menu

Call of Duty: Ghosts (2013)

mijn stem
3,04 (85)
85 stemmen

PC / PlayStation 3 / Xbox 360 / Nintendo Wii U / PlayStation 4 / Xbox One
Shooter
single player / multi player / online

Ontwikkeld door Infinity Ward
Uitgegeven door Activision en Square Enix

Tien jaar na een rampzalige gebeurtenis liggen de Verenigde Staten nog altijd in puin - de economie en de regering zijn volledig ingestort. Ook voor de militaire grootmacht lijken de laatste dagen geteld. De laatste Special Ops die de natie nog heeft vormen een nieuwe groepering genaamd de "Ghosts". Samen gaan ze de strijd aan tegen de nieuwe supermacht die uit deze chaos is ontstaan. Samen met slechts een paar handlangers dien jij de natie terug te winnen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=tUBcYogq-3M

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van killer13
3,0
ik heb de ps4-verie blindelings (niet zo'n goed idee weliswaar) gepre-ordered. aangezien ik nog een maandje moet wachten op mijn ps4 mocht ik van een vriend het spel op de ps3 even lenen. ik vind het al bij al nog niet zo slecht. de graphics zijn wat verouderd maar op de ps4 valt het naar het schijnt nog goed mee. persoonlijk vind ik de singleplayer van ghosts leuker dan die van MW3. het spektakel en aktiegehalte ligt goed hoog maar ze mogen echt wat meer tijd in het verhaal steken. deze keer was het gewoon schandalig. ik had nauwelijks een idee waar het over ging en de bad guy was ook maar een leeg omhulsel dat enkel dienst doet om de illusie van een verhaal te creëren. Makarov was een eersteklas smeerlap die ik maar al te graag wou koud maken. het achtergrondverhaal van Rorke vond ik wel leuk (ook al is het wel een cliché), maar het kon me eigenlijk niet veel schelen of ie nu uiteindelijk het loodje zou leggen of niet. de multiplayer is op een paar toevoegingen (character customization, een paar nieuwe gamemodes zoals blitz of cranked, een gelijkaardig pick 10-systeem dat ik een beetje irritant vind,...) niet echt verandert. laat staan "redefined" zoals op het doosje staat. de multiplayer is op zich wel leuk maar lang niet zo goed als MW1/2 of blops 2. waar ik mij echt mateloos aan erger is dat vervloekte respawnsysteem. bij MW3 was het ook niet altijd ideaal maar hier is het te slecht voor woorden. soms zelfs van frustratie gewoon mijn controller aan de kant gegooid... hopelijk komt er een patch voor want anders vrees ik dat ghosts vroegtijdig onder het stof zal belanden. dit is voor mij meteen het grootste minpunt aan ghosts, het verpest voor mij de speelervaring grotendeels. een andere ergernis zijn de soms veel te grote maps. grote maps zijn bij battlefield een pluspunt, hier dus niet. cod staat bekend om zijn korte en intense potjes waarbij het adrenalinegehalte uit de pan schiet. de kleine maps zoals overstrike en freefall zijn heerlijk om te spelen. maar bij de grotere maps ben je vaak meer bezig met het zoeken van de tegenstander dan met het neerschieten ervan. het laatste wat ik een beetje jammer vind is dat je zo snel dood gaat. alhoewel dit misschien niet echt iets slecht is maar meer iets waar je gewoon aan moet worden. voorlopig een 3 of 3,5. ik stem pas als ik de ps4-versie onder handen heb genomen. en moest die patch er komen voor het erbarmelijke respawnsysteem dan zou ik zelfs een 4 durven geven. ik heb tot nu toe trouwens geen last gehad van hackers op de ps3.

CherryMaxis
Ik vond campaign fantastisch! Hoop dat er snel een 2e deel komt

avatar van JacoBaco
4,0
Binnenkort nieuwe DLC. 4 nieuwe MP maps, een paar nieuwe wapens en gelukkig ook een nieuwe map voor Extinction en daar heb ik zin in!

