Regen...
Dit spel moest ik destijds (oktober release) echt hebben, omdat ik een 'sucker' ben voor games waarin een regen een hoofdrol speelt. Alleen jammer dat ik zo lang heb gewacht om dit te spelen.
Qua verhaal is het eigenlijk miniem uitgewerkt; alles wordt verteld middels tekst, aangezien er geen voice-acting aanwezig is. Dit heeft zo zijn charme en alhoewel de pay-off niet zo bijzonder is, wordt het geheel prima afgesloten.
De gameplay zelf doet me aan een andere bekende game van Sony denken, namelijk het iconische
Ico (2002). Dat kan ook niet anders met een zwijgzame jongen en meisje die elkaar moeten helpen. Dit resulteert zich in een aantal puzzels waarbij slim gebruik gemaakt wordt van regen, omdat regen je zichtbaar maakt en weer onzichtbaar als je onder een afdakje staat. Ondanks de vrij makkelijke puzzels heeft het wel iets.
Een ander aspect waar 'Rain' het van moet hebben, is de sfeer. Die is namelijk geweldig te noemen, met de verlaten straten, verlichtte auto's, affiches enz. Zet hier een prachtige soundtrack onder en het is helemaal af. Hierbij zijn de graphics niet onaardig. De regen komt in ieder geval goed over.
Al met al een fijne game. Zeker een aanrader als je een fan bent van 'Ico'.
3,0 Sterren.