is, maar als ik het vergelijk met GTA San Andreas, dan snap ik niet waar ze over zitten te klagen, en daar zei iedereen dat het grafisch goed was.

De bestuuring en de actie-scénes waar je snel moet gaat reageren is op de PC versie TERGENT! je moet op je scherm kijken, en tegelijk hopen dat je de goede knoppen indrukt. Want soms toets ik op 9 ipv 8, en zoiets kan een hele hoop verschil maken in het verloop van het hele spel. Deze spel is gemaakt voor de console, en ze hebben niet goed nagedacht over dit bij de PC versie, ze hadden het alleen bij de pijl toetsen moeten laten, aangezien dat nog niet moeilijk is om het verkeerd te doen. (als je maar dan 10 jaar ervaring hebt met de PC, dan maak je niet zo makkelijk fouten met de pijl toesten, althans, met mij nooit)

Deze spel kon makkelijk een top 10 plaats krijgen, alleen vanwege het verhaal. Maar vanwege de bestuuring enzo, laat ik het maar zitten. En deze spel kon ook makkelijk een 5.0 halen voor mij, maar door de camera's en bestuuring, toch een 4,0. Als ik naar de devolpers video's kijk van Heavy Rain, hebben ze weinig geleerd van hun fouten in deze spel. Maar ik voel dat het kwa verhaal niet mis kan gaan.

Ik heb geen Playstation 3, dus deze spel... moet ik toch herlaas of op een emulator, of op youtube spelen/kijken.

EDIT: ik vindt dat ik deze cijfer veelsteveel is... maar... *zucht*, herlaas doe ik dit alleen vanwege het verhaal. En dan ga ik in deze cijfer nog matig doen over de bestuuring... ik laat het maar zoals het is. Dit is mijn eerste game waar je veel kan van houden... als je het maar niet speelt.

Wat voor nut heeft het om een game op youtube te kijken?

Glacius schreef:
Wat voor nut heeft het om een game op youtube te kijken?

Omdat de game geen Windows Vista aan kan...

Zoals ik al zei, ik heb het spel later toch weer gespeelt... dus het maakt niet zoveel uit.

Ravnoss
Een game die ik helemaal gemist heb toen hij uitkwam, maar na lange tijd toch op mijn radar verscheen. Op dat soort momenten is ebay je beste vriend, en ik wist dan ook snel een exemplaar te bemachtigen voor een leuk prijsje.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; Ik vond het geweldig. Even iets totaal anders dan ik gewend ben, als ik het al met iets kan vergelijken dan misschien met Post Mortem waar het wel iets van weg heeft. Zoals zoveel anderen al aangeven speelt het als een interactieve film. Wanneer je je spel wilt neerzetten als een interactieve film, staat of valt het met de productie waarden van de game. Gelukkig voldoen deze ruimschoots, de graphics zijn ook voor nu nog uitstekend en voelen totaal niet gedateerd aan omdat ze niet krampachtig hebben geprobeerd om fotorealisme na te streven. Het ziet er nog altijd prachtig en heel sfeervol uit. De muziek is zo mogelijk nog beter en doet niets onder voor de betere hollywood scores. Het verhaal grijpt je vanaf het eerste moment en houd tot vlak voor het einde het hoge niveau vast. De gameplay an sich is niet baanbrekend of revolutionair, het overgrote deel bestaat uit quicktime events en af en toe een simpele puzzel. Het vreemde is alleen dat de wat simpele gameplay totaal niet stoort, nergens heb je het gevoel dat je meer controle over je character en zijn acties zou willen hebben. Ondanks de vele gescripte sequenties heb je altijd het gevoel dat jij bepaalt wat er gebeurt en wanneer het gebeurt.
Al met al een hele aparte en intense beleving die me naar meer doet verlangen. Misschien Heavy Rain.