God Hand (2006)

PlayStation 2 / PlayStation 3

Ontwikkeld door Clover
Uitgegeven door Capcom

Het kan allemaal niet erger worden nadat demonisch uitschot je arm eraf heeft gehakt, toch? Wel dus. De dame in nood, die je gered hebt van het gespuis, schenkt je de God Hand om je arm te vervangen. Iedere bandiet en demoon heeft het hierop gemunt. Welkom in dit knusse knokstadje... geniet van je verblijf. Maak kennis met explosieve gevechten in Oosterse vechtstijl. Het aanpasbare vechtsysteem stelt je in staat om met de krachten van de God Hand je tegenstanders helemaal tot moes te slaan!

God Hand is een zeer leuke game geworden! Het spel heeft heel grappige combo's trouwens, maar zonder die combo's bereik je het einde niet. Het spel heeft een hoge moeilijkheidsgraad en is niet bedoeld voor mensen die rap opgeven. Mijn cijfer: 4****!

avatar van metaledje
Mooi!!! ik wou deze game zelf toevoegen, maar een ander is dat beter gelukt zie ik..
Al sinds ik een gamer ben, ben ik fan van CAPCOM..
ze leveren altijd zeer degelijke spellen af,en het aanbod kwa capcom spellen is altijd groot, ik ben nog steeds volop bezig met deze game al heb ik hem 3x uitgespeeld..

Voor het eerst dat ik dit voor mijn kiezen kreeg, dacht ik: EINDELIJK weer eens een fatsoenlijke beat um up met de nodige variatie aan truukjes en extra's.. De bazen zijn zeer vermakelijk om mee te knokken, best leuke tussen scenes, en goede combo's, ook kan je wapens als katana's, drietanden,kisten op de vijand werpen of kapot slaan, zelfs een paal of parasol uit de grond rukken kan hier om de vijand flinke koppijn te bezorgen!!!!

capcom roeleert en capcom blijft roeleren!!!! 4*

avatar van Jer0en
Nooit gedacht dat ik zoveel kon lachen om een game. God Hand is een fighting game waarin niks te gek is. Van rare power ranger lilliputters tot een dame met een strak pakje en een chihuahua. De verschillende special moves die je kan leren in deze game zijn echt geweldig goed bedacht en hebben een behoorlijke dosis humor. Baasgevechten die heerlijk uitdagend zijn, maar met een beetje oefening prima te doen zijn. Ik heb genoten van God Hand.

avatar van Fonzzz002
Fonzzz002 (crew)
Eén van de moeilijkste games die ik heb gespeeld in de laatste paar jaar. Hoe creatief de gameplay ook is, op den duur ging de lol er wel vanaf.

God Hand heeft een uniek, experimenteel vechtsysteem: het is een 3rd person beat em up met tank controls. Je kunt op kruisje, vierkantje en driehoek een aanval naar keuze zetten (o.a. combo breakers, launchers, sweeps, dizzy moves). Deze vrijheid wordt al helemaal wild bij de Vierkantje-knop, waar rond de 8 moves achter elkaar op kunnen, die als een rappe combo worden uitgevoerd. Er komt creativiteit kijken bij welke moves goed in combo’s passen, of welk type aanvallen je gereed wilt hebben. Het is niet mogelijk alle type moves tegelijkertijd te gebruiken, dus het is een kwestie van experimenteren met de verschillende moves om te zien welke techniek het prettigste voor jou werkt.

Ik had echter zo dusdanig veel moeite met de moeilijkheidsgraad dat ik niet lang in het spel opnieuw begon op Easy mode. Zelfs op Easy mode verloor ik regelmatig en moest de kop er constant bijgehouden worden. Elke vijand kan binnen no time je health eraf timmeren, terwijl zij altijd een reeks klappen nodig hebben voor ze verslagen zijn. In haast elk gevecht word je door meerdere vijanden tegelijk toegetakeld, en door het 3rd person perspectief is het lastig overzicht te houden op waar iedereen staat.

Health herstelt niet na checkpoints, dus het is vaak beter om jezelf dood te laten meppen en met full health vanaf de checkpoint te spelen, dan proberen met low health door te gaan. Nuttige upgrades zitten ver van elkaar verwijderd en ze zijn duur als ze daadwerkelijk in de store verschijnen.
Je kunt theoretisch gezien proberen meer Gold te krijgen in het casino, maar de casino spellen functioneren als realistische casino spellen: de kans is groter dat je meer geld verliest dan je erin steekt, wat dit een onbetrouwbare manier maakt om Gold te farmen.

De levels zijn inhoudelijk altijd hetzelfde: ren een stukje, mep tegen vijanden, repeat. Op gegeven moment werd het mij teveel van hetzelfde en de hoge moeilijkheidsgraad werd te frustrerend. God Hand heeft een origineel vechtsysteem dat ik niet goed kan vergelijken met andere games die zijn uitgekomen, maar het werd door teveel ruige kanten tegengehouden om er van te blijven genieten.

Ik stopte bij begin Stage 5, wat ongeveer op de helft is. Cijfer zit rond de 2.5*.