Titanfall (2014)

PC / Xbox 360 / Xbox One
online

Ontwikkeld door Respawn
Uitgegeven door Electronic Arts

Als elitepiloot raak je betrokken bij een conflict tussen de Interstellar Manufacturing Corporation (IMC) en de Militie. Het verhaal speelt zich af op de geavanceerde slagvelden van de toekomst en geeft je de vrijheid om te vechten zoals jij dat wilt. Speel als aanvalspiloot of als behendige, zwaar bepantserde Titan van ruim zeven meter groot. De campagne wordt volledig gespeeld in multiplayer, wat de gevechten iedere keer een unieke insteek geeft. Zo kun je tijdens de gevechten van tactiek wisselen en afhankelijk van de situatie aanvallen of juist op de vlucht slaan.

avatar van killer13
wtf, geen release op de ps4???

avatar van Starmaster501
Xbox (microsoft) exclusive. Zit zelf nog te twijfelen welk platform ik moet aanschaffen, maar deze game geeft wel een extra reden voor Xbox One. Lijkt me een supervette game!

avatar van Dragonslayer
Het ziet er erg goed uit. Maar ik twijfel heel erg of ik het ga kopen om dat ik EA en de manier hoe EA met gaming omgaat echt spuugzat ben. Ze zijn niet voor niks weer slechtse bedrijf van het jaar.

spelfreak
Ik weet het nog niet. Ik wacht nog even af na de launch. Inderdaad maar afwachten tot het niet zo een gebuggede game als BF 4 wordt. De Minimum Pc Specs zijn ook vrijgegeven. Valt goed mee. Tot die eerste prijsdaling wachten dan!

avatar van Banjo
Mooi dat ie ook nog op de X-box 360 uitkomt..
maar ik hoop wel dat dit spel niet een soort Halo word...
ik ben niet zo'n Halo man...

avatar van -marco-
Geweldige game!! Gister even een paar potjes gespeeld ( Xbox One ) en dit kan zomaar mijn nieuwe favo shooter gaan worden

AvMerode
Speel zelf nooit meer online mp games en ben niet zo goed in mech combat games, tenzij het een strategie game is.
Vond het er chaotisch uitzien na het bekijken van Titanfall video's.
Had er niet veel van verwacht, maar review scores zijn hoog.
Kijk alleen nooit naar reviews en mijn smaak is vaak anders dan de meeste casual gamers.
Maar als het een Barebone shooter (geen of weinig customization) is zoals ign vermeld, dan ga ik hem waarschijnlijk wel voor pc aanschaffen.
Het lijkt overigens veel op een kruising van de gratis online games: HAWKEN, PlanetSide 2, Blacklight: Retribution en Tribes: Ascend.

AvMerode schreef:
Vond het er chaotisch uitzien na het bekijken van Titanfall video's.
Had er niet veel van verwacht, maar review scores zijn hoog.

Ja origineel is dit spel natuurlijk niet....
het pakt uit alle spellen wel wat bijvoorbeeld uit Crysis , Halo, Call of duty, en ik zie zelfs Bioshock invloeden..

Hoe kan het ook anders: Titanfall on Xbox 360 gets another delay

Nu kunnen we weer wachten tot 11 april. Het enige positieve wat ik erui kan halen is dat ik op die dag eerder thuis ben, maar ik vind het wel zwaar kut zeg. Ik had echt zin om volgende week aan Titanfall te beginnen.

avatar van SweetPoontang
Omdat deze niet op de PS4 te krijgen (waarom eigenlijk niet?) is dan maar op de PC aangeschaft. Ik moet zeggen hij speelt heel soepel weg. Met dat jumpen en schieten kom je soms in grappige situaties. Je bent weliswaar kwetsbaar zonder MEG maar dan kan weer weg komen door snel het hoogste punt op te zoeken (JUMP!) Visueel zit het er allemaal netjes uit en hoef je niet een super configuratie voor te hebben om te spelen. Echter na een paar potje s gamen heb je het allemaal wel weer gezien en dat is meteen het grote minpunt van deze shooter.Ik vind hem meer bedoeld als tussendoortje of gewoon ff lekker knallen...

avatar van Banjo
Jongens heeft die multiplayer wat weg van Call of Duty?
of is het veel meer chaos?...
ik twijfel echt of ik deze vrijdag ga halen, Ik hou opzich wel van mechs
en hoe is die single player?

Banjo schreef:
Jongens heeft die multiplayer wat weg van Call of Duty?
of is het veel meer chaos?...
ik twijfel echt of ik deze vrijdag ga halen, Ik hou opzich wel van mechs
en hoe is die single player?

Geen SP.
MP heeft wel raakvlakken met COD, maar is meer terug naar de basic, simplistischer. Chaos is te overzien na wat gewenning, valt echt mee. Combi pilots en mechs is echt dope en goed uitgebalanceerd. Niet twijfelen, maar halen
Zeer verslavende game!

avatar van Banjo
Oke! maar waar kun je het spel een beetje mee vergelijken..
De multiplayer van Halo?