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Off-topic onzin verwijderd.

avatar van JustMike
2,0
Vandaag weer eens Black Ops 2 gespeeld, maar die vond ik toch gelijk weer beter.. Goede maps, goede wapens, overzichtelijk en fast-paced Hier vind ik de mappen niet echt leuk en vooral vind ik ze wat onoverzichtelijk.. Toch een beetje een grote tegenvaller dit

avatar van Dragonslayer
3,0
IW en Activision moeten eens een voorbeeld nemen aan EA en Dice! Zij stellen hun DLC uit zodat ze eerst BF4 zelf kunnen fixen. Ik koop geen enkele DLC heb ik besloten.

Dat zou ook weinig zin hebben want het aantal actieve spelers op de PC heeft door de week een maximum van 7500. En dat is echt bedroevend. Ik zie het alweer gebeuren dat je geen enkele game meer kan vinden zodra je de dlc koopt.

avatar van JustMike
2,0
Op de Xbox zijn er toch zeker >100.000 mensen online meestal...

avatar van JustMike
2,0
Zag dat Stephen Graham in de trailer voor de dlc zat. Nice

MikeMannuh
Dragonslayer schreef:
IW en Activision moeten eens een voorbeeld nemen aan EA en Dice! Zij stellen hun DLC uit zodat ze eerst BF4 zelf kunnen fixen. Ik koop geen enkele DLC heb ik besloten.

Met alle respect...maar een voorbeeld nemen aan een bedrijf dat, in principe, mensen 60 euro laat betalen om beta tester te spelen in een game die niet af is lijkt me nou niet het beste voorbeeld. Beter nemen ze allebei een voorbeeld aan developers die een finished game afleveren in plaats van een buggy piece of shit.

Het is geen verrassing dat EA voor het 3e jaar op rij is genomineerd voor de 'worst company in America' award. De afgelopen 2 jaar waren ze al winnaar.

avatar van Dragonslayer
3,0
MikeMannuh schreef:
(quote)

Met alle respect...maar een voorbeeld nemen aan een bedrijf dat, in principe, mensen 60 euro laat betalen om beta tester te spelen in een game die niet af is lijkt me nou niet het beste voorbeeld. Beter nemen ze allebei een voorbeeld aan developers die een finished game afleveren in plaats van een buggy piece of shit.

Het is geen verrassing dat EA voor het 3e jaar op rij is genomineerd voor de 'worst company in America' award. De afgelopen 2 jaar waren ze al winnaar.

Het is inderdaad wel zo dat ze geen ene haar beter zijn.
Ik denk ook dat de schuld van het BF4 drama vooral bij EA ligt.

Maar ik erger me echt enorm aan het feit dat ze gewoon doodleuk met de DLC doorgaan terwijl het spel vérre van af is.

avatar van Thorak
3,5
De PC servers lopen leeg omdat er geen FPS lijkt te zijn waar meer in gecheat en gehacked wordt als in CoD Ghosts. En je kunt wel rapporteren, maar ze doen er toch geen flikker aan, het geld is binnen en dat is het enige dat lijkt te tellen. Op de PC is het inmiddels zo goed als onspeelbaar geworden.

avatar van Aazhyd
Was bij MW2 en MW3 ook al. Het interesseert ze gewoon geen moer.

avatar van Dragonslayer
3,0
Er is vandaag een update voor de pc geweest, en schijnbaar zijn er een heleboel hackers geband. Ik meende ergens te lezen "over 1000 players banned manually" Nou keek ik net (23:00) hoeveel spelers er online waren... en dat waren er maar 4688 !!!!!!!!!!! Normaal heb je er maandagavond op dit tijdstip zeker zo'n 6000-7000 ofzo. Er blijft haast geen speler meer over XD

avatar van Rujar
Goede zaak.... voor zolang het duurt denk ik dan

3,5
Instant banning zoals bij punkbuster het geval was wordt niet meer gedaan omdat dan de verkoopcijfers drastische zullen dalen, zowel bij de eerste koop, maar nog meer tijdens het opnieuw kopen van de spellen door eerder gebande spelers. De bans vallen namelijk toevallig vaak samen met aanbiedingen en prijsverlagingen. Daarnaast zijn spellen in bijvoorbeeld Rusland ongelofelijk goedkoop. Het bannen en opnieuw kopen (om vervolgens weer een maand of zelfs 2 met hacks te kunnen spelen) lijkt een manier te zijn om meer te verdienen aan games.

