Metroid (1986)

Famicom Disk System / Nintendo Entertainment System / Arcade / Nintendo GameCube / Game Boy Advance / Nintendo Wii / Nintendo 3DS / Nintendo Wii U / Nintendo Switch

Ontwikkeld door Nintendo

Samus Aran, een beruchte premiejager, wordt door de Galactic Federation erop uit gestuurd om Mother Brain, de leider van de 'Space Pirates', te vernietigen. Deze roversbende heeft de hand weten te leggen op een 'Metroid', een tot nog toe onbekende levensvorm. Het is de Space Pirates gelukt deze levensvorm te vermedigvuldigen en te gebruiken als biologisch wapen. Geen van de troepen van de Galactic Federation is sterk genoeg om het leger van Pirates en Metroids te verslaan. Samus moet dus alleen met haar cybernetische pak de ondergrondse basis op de planeet Zebes infiltreren en de Space Pirates en Metroids vernietigen om verdere escalatie te voorkomen.

2,0
Deze heb ik vrijgespeeld door Metroid Zero Mission uit te spelen. Eventjes gespeeld en daarna weggelegd, 't levelontwerp zat te onlogisch in elkaar, ik had geen idee waar ik naartoe moest en verdwaalde meteen. Snel weggelegd, dan was Zero Mission voor de tweede keer uitspelen toch een stuk leuker om te doen.

avatar van Onderhond
Niet om vervelend te doen, maar ik was 8 en heb dit game volledig uitgespeeld. Doe anders een beetje moeite voor je een spel afkraakt.

Onderhond schreef:

Potverdriedubbeltjes, wat ben jij vervelend zeg

Vergeet niet dat deze game voor mij een extraatje is bij Zero Mission. Daar werkt de save-functie niet bij, wat het erg moeilijk maakt deze uit te spelen, want dat zul je nu in één keer moeten doen. Vandaar dat ik niet zo'n zin heb om die hele game door te lopen. En wat ik ervan heb gespeeld, dat vond ik niet zo geweldig, dus vrij snel weggelegd.

Muffinhead
ter informatie: het orgineel had ook geen save optie, maakte gebruik van passwoorden.

2,0
Dat weet ik. Wat ik bedoelde was: als je het password bij de Zero Mission-versie invoerde, kwam je gewoon weer bij het begin terecht. Je gaat me toch zeker niet vertellen dat dat ook zo was bij het origineel?

avatar van neddie
Hij wellicht niet, maar ik wel

Raeno
Goed.

En toch lang niet zo goed als zijn opvolger op de 16-Bit als je het mij vraagt.
Deze game heeft dan wel een geweldige sfeer, maar als het aankomt op de gameplay kies ik toch voor Super Metroid.

Ik vond de platform stukken erg pittig en de vijanden blijven werkelijk maar komen.
Want juist wanneer je de energy power ups het meest nodig hebt en oppakt verdriedubbelt het aantal monsters op je scherm. Daar komt nog eens bij dat wanneer je eindelijk die blauwige poort in zicht hebt en er door heen stapt, je zelfs tussen de twee schermen je nog geraakt kan worden.

Het level ontwerp is zeker voor zijn tijd dik in orde, maar vaak ook eentonig, zo was het in de blauwige gedeeltes dat ik werkelijk geen idee had of ik er nou al geweest was of niet. Alles lijkt op elkaar.

De reden dat ik halverwege de game heb laten liggen is toch de moeilijkheidsgraad. Een leuke game om even op te gaan in de muziek en sfeer die het te bieden heeft, maar meer ook niet.