Donkey Kong Country: Tropical Freeze (2014)
Nintendo Wii U / Nintendo Switch
Platform
Ontwikkeld door Retro
Uitgegeven door Nintendo
Nadat de Kongs door een groep Vikingen van hun eiland verdreven worden, is het aan hen om deze terug te winnen. Stap voor stap, eiland voor eiland, totdat het bevroren Donkey Kong Island in zicht is. Zowel Diddy als Dixie keren terug als speelbare personages, en Cranky Kong maakt voor het eerst zijn opwachting. De beschikbare vaardigheden veranderen afhankelijk van welk personage als helper gekozen wordt, zo kun je met Cranky bijvoorbeeld extra hoog springen. Alleen door samen te werken en de unieke eigenschappen van ieder personage te gebruiken, kun je alles halen wat Tropical Freeze te bieden heeft.
?? deze is toch door geschoven naar volgend jaar..
Inderdaad. Heb de correctie al een aantal dagen geleden doorgestuurd, maar de crew moet het nog goedkeuren/aanpassen.
Echter blijven de goede releases te schaars om er ook daadwerkelijk een aan te schaffen.
Maar nogmaals, dit soort games mis ik wel en zou hem graag willen spellen.
wie wil dit nu niet spellen? ik heb hem net besteld..
Dit soort spellen moeten de Wii-u verkopen toch een beetje een boost geven?
wie wil dit nu niet spellen? ik heb hem net besteld..
Ik. Nja ik wil 'm wel, maar dat is voor mij geen system seller. Net als Mario Kart 8. Mocht je al een Wii U hebben, dan is dat verplichte kost natuurlijk. Maar ik game vooral vanwege de singleplayer, en op dit moment is een Zelda U-bundel letterlijk de enige die mij naar de winkel kan laten rennen. Of een nog niet aangekondigde IP met veel potentie.
Of een heel nieuw deel!. ik speel hem graag op m'n 3DS...
Donkey Kong Country: Tropical Freeze Review - Cool platformparadijs recensie (Wii U) - InsideGamer
En een 6 van Gamespot....
Donkey Kong Country: Tropical Freeze Review - GameSpot
Dit is dan ook precies de manier waarop gamespot zijn aandacht vandaan wil halen. Af en toe een goed spel gewoon een laag cijfer geven dan krijg je wel aandacht.
Zie Zelda Skyward Sword die kreeg ook een 6.
Ik twijfel niet aan de kwaliteit van dit spel, maar wordt de Nintendo wii en 3ds nu niet een beetje overspoeld met side scrolling platform games? Ik vind het nogal een makkelijke keuze van de developers.
Daar zit wel wat in..
En dat gevoel heb ik ook wel een beetje, de laatste 3D Donkey Kong resteert al weer van af de N64.
het wachten is ook op meer 3D spellen Metroid, X en nieuwe IP's graag.
Tot nog toe ben ik hier wellicht net zo verslingerd aan als Rayman Legends. De dynamische camera is knap gedaan (mocht alleen nog wat vaker gebruikt worden) en de werelden zitten leuk in elkaar. (de puzzelstukjes zijn trouwens erg goed verborgen vind ik - de helft van de tijd mis ik ze gewoon). Die stukjes in wereld 3 in de brandende Savannah zijn momenteel mijn favoriet.
Vind ik eigenlijk niet (of althans...niet compleet). Heerlijk om ook iets anders te spelen dan cookie-cutter 3D platformers / hack&slash games, 3D open-world sandbox games en jaarlijkse FIFA of FPS releases. Als de kwaliteit gewaarborgd wordt vind ik dit helemaal niet erg. Ik zou het ook helemaal niet erg vinden als er een nieuwe 2D Metroid of, 2D Mega Man of 2D Castlevania op de 3DS of WIIU zou uitkomen. Of gewoon een revival van de Disney titels (ipv remakes). Een nieuwe Mickey Mouse 'Illusion' of Ducktales titel zou ik echt geen nee tegen zeggen. Voor dit soort zaken koop ik nou eenmaal (en ik niet alleen) een Nintendo.
Het heeft echter de toenemende kracht van de wii en 3ds ten opzichte van de voorgaande nintendo consoles wel een beetje teniet gedaan. Dit had de gamecube denk ik ook wel kunnen leveren. Opzich niet erg, maar als dit Nintendo's nieuwe tactiek gaat worden, hoeven ze de eerst 10 jaar geen nieuwe console op de markt te brengen.
Mensen die twijfelen (2 stemmen maar!?) dit spel speelt geweldig, en de levels zijn zalig...
Nintendo kan nog zo in de mist zijn beland, spellen maken kunnen ze nog steeds als de beste..
Edit: manman 6-5 is echt ziek, succes daar iedereen.
verwacht alleen dat het daarna iets makker zal zijn.
Twee werelden ver en neem dit graag terug, niveau van level design blijft me verbazen.
Prima Wii U game, die dankzij haar luchtigheid de futloze buien door het warme weer redelijk beperkt houdt.