avatar van Rujar
Vraag mij af wat de reden is van een hack? Doe je dat voor lol, om te trollen of cheat je omdat je gewoon goed wil zijn. (wat ik vergelijkbaar vind om op easy tegen bots te spelen. Wat leuk is voor 4 potjes maar daarna ben je het ook zat lijkt mij)

avatar van Dragonslayer
3,0
Ja inderdaad beetje toevallig dat het dit keer precies op de dag voor dat de DLC (voor de xbox dan) uitkomt valt.

Nog een paar opvallende dingen in de patch:
- Gungame toegevoegd, leuke mode btw!
- Hunted FFA toegevoegd. Zal ik niet veel spelen, heb een enorme hekel aan hunted omdat het zoveel om geluk draait.
- I.E.D.s zijn gepatcht. Iets met dat ze op afstand minder sterk zijn.
- Dead silence gepatcht!!! Je maakt nu totaal geen geluid meer met het lopen. Ik vond dat voor de patch je nog zeer duidelijk hoorbaar was als je een headset gebruikt.

Maar ik denk niet dat ze hier mee de vele weggelopen spelers mee terugkrijgen.

avatar van JacoBaco
4,0
Vanaf vandaag voor de PS3 de eerste mappack onslaught met 4 nieuwe maps, 1 nieuw vuurwapen, speel als Michael Myers en de eerste episode voor Extinction! Het wordt namelijk een tetralogie.

avatar van JustMike
2,0
Nu pas voor de ps3? Ik heb hem al een tijdje voor de xbox360. Doen ze weer lekker voor de psn-spelers

avatar van Shinobi
JustMike schreef:
Nu pas voor de ps3? Ik heb hem al een tijdje voor de xbox360. Doen ze weer lekker voor de psn-spelers

Is al een aantal jaar zo vanwege de exclusiviteitsdeal - van één maand - die Activision heeft met Microsoft.

4,5
Ik kijk er erg van op dat dit spel zo'n lage cijfers krijgt. Voor mij is dit namelijk juist eindelijk weer eens een Call of Duty die gewoon erg goed is, en ik de hele dag door kan spelen!

Ik ben begonnen bij Call of Duty 1 en Call of Duty 2, waarbij ik vooral met het 2e deel een erg leuke tijd heb gehad. Het is zelfs een onderdeel van m'n jeugd geworden. Het is dan ook niet voor niets dat dat voor mij de beste Call of Duty tot nu toe is geweest. Toen ik de overstap maakte van Call of Duty 2 naar Black Ops was ik erg teleurgesteld. Killstreaks waren overpowered (soms kon ik niet eens meer lopen nadat ik gespawnd werd) en je werd constant in je rug gekilled. Ook waren de maps een stuk minder leuk dan ik gewend was, en bij Black Ops 2 was dit hetzelfde verhaal. Bij MW3 waren de maps wel leuk, alleen waren ook hier de overige problemen weer aanwezig.

Toen ik hoorde dat Ghosts uit kwam verwachtte ik weer dezelfde problemen, aangezien dat blijkbaar iets is wat leuk gevonden wordt, maar mede door problemen met het internet heb ik de game niet aangeschaft. Hier kwam anderhalf maand verandering in.
Vanaf de eerste minuut had ik weer het ouderwetse Call of Duty gevoel. Het draaide eindelijk weer om skills, de skillstreaks zijn minder overpowered en alle maps speel ik met plezier, ze zijn gewoon erg goed! De maps zijn iets ruimer waardoor je beter moet mikken om iemand te kunnen killen. En ondanks de killstreaks minder sterk zijn, is het nog steeds even leuk om een killstreak te halen! Eindelijk heb ik het ouderwetse Call of Duty gevoel weer te pakken!

