menu

The Witcher 3: Wild Hunt (2015)

mijn stem
4,39 (140)
140 stemmen

PC / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch / PlayStation 5 / Xbox Series X/S
Action / RPG
single player

Ontwikkeld door CD Projekt
Uitgegeven door Warner Bros. en Bandai Namco

De lijken stapelen zich op in de Noordelijke Koninkrijken, en de geur van in as gelegde dorpen verspreid zich door het gebied. De spanning is om te snijden. Het beruchte Keizerrijk van Nilfgaard is opgerukt naar het noorden om te vechten met Redania, de huidige heersers van het noorden. Deze oorlogen zijn echter kinderspel vergeleken met het echte gevaar dat op de loer ligt: de Wild Hunt. Deze bedreiging van bovennatuurlijke ridders is een voorbode van slechte tijden, honger en dood. Ditmaal zijn ze gekomen voor Ciri, de adoptiedochter van Geralt, vanwege de extreme krachten die zij bezit. De keuzes die jij als Geralt maakt hebben diepgaande consequenties: niet alleen voor zijn directe dierbaren, maar ook voor de wereld om hem heen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=XHrskkHf958

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van -marco-
4,5
Heb de game sinds de release, maar hopelijk vandaag ook eindelijk de tijd om te gaan spelen

AvMerode
Misschien ben ik wel iets te retro ingesteld aangezien ik nooit echt van splinternieuwe next-gen games kan genieten.
Don't get me wrong, the graphics van the witcher 3 is met pc in high tot ultra settings supermooi, de muziek is weer subliem, de wereld is groot, sfeerrijk en levendig, en de combat is een soort combinatie van dark souls, witcher 2 en assassins creed.
Maar het doet me gewoon helemaal niks. Met deel 2 van the witcher had ik dit overigens ook al. Niks gaat boven het eerste deel met zijn rogue-like achtig systeem, de iets meer rauwe/grauwe sfeer en subliem verhaal.
Maar open wereld games zijn ook niet echt voor me weggelegd, ben meer van het lineair en old school achtige gameplay.
The Witcher 3 lijkt qua open wereld misschien iets teveel op Skyrim? maybe i'm wrong, maar zo voelt het voor mij in ieder geval aan. Skyrim deed me namelijk ook weinig en ook die kreeg extreem hoge critici scores.
Qua rpg's ben ik ook nog steeds turned-based, D&D etc. systemen gewend, al vind ik bloodborne en de dark souls serie ook geweldig.
Het is volgens mij maar net wat je smaak is. Persoonlijk vond ik deel 1 van the witcher iets meer charme hebben en daar hadden ze zoveel hart en ziel ingestoken.

5,0
Witcher 1 was ook briljant en gedurfd qua humor Nooit zoveel slap gelul van dronken personages bij elkaar gehoord.

avatar van ken1978
Witcher 1 was ook briljant en gedurfd qua humor
Nooit zoveel slap gelul van dronken personages bij elkaar gehoord.

Haha.. Ja inderdaad.

avatar van DarthSolidKevin
5,0
Deel 1 had toch echt flink wat tekortkomingen in mijn ogen. Vooral het verhaal en de voice acting was in de eerste helft van deel 1 niet bepaald om naar huis te schrijven. Daarnaast waren de signs volkomen nutteloos en was het potion systeem om te huilen. De game werd gered door de tweede helft. CD Projekt Red wist ineens waar ze heen wilde met het verhaal en de personages. Begrijp me niet verkeerd ik vond de eerste Witcher heel tof (4*), maar er waren verbeteringen mogelijk.

