Scribblenauts