Banjo schreef:
Oke! maar waar kun je het spel een beetje mee vergelijken..
De multiplayer van Halo?

Als je hem dan wilt vergelijken, dan is het een beetje een mix van Halo, Cod, Quake, en Lost Planet MP

Maar vind hem erg opzichzelfstaand en redelijk vernieuwend dat een vergelijking lastig is. Zoals verwoord is het meer een ' Mix Van', al het goede uit voorgaande shooters, maar dan op zijn eigen manier Snap je het nog haha

avatar van DarthSolidKevin
Ik heb nu zo'n 10 potjes gedaan en het bevalt steeds beter. De mobility is nog even wennen, maar dat komt wel.

avatar van DarthSolidKevin
Ik denk dat ik eindelijk weer een shooter heb, waar ik heel lang plezier aan kan beleven. De frustratie die ik vaak voel bij het spelen van COD en BF is in Titanfall niet aanwezig. Ik hoop dat Titanfall interesant genoeg kan blijven, maar dat zit denk ik wel goed. 4,5* voor nu.

avatar van Rujar
Moet zeggen dat ik wel erg gecharmeerd ben van deze shooter en als PS bezitter ben ik wel een beetje jaloers.

avatar van Banjo
Ik heb hem net gekocht op aandringen van Marco
En het valt zeker niet tegen, het speelt prima weg op de "oude" X-box 360
nog even verder spelen....

avatar van Banjo
Wat een overdreven chaos! ik weet niet of dit wel mijn kopje thee is...
en ik vind het onduidelijk wie nu mijn vijand is....

en wat is nu het verschil tussen campaign en classic?
ik wil gewoon rustig even verkennen maar dat schijnt niet te kunnen?

avatar van Shinobi
en wat is nu het verschil tussen campaign en classic?

Niet veel, met als enige verschil dat je een miniem verhaaltje krijgt voorgeschoteld en wat Titans kan unlocken.

Zo heb ik het tenminste begrepen, zelf speel ik het niet.

Shinobi schreef:

Zo heb ik het tenminste begrepen, zelf speel ik het niet.

2 Titans

avatar van Thomas83
Banjo schreef:
Wat een overdreven chaos! ik weet niet of dit wel mijn kopje thee is...
en ik vind het onduidelijk wie nu mijn vijand is....

en wat is nu het verschil tussen campaign en classic?
ik wil gewoon rustig even verkennen maar dat schijnt niet te kunnen?

Dat is wat mij ook opvalt aan wat ik van het spel heb gezien. Lijkt me eigenlijk ook gewoon een vrij typische twitch shooter zoals ze tegenwoordig zoveel worden gemaakt. Alleen in een wat toffere setting.

avatar van Banjo
Dat is het eigenlijk ook wel zo, het lijkt erg veel op Halo alleen dan zonder wagens en vliegtuigjes...
Een Call of Duty heeft eigenlijk nog meer diepgang.. met de Perks en het up levelen etc
Je word in Titanfall helemaal niet gemotiveerd om ervarings punten te halen, dit had ik ook heel erg in Halo 4. De verslavings factor van Call of Duty die vind je hier totaal niet!.
Maar ik hoop dat die update nog voor meer spel plezier zorgt...

Banjo schreef:
Je word in Titanfall helemaal niet gemotiveerd om ervarings punten te halen. De verslavings factor van Call of Duty die vind je hier totaal niet!

Er is hier juist bewust terug gegaan naar de basics. Daar waar COD werd overspoelt met perks, lvl en elke keer meer en meer van hetzelfde was, is Titanfall in zijn setting en simplisme juist een verwelkome verademing in het shooter genre als je het mij vraagt
Ben het ook niet met je eens dat het (heel) veel op Halo lijkt, vind ik wat kort door de bocht. Chaotisch?? Nee, die ervaring heb ik ook niet. Noem het eerder prettige drukte

Ik was juist uitgekeken op de zoveelste COD en heb Ghosts zelfs overgeslagen. COD werd saai en als je kijkt naar de community dan is deze ook COD moe. Percentage op de servers van Ghost loopt aardig terug en ze moeten echt eens met wat nieuws komen ( en dan niet met aliens of een predator in de MP WTF )

Ieder zijn ding, maar jammer dat de game jouw minder bevalt.

-marco- schreef:

Ieder zijn ding, maar jammer dat de game jouw minder bevalt.

Ik ben ook uitgekeken op Call of duty! Ik ben er helemaal klaar mee..
en ik wilde ook graag wat nieuws. Maar ik was er wel dagelijks mee bezig om beter te worden.
Ik heb dat helemaal niet met Titanfall.. ik mis iets Marco!
Maar ik speel wel door, misschien komt het nog.
ik houd van Mech's tenslotte

Morgen de nieuwe maps DLC

avatar van Nax1988
Deze game stond al een tijd op mijn lijstje. Via een ultragoedkope (maar betrouwbare!) webshop een origin-key gekocht voor de standaard game. En wauw wat een game De controls voelen heel smooth aan, elke beweging klopt. De snelheid is even wennen, maar dat duurde bij mij niet zo lang, Goeie tutorial ook, net iets anders dan de standaard "loop naar de schietbaan en pak het pistool" bullshit. Alle game-modes zijn online, de campaign ook. Dit vond ik eerst raar, maar als je gaat spelen merk je vanzelf dat dit eigenlijk best een leuke eigenschap is. De opzet bij de campaign mode is ongeveer hetzelfde als een match 4v4 of 5v5 en dan bepaalde targets halen of bepaalde punten (ABC) in de map veroveren en verdedigen. De graphics zijn in orde, het ziet er allemaal gelikt uit. De momenten van hectiek zijn erg wennen. Ik ben pas bij level 4 (ongeveer 2 uur gespeeld). Echte vernieuwing hoef je van dit spel niet te verwachten, maar ze hebben dit spel wel goed in elkaar gezet. Het werkt als een trein. Een eindoordeel heb ik nog niet. Ik zit nu te twijfelen tussen 3,5 of 4.

AvMerode
Zit ook te denken om de pc versie aan te schaffen. Maar heb al teveel uitgegeven en dus houden we het nu bij de xbox one versie.
Ja het is een zeer vermakelijke online shooter en je zou het kunnen vergelijken met de free-to-play pc games HAWKEN en Blacklight Retribution.
Het is alleen jammer dat de maps niet extreem groot zijn.
Had liever extreem grote maps gehad in plaats van de kleinere maps zoals nu waarbij het vrij chaotisch kan worden. Toch vind ik het persoonlijk minder chaotisch dan COD Advanced Warfare.
Met COD AW werd je van alle kanten geraakt en kon je amper je kont keren.
Titanfall is in ieder geval stukken leuker naar mijn mening, al word het nooit verslavend.
Maar met de COD serie is dat precies dito, COD4 en World At War waren de laatste online shooters die voor mij echt verslavend werkte.

Maar ben het helemaal met Marco eens, noem Titanfall eerder een prettige drukte.
Het is chaotisch, maar op een prettige manier. Voor mij is dat net zoals Serious Sam, chaotisch op een leuke manier. Als retro gamer vind ik de meeste games van tegenwoordig vrij oppervlakkig en saai qua gameplay, maar titanfall voelt prettig.
De xbox one versie heeft hier en der alleen wat framerate drops waardoor het soms irritant overkomt. Vandaar dat ik ook aan de pc versie zit te denken. Maar over het algeheel is het prima vermaak op de xbox one en heb geen spijt van mijn aankoop. 50 euro voor het compleet pakket (deluxe edition met alle dlc) is een prima aankoop.
Maar Titanfall moet inderdaad wel je cup of tea zijn. Maar je zult het waarschijnlijk geweldig vinden als je gek bent op games als blacklight retribution, crysis, hawken, armored core etc.
Maar het mech (in dit geval de titans) gedeelte is niet extreem diep zoals de meeste games met mechs. Maar als crossover (mech/first person shooter mengelmoes) werkt het meer dan prima.

AvMerode
Correctie, de game word wel zeer verslavend.
Ben er nu niet achter weg te halen. Ben er zowat de hele dag mee bezig geweest en oh wat is het lekker. Vooral wanneer je sniper rifles in je hand krijgt gedrukt en zodra je extreem goed word met de titans. Create a class en andere opties uit COD zijn hier overigens ook aanwezig.
Maar het word gelukkig nergens onevenwichtig en chaotisch zoals COD. Titanfall is voor mij ook de enige COD achtige game waar ik niet bij vloek. Maar zoals eens eerder vermeld voelt het grotendeels aan als Blacklight Retribution in combinatie met Hawken.
Mijn nieuwe samsung monitor (na enig tweaken en zonder dynamisch contrast) loopt overigens extreem vloeiend met dit spel op de xbox one. Zowel qua beeld als snelheid (geen input lag aanwezig) loopt het momenteel erg goed.
Ja soms liep mijn monitor zo snel dat het spel een keer vastliep (als dat het ene was dat gebeurde). Gelukkig niet de xbox zelf aangezien ik de home knop nog kon gebruiken.

Met die laatste zin klopt iets niet, sinds wanneer kan de snelheid van een monitor (ik vermoed dat je input-lag bedoeld?) ook maar iets aan je spel laten vastlopen? Misschien kan ik iets bij leren, ik lees het wel

Grovonion schreef:

Waarschijnlijk lag het gewoon aan de internet connectie/verbinding van het spel zelf.
Het was gewoon toeval dat het gebeurde toen ik mijn monitor settings op een correcte wijze had aangepast. Uiteindelijk was het komisch bedoeld, al kwam het misschien niet zo over.

tommycool98
ziet er goed uit en speelt lekker maar het is zo beperkt dat het al heel snel saai word.