Even terug naar Wild Hunt: Ik ben nu zo'n 30 uur onderweg en ik heb het gevoel dat ik hier wel eens 100+ uur in kan gaan stoppen. Geweldige game met veel interessante quests en mooie omgevingen.

kiriyama
Ik begin wel steeds meer van dit spel te houden. De eerste 8 uur ofzo was ik er een stuk minder over te spreken, moest er echt even inkomen. Inmiddels heb ik er al zo'n 25 uur opzitten en ben nog steeds in Velen, het eerste grote gebied. Lekker lang spel dus. Een paar minpuntjes daargelaten is dit wel een erg goed spel. Maakt de verwachtingen zeker waar.

avatar van dr channard
5,0
Het is inderdaad een heerlijk spel. Ik durf het gewoon niet te spelen, dus hou ik me bezig met andere spellen. Ik kan het me niet veroorloven deze examenperiode te zakken voor een vak

avatar van Marcellussss
5,0
Slim ja. Nu ik gewend ben aan de mechanics wil ik niets anders meer doen met mijn vrije tijd.

avatar van -marco-
4,5
Ik begin ook aardig weg wijs te worden met de controls en mechanics. Het craften, gebruik van magie, potions en oil, begin ik ook aardig onder de knie te krijgen. ( nooit een grote rpg speler geweest )

Maar moet bekennen dat de diepgang me wel erg bevalt. Niet zinloos hakken, maar echt moeten nadenken, welke vijanden heb ik voor me, wat heb ik ervoor nodig, welk lvl ben ik en is dit zinvol etc etc.
Bevalt me goed. En dan heb ik het nog niet eens over de graphics, sfeer en verhaal wat deze game overtuigend en prachtig weet te brengen.

Smullen dit en idd lastig om neer te leggen.

avatar van 3bdelilah
4,5
Fantastisch spel! Ik heb zojuist (laatste Novigrad missie) Dandelion gered en ik zet net mijn eerste stap in Skellige. Geen idee hoever ik nu al in het hoofdverhaal zit, maar ik schat ongeveer 50 procent? Volgens GOG inmiddels 55 uur op de klok en ik vind hem op letterlijk alle fronten beter dan zijn voorganger. Heel misschien dat het verhaal wat trager op gang komt en minder strak aanvoelt, maar dat is nou eenmaal een compromis dat we moeten sluiten voor een dergelijke prachtige open wereld setting. Dat neem ik dan maar voor lief, want op alle andere aspecten wordt The Witcher 2 in mijn ogen overrompeld.

avatar van WSbleek
3,5
Inmiddels uitgespeeld. Vreselijk veel bugs, zelfs zoveel dat je bij één van de laatste quests niet over een gat kon springen waardoor ik dagen niet verder kwam. Na kunst en vliegwerk wist Geralt toch weer hoe je moest springen. Daarnaast is het verhaal goed, niet zo goed als Skyrim maar wel echt het spelen waard! 3,5*

Edit: Het is denk ik beter om dit spel op de pc te spelen dan console, puur voor betere graphics.

avatar van Marcellussss
5,0
WSbleek schreef:
Edit: Het is denk ik beter om dit spel op de pc te spelen dan console, puur voor betere graphics.

Dat geldt voor vrijwel elk spel natuurlijk. Zeker in dit genre.

5,0
Nu al uitgespeeld?

24/7 bezig geweest of 3 kwart van de sidequests e.d. vermeden?

Gisteren eindelijk weer eens verder kunnen spelen. (PS4). Ik blijf erbij: prachtige game qua setting, verhaal, sfeer, grafisch etc, maar de gameplay (voor mij het belangrijkst) vind ik vaak erg ongelukkig aanvoelen. Misschien onzinnig om te stellen, maar had deze game de combat/mechanics van Bloodborne gehad dan zou het direct m'n beste game ooit zijn.

Ook de menu's bijvoorbeeld vind ik maar matig uitgewerkt, dit lijkt me op de PC al beter uit de verf komen. En de haperende framerate werkt ook al niet echt mee.

Het is dat de rest zo overtuigend is, anders was ik er waarschijnlijk mee gekapt.

avatar van Marcellussss
5,0
Glacius schreef:
Nu al uitgespeeld?

24/7 bezig geweest of 3 kwart van de sidequests e.d. vermeden?

Behoorlijk snel ja. Ik heb hem sinds de release vrijwel elke dag zo'n 2 á 3 uur kunnen spelen en ben nu net bij het derde en (geloof ik) laatste hoofdstuk. Ga na dat hij ook nog een tijd heeft vast gezeten (paar dagen moet wel overdreven zijn).

