World in Conflict (2007)

PC
Strategy

Ontwikkeld door Massive
Uitgegeven door Sierra

In World in Conflict is de geschiedenis herschreven. De Sovjet Unie is niet gevallen in 1989, maar ze hebben besloten Amerika binnen te vallen. Hierdoor is een derde wereldoorlog gestart en is het de keuze van de speler om te vechten voor de Amerikanen of de Communisten.

avatar van JohnWilliams
Ziet er goed uit, hou wel van Sierra-Games dus wie weet word dit ook weer een knaller...Aan de voorkant te zien ziet het er geweldig uit nu de Game nog!

avatar van rpger
Game scoort ongekend hoog op Gamespot:

As good as the single-player campaign is, though, it pales in comparison to the multiplayer game, which is fast-paced and wonderfully balanced. Imagine the first-person multiplayer action game Battlefield 2 reborn as a real-time strategy game, and you have an inkling of how World in Conflict unfolds online. This is an insanely fun multiplayer game that lets you be part of a team of eight as you attempt to destroy the enemy using teamwork and every tactical weapon in the book.

1,5
Ik vond er niet veel aan. Wel mooie beelden maar als RTS is het niets voor mij.
Geef mij maar Generals
1,5* (voor de mooie beelden)

avatar van Artifact
Ai, pijnlijke score. Dit schijnt toch een veelbelovende RTS te worden. Die gameplay filmpjes, interviews en andere sneak peak video recensies doen mij toch best verlangen om van mijn ATI 9200 over te stappen naar een 8800

avatar van Timal01
Heb de demo gespeelt ziet er erg goed uit. niet echt moeilijke besturing. Nu nog volledige spel halen. Maar word wel een topper

avatar van Jorge-E
Lijkt wel een goed spel zo aan de demo te zien. Ga ik misschien eens in huis halen.

avatar van rpger
Weinig berichten, schijnt wel een succes te zijn

rpger schreef:
Weinig berichten, schijnt wel een succes te zijn

Inderdaad, schijnt echt een grote topper te zijn, zo zijn er veel Company of Heroes fans overgestapt naar deze game.

avatar van JohnWilliams
Moet hem nog eens bekijken maar hij staat pas laat op mijn verlanglijstje...

avatar van bvonk
5.0

is echt een top spel! De sfeer in de game in inderdaad vergelijkbaar met COH. Het unieke van deze game is dat het zich afspeelt in de koude oorlog en het verhaal wat massive er van gemaakt heeft is erg meeslepend.

Multiplayer is ook erg leuk omdat verschillende spelers over verschillende onderdelen van een leger kunnen beschikken zoals luchtmacht, ondersteuning en tanks.

Er komt een uitbreiding zodat je ook singleplay kan spelen als Sovjet Unie.

avatar van ReMyTje86
Ik koop eerst een betere computer

avatar van Jorge-E
Zal ik ook misschien moeten overwegen dan.

Het is echt een stoere game met een goeie single player erin, Ik wacht met smacht op deel 2 =)

gamelord
Dit beloofd een hele goede game te worden, heb net de tutorial doorlopen en ben al diep onder de indruk van de game, alleen vanwege de meesterlijke tutorial..die is zo supergoed in elkaar gezet dar als je het dan nog niet snapt je beter niet aan RTS-games kan beginnen.
De graphics zijn gruwelijk goed in de strijd (ook al was het in de training). Heb al genoten van indrukwekkend artillerievuur..clusterbommen en nog een paar utillity-powers kunnen bekijken..super gewoon!!

Ben erg benieuwd als ik morgen aan de campagne begin..beloofd een spektakel te worden op mijn scherm als de strijd wacht. Ik kan haast niet wachten tot morgen!!

avatar van bvonk
@gamelord

Ook een heel sterk punt van dit spel is het verhaal maar dat ga je nog wel ontdekken.

Multiplay is ook erg appart omdat iedere speler een onderdeel van een leger kan besturen. Bijvoorbeeld een de luchtmacht en de andere de landmacht. Maar heb ik eigenlijk nog nooit geprobeert.

Erg raar dat dit spel maar zo weinig stemmen heeft. Niet echt doorgedrongen bij de massa denk ik.

gamelord
What the fuck..dit is een game zeg, game de laatste week maar zelden.
maar in de tussentijd heb ik deze game grondig gegamed & goed bekeken.
Het verhaal (idd. bvonk) is echt van superkwaliteit, de dialogen, de tussenfilmpjes en ook nog eens dat de complete edition de originele game met de Expansion met elkaar kruist, zodat je zowel van Navo-kant..als van de Sovjet-kant alles in goede volgorde meekrijgt..weet niet hoe ze los van elkaar zijn, kan zijn als je ze los koopt je eerst de Navo campagne moet gamen en dan Sovjet campagne dat weet ik dus niet maar in de complete edition lopen ze verweven en vormen een supergrote campange.

Over het spel zelf:
je zit echt met open mond deze game te spelen, overal op het scherm is wat te beleven, zoveel zelfs dat je niet weet waar je moet kijken of waar je je op moet focussen...want deze game geeft oorlogs RTS-games een hele andere betekenis. Via je surroundset vliegen de bommmen en granaten je om de oren, nergens stopt het oorlogsgeweld..de ene explosie na de andere. Dus terwijl jij je ding doet in de game hebben de makers de perfecte setting gecreÃ%u0192%u0192Ã%u201A«rd door van alles om je heen te laten gebeuren. Verliezen buiten je eigen compangie worden steeds aangevuld, de lucht is bevolkt met helikopters, bommenwerpers, raket aanvallen..zoveel is er te zien dat het bijna van de gekke is..wat ze hier gepresteerd hebben.

De grapchics zijn om van te smullen, elk detail is met grote zorg gemaakt, een explosie ziet er echt uit als een explosie...echt vet uit elkaar spattend met een te gekke vuurbal die de lucht in vliegt. Roep je ondersteuning via artillerie of ander power utillity, dan zit je echt af te tellen om van het spectakel te genieten. Dat gaat echt tekeer, sirenes loeien de hele game door....van de game krijg je gewoon kippenvel.
Als mensen deze game tegenkomen..meenemen die hap en gamen maar. Want 18 stemmen voor dit juweel is wel erg weinig..kom op mensen geef deze game wat die verdient!!!!

+punten
Goed verhaal (perfect)
Sensationele gameplay (de game verliest geen enkele vaart)
Top Graphics (geeft deze game meteen een vernieuwende RTS-Look)
Powers om je vingers bij af te likken ( )
De dialogen zijn te gek en die maken de game diep..heel diep!!

-punten
In mijn ogen zie ik geen minpunten ..vandaar 5*!!

5,0* en effe kijken of er nog plaats is in mijn Top 10...lang leve mijn broertje voor weer een superdeal die hij geregeld heeft!!