Helaas begint de game door de druk van de achterban wel wat achteruit te gaan. Zo is er een kleine map met veel hoekjes (Free Fall) als verplichte download aan toegevoegd, wat veruit de slechtste map uit de Call of Duty geschiedenis is. Ze zijn een bepaald pad in gegaan (die ik erg waardeer!) en ik vind dat ze dan niet ineens moeten proberen om het te veranderen in een ander spel. Mochten ze verder geen kleine maps als verplichte download toevoegen, dan zou dit nog wel eens een Call of Duty game kunnen worden waar ik nog jaren plezier aan ga hebben! 4,5*

3,5
Na CoD Ghosts wel geüpgraded te hebben naar mijn PS4 maar nog niet uitgebreid gespeeld. Tot mijn grote verbazing zag ik dat Drop Zone weer terug is. Wat voor mij echt het speltype was in MW3. Wat mij erg tegenvalt is hoe "langzaam" ik ben geworden nu dat ik CoD niet meer zovaak speel. Waar normaal in een speltype als Drop Zone statistieken als 30-10 vrij normaal waren ben ik tegenwoordig blij als ik een positief k/d haal. Verder doet Ghosts voor mij gewoon wat ik verwacht van de serie en vind ik het "raar" dat het punt zo laag is. Ik hoop dat ik met Drop Zone weer wat uren aan gameplay heb op mijn PS4 aangezien de eerste game die de moeite waard is pas eind mei uit komt (Watch Dogs)

avatar van DarthSolidKevin
2,5
Gisteren heb ik meegedaan aan het Call of Duty event bij IGN Benelux. Voor de geïnterseerde is hier de livestream. Ik ben Goldenticket06

avatar van poezieslayer27
2,5
ik weet niet waarom iedereen zo zit te zeiken over dit spel, het is gewoon een vet spel alleen is de multiplayer anders, verder heeft dit spel vind ik een van de beste storylines in cod

avatar van Mitchel
Een leuke CoD game. De graphics zijn goed en de campaign was ook leuk. Het enige wat ik speel in multiplayer is infected, De rest vind ik 'mwa mwa'.
Extinction vind ik dan weer wel geweldig en dit zorgt ervoor dat de game toch nog wel redelijk goed uitpakt.

3,5 ster voor dit deel!

avatar van Mithrandir
4,5
Jammer dat de score voor deze Call of Duty zo laag uitvalt, dankzij mede de multiplayer...
Gelukkig speel ik deze games niet voor de multiplayer.

Ben vanmiddag met deze game begonnen en tot daarnet doorgespeeld tot waar ik nu gestopt ben: Het vernietigen van de Federation space station. Na Call of Duty 2 vond ik alle, Duty's tot aan Ghosts maar mweh!!!
Maar deze Ghosts triggerde weer intens vermaak en een geweldige trip zoals ik bij deel 1 en 2 had. Deze bracht weer eens wat vernieuwing qua gameplay, waar het tofste element de Herdershond Riley is. De missies dat hij meedeed vond ik zeer vermakelijk en brilliant gebracht. De game bracht voor mij ook vernieuwing in het verhaal zelf, de singlplayer is een fast pace van een achtbaanrit, het level met het water door de stad, zodat je je vijanden kon uitschakelen door onder water te blijven. De eerste missie in de ruimte vond ik brilliant gebracht en dan ook het wervelende knalwerk door de vernietiging van de omgevingen heen...zou bijna denken dat ze de Havoc engine nieuw leven hebben ingeblazen. Het verhaal was ook zeer intrigerend desondanks dat het een frisse "geloofwaardige" over de top verhaal is.

Kortom voor mij is deze game zeer geslaagd en beoordeel ik alleen de singleplayer en die is wervelend fantastisch. 4,5*!

avatar van Duke Nukem
2,5
Online multiplayer is zoals steeds by COD als een kip zonder kop rondlopen in maps waarin je voortdurend wordt neergeknald door high rank campers met snipers en infrarood exuipment waarmee ze blijkbaar doorheen muren kunnen kijken. Extinction met aliens is eens iets anders dan zombies, en best een leuk tijdverdrijf voor korte duur. Qua local multiplaying vind ik de maps Prison Break, Overlord en Stonehaven de beste. De storymode is weer erg lineair en gescript en de graphics zijn in dit spel wat verouderd. De toevoeging van de herdershond is wel grappig, maar ook niet zo bijzonder.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:20 uur

geplaatst: vandaag om 14:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.