Ben het met Merijn82 eens; deze game met de mechanics van Bloodborne zou zonder twijfel in mijn top 10 komen te staan. Denk dat ik een stuk meer heb kunnen spelen dan jij, en mij bevalt de gameplay ondertussen al veel beter dan tijdens de eerste paar uur. Eerst waren er constante ergernissen, maar ondertussen heb ik er weinig last meer van. Is natuurlijk beter als het meteen klikt, maar uiteindelijk klikt het wel dus.

avatar van ken1978
Inmiddels heb ik bijna 50 uur op de teller. Dit is zonder de twijfel de beste game van het jaar voor mij!
Aan alles merk je dat CD project Red heel veel tijd en liefde in deze game heeft gestoken. Ben letterlijk weg geblazen hoe groot de game wereld daadwerkelijk is. Gigantisch! En de hoeveelheid quests die je kan doen. Veel van deze quests hebben ook een leuk verhaal om te volgen. En sommige verhalen staan ook in verbinding met het hoofd verhaal. Ook vind ik het leuk, dat je verschillende keuzes kan maken. Ik heb al zelf 2 keuzes gemaakt, wat echt invloed heeft op het verdere verloop van het verhaal.
Ga nog niet stemmen, maar het moet toch wel heel gek lopen, als dit geen 5 sterren wordt. En zeker ook een plaats in mijn top 10!!

5,0
Tof spel en heerlijk groot inderdaad. Gwent is ook geweldig

avatar van -marco-
4,5
Heb er inmiddels 43 uur inzitten en ben nog maar lvl 12. Ben net gearriveerd in Novigrad en wat een vette stad is dat zeg. Ik blijf me verbazen over de hoeveelheid aan content in deze game. Zoveel te doen in de witcher wereld. Hierdoor wijk ik dan ook bijna altijd af van mijn beoogde route/doel, omdat er simpelweg altijd wel weer iets anders op je pad komt.

Wat ik dan ook subliem vind, is dat de deze side quests, stuk voor stuk interressant genoeg zijn om ook daadwerkelijk van je main quest af te wijken.

Puik staaltje werk van CD project. Deze game gaat zeker in mijn top 10 eindigen!

Geef hem dan ook voor nu vast een voorlopige beoordeling van 4,5 *

avatar van Marcellussss
5,0
-marco- schreef:
Heb er inmiddels 43 uur inzitten en ben nog maar lvl 12. Ben net gearriveerd in Novigrad en wat een vette stad is dat zeg. Ik blijf me verbazen over de hoeveelheid aan content in deze game. Zoveel te doen in de witcher wereld. Hierdoor wijk ik dan ook bijna altijd af van mijn beoogde route/doel, omdat er simpelweg altijd wel weer iets anders op je pad komt.

Wat ik dan ook subliem vind, is dat de deze side quests, stuk voor stuk interressant genoeg zijn om ook daadwerkelijk van je main quest af te wijken.

Puik staaltje werk van CD project. Deze game gaat zeker in mijn top 10 eindigen!

Geef hem dan ook voor nu vast een voorlopige beoordeling van 4,5 *


Zal niets verklappen, maar wacht maar tot je ziet wat er nog allemaal komt. Toen ik net in Novigrad kwam had de game me net écht te pakken en beschouwde ik hem als de beste van het jaar samen met Bloodborne, maar na Skellige en alles wat daarop volgt is hij inmiddels al in mijn top 10 terecht gekomen. Zoals Skyrim een spel met een hoop eigenaardigheden, maar die je graag voor lief neemt omdat er zoveel content is wat allemaal zó goed in elkaar zit. Ook genoeg tijd daardoor om aan de soms wat clunky mechanics te wennen.

Kortom, hij wordt alleen nog maar beter! Ben meteen aan een Death March playthrough begonnen, waarvoor ik meer de tijd zal nemen om écht alles te doen wat er te doen valt.

avatar van DarthSolidKevin
5,0
Ik heb op dit moment 66 uur op de teller staan en het einde is voor mijn gevoel nog lang niet in zicht. Er is zoveel te doen dat ik de main quest voor een lange tijd maar gelaten heb voor wat het is. Ben benieuwd wat de game nog te brengen heeft.

avatar van 3bdelilah
4,5
~ Some fight for glory, justice or gold. I fight for those I hold dear. ~

