Ultra Street Fighter IV (2014)

Arcade / PC / PlayStation 3 / Xbox 360 / PlayStation 4
Fighting

Ontwikkeld door Capcom
Uitgegeven door Capcom

In Ultra Street Fighter IV zijn er vijf nieuwe karakters toegevoegd waaronder Hugo, Poison, Rolento en Elena. Tijdens een gevecht heb je nu de beschikking over beide ultra's tegelijk. Ook is er 'Red Focus', hierdoor kan je met je focus attack meerdere hits absorberen. Verder is ieder karakter opnieuw gebalanceerd.

Halcyon schreef:
Vooral de FADC is iets waar ik me de komende dagen op moet toestpitsen. En ook de execution van de moves als ik aan de rechterzijde van het scherm speel, want die is niet zoals het hoort (typisch struikelblok voor beginners, veronderstel ik?)
Ja, zeker blijven oefenen, FADC is belangrijk, vooral voor een character als Ryu.
Dat je execution beter is aan de ene kant van het scherm kan een struikelblok voor beginners zijn. Maar zelf heb ik er na al die jaren ook nog steeds last van met de moeilijkere combos. Ik speel het best aan de rechterkant van het scherm. Daar ga ik ook op trainen, dat moet in orde zijn voor ik naar een offline toernooi met topspelers ga.
Halcyon schreef:
Het was ook verhelderend om te vernemen hoe belangrijk elk, op het eerste gezicht onbenullig, detail kan zijn in het bepalen van winst of verlies (bv. afstand tussen personages of de snelheid van een vuurbal). Dat maakt dat deze game ver boven de gemiddelde fighting game wordt uitgetild. Bovendien is het ontzettend vermakelijk om tijdens een dood moment een aantal battles op youtube te volgen. Een beetje zoals naar het WK-voetbal kijken: erg ontspannend en voor je het weet supporter je voor een bepaalde speler.
Absoluut, het komt vaak op de kleinste details aan. Spacing en meter management is zeer belangrijk.

En inderdaad zeer vermakelijk om te kijken. Ik doe zelf niets liever dan SF toernooien kijken. Ik vind het zelfs veel leuker dan naar eender welke sport kijken.

Hier is trouwens de beste Ryu mirror match ooit in de SF4 serie: Daigo vs Alex Valle

Halcyon schreef:
Het enige nadeel als je de game als (offline) single player benadert is dat er, naast arcade, een modus die op zich nogal beperkt is, geen opties zijn om een soort van toernooi, of varianten daarop, te spelen. Of zie ik iets over het hoofd?
Dat vind ik inderdaad ook heel erg jammer. In het verleden was dat anders, bij Street Fighter 4 had je leuke opties als Survival Mode en Time Attack, dat waren echte uitdagingen. Je had ook trials in SF4 en SSF4, die zijn er in USF4 ook niet meer, maar normaal zou er nog een patch moeten komen met nieuwe trials voor USF4, dat had Capcom voor de release toch beloofd.

avatar van Nomak
Binnenkort komt er trouwens ook de Omega Mode als free download.
In Omega Mode krijgt elk character een aantal nieuwe moves en een hoop nieuwe combos.
Omega Mode is ook online speelbaar, maar niet in ranked. Het is bedoeld voor de fun, dus echt gebalanceerd zal het allemaal niet zijn, vandaar dat het uiteraard ook niet de standaard op offline toernooien zal worden.

Wie het nog niet heeft gezien: Omega Mode

avatar van Halcyon
Pure reclame voor deze game. Die combo van minuut 9.15 tot minuut 10 is echt jaw-dropping... 25 hits in hemelsnaam. Is dat geen record!?

AHWA
Dat was inderdaad een belachelijk vette combo. Ik zat live te kijken en zat net zo te flippen als F-Word en Logan Sama.

avatar van Nomak
USF4 is met afstand de zwakste uit de SF4 serie.

avatar van iMontana
Heb begrepen dat je dit spel alleen kunt downloaden via de PSN store als je het spel op de Playstation 4 wilt. Kun je het echt niet op CD kopen? Voor de PS4.

avatar van Nomak
PS4 is helaas enkel via download.