Ik moet zeggen dat ik de eerste Witcher nooit gespeeld heb. Weleens geprobeerd, maar nooit lang genoeg gespeeld. Uiteindelijk voor The Witcher 2 speciaal een Xbox 360 gekocht (ik had nog geen goede PC) en de verwachtingen waren hoog. Maar uiteindelijk waren die verwachtingen niet helemaal uitgekomen, dus deze keer hield ik mijn verwachtingen in lijn. Maar na 110 uur kan ik in elk geval zeggen dat dit zonder twijfel niet alleen beter is dan The Witcher 2, maar ook vrijwel precies datgene dat CDPR beloofd heeft, namelijk een "crowning achievement" van het RPG genre". Ondanks dat het niet altijd even perfect is, vooral in technisch opzichte, is wat mij betreft de lat wel hoger gezet voor de concurrenten en dat voorspelt veel goeds voor de liefhebbers van dit genre.

PLUSPUNTEN

+ Tjokvol met content, op moment van schrijven 110 uur op de klok en met nieuwe speelbeurten en andere keuzes worden dat er zelfs nog veel meer.
+ Leuke personages, vooral Ciri, goed en vermakelijk hoofdverhaal met een paar heel goede side quests.
+ Prachtige diverse gebieden die iets unieks meegeven aan hun omgevingen.
+ Ondanks dat de combat nog niet feilloos is, is het toch een stuk leuker, flexibeler, vloeiender, intuïtiever en gewoonweg beter dan die van TW2.
+ Naadloze overgang van buitenshuis, binnenhuis, grotten, dungeons en alle andere zaken. Wat mij betreft voortaan een vereiste voor alle toekomstige open wereld RPG's.
+ Beetje een Game of Thrones achtige wereld, een wereld van politiek, samenzweringen, bedrog en noem maar op.
+ Verkennen wordt beloond met allerlei nuttige dingen die je onderweg vindt.
+ Monster Contracts dragen goed bij aan het Witcher gevoel.
+ Prachtige soundtrack die per gebied weer een ander soort heerlijke sfeer ademt.
+ Keuzes en consequenties, zelfs keuzes uit vorige spellen, en daarvoor een hoge replay value.

VERBETERPUNTEN

- Tóch niet helemaal open wereld als, bijvoorbeeld, Skyrim. Nou is dat niet per se een nadeel, maar misschien wel een verbeterpuntje zodat het perfect wordt.
- De stukjes dat je als Ciri speelde (op de laatste na), vond ik niet zo heel leuk. Ik had gek genoeg dan liever gewoon cutscenes gezien.
- Paar gameplay glitches, met name één aanhoudende waarbij ik soms tijdens gevechten opeens niet kon aanvallen. Heel irritant. Een eerdere save herladen verhielp dat vaak.
- Overige grafische bugs en glitches.
- Steile difficulty curve in het begin (Normal), halverwege juist weer te makkelijk. In de nabije toekomst op Hard of Death March spelen en misschien dat de balans dan beter is.
- Witcher Senses vond ik niet altijd even fijn werken, vooral het achterna gaan van geuren was soms frustrerend omdat ik het nauwelijks zag.

Op het eerste oog lijk ik wel veel minpuntjes te hebben, maar de sterke punten zijn zó sterk dat ze voor mij veel zwaarder wegen. Ik ben verder benieuwd wat CDPR van plan is met de Witcher series, want Geralt gaat op pensioen, dus daar kunnen ze waarschijnlijk geen beroep meer op doen. Wellicht focussen op Ciri? Maar als zij haar krachten weet te beheersen, lijkt ze me een beetje te overpowered als speelbaar personage voor een volledig spel.

5,0
Laag cijfer in de PU trouwens...

avatar van 3bdelilah
4,5
Ik vind 88 anders wel een meer dan goed cijfer, maar in verhouding gezien inderdaad misschien wel wat laag vergeleken met de gemiddelde meuk wat de PU soms dan wél een hoog cijfer geeft. Dat wel.

Maar alsnog, een 88 is in mijn boek een heel goed spel dat grenst aan fantastisch en uitstekend. Iets wat The Witcher 3 naar mijn mening wel is.

avatar van Confusie
4,5
Zojuist de video gekeken waarop ze uitleg hierover verschaffen.

Ook aardig wat beelden gezien dus.

Moet zeggen dat ik nog steeds niet erg warm loop voor deze game.

Voorlopig ook nog wel genoeg aan DA:I die ik ook alweer een hele tijd niet meer heb aangeraakt.

Zou een beetje raar zijn wellicht om deze game aan te schaffen met die nog gewoon open, misschien ook niet zo'n enorme fan van dit soort settings. Al ben ik er zeker ook niet vies van.

5,0
Confusie schreef:
Zojuist de video gekeken waarop ze uitleg hierover verschaffen.

Ook aardig wat beelden gezien dus.

Moet zeggen dat ik nog steeds niet erg warm loop voor deze game.

Voorlopig ook nog wel genoeg aan DA:I die ik ook alweer een hele tijd niet meer heb aangeraakt.

Zou een beetje raar zijn wellicht om deze game aan te schaffen met die nog gewoon open, misschien ook niet zo'n enorme fan van dit soort settings. Al ben ik er zeker ook niet vies van.


The Witcher is niet echt te vergelijken met DA:I vind ik. The Witcher is een veel volwassenere en diepgaandere game. Een grauwe wereld die meer leeft, met veel detail en interessante NPC's. DA:I was echt een videogame met de rifts, geen boeiende steden etc, The Witcher is een universum. Vrijwel alle sidequests zijn geweldig. De sidequests van DA:I waren niet boeiend, haal dit, dood dat etc. DA:I had ik ook moeite om doorheen te komen, maar The Witcher is voor mij nu al Game of the year.

5,0
3bdelilah schreef:
Ik vind 88 anders wel een meer dan goed cijfer, maar in verhouding gezien inderdaad misschien wel wat laag vergeleken met de gemiddelde meuk wat de PU soms dan wél een hoog cijfer geeft. Dat wel.

Maar alsnog, een 88 is in mijn boek een heel goed spel dat grenst aan fantastisch en uitstekend. Iets wat The Witcher 3 naar mijn mening wel is.


Precies. volgens mij gaven ze The Order hetzelfde cijfer als The Witcher 3.. Elk jaar een COD krijgt ook een hoger cijfer. Qua reviews neem ik PU niet echt serieus. Als je een Witcher wilt reviewen moet je daar echt de tijd voor nemen en opgaan in de wereld. Niet afraffelen om op moment van embargo de review eruit te knallen. Sowieso staar ik me niet blind op een review van een bepaalde site.

avatar van dr channard
5,0
Jup verschil met de gameplay bv is dat ze een recensie hebben geschreven van wat de game tot nu toe allemaal goed en minder goed deed. En pas in het volgende boekje gaan ze het cijfer uitdelen

avatar van DarthSolidKevin
5,0
Het is echt ongeloofelijk hoeveel content deze game heeft. Na zo'n 100 uur heb ik nog steeds een heleboel dingen te doen en ben ik nog steeds niet door de main quest heen. The Witcher 3 is onderweg om een van mijn favoriete games ooit te worden...

5,0
dr channard schreef:
Jup verschil met de gameplay bv is dat ze een recensie hebben geschreven van wat de game tot nu toe allemaal goed en minder goed deed. En pas in het volgende boekje gaan ze het cijfer uitdelen


Lol ik moest het drie keer lezen, maar Gameplay is een blad begrijp ik ? maar bij een game als the witcher is dat idd een betere aanpak. Zoals Solidkevin zegt is de game echt bizar groot. Ben er nog wel even zoet mee.

avatar van -marco-
4,5
DarthSolidKevin schreef:
Het is echt ongeloofelijk hoeveel content deze game heeft. Na zo'n 100 uur heb ik nog steeds een heleboel dingen te doen en ben ik nog steeds niet door de main quest heen. The Witcher 3 is onderweg om een van mijn favoriete games ooit te worden...


Hij maakt bij mij een zeer aanmerkelijk kans om in mij top 10 te komen en daarin zelfs in de top 3.

Wat een game is dit zeg! Zooooooooveel te doen. Ik zit dik aan de 90 uur. 'Pas' lvl 23 en doe vooral Side Quests. Ook erg druk me gear, potions etc.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:53 uur

geplaatst: vandaag om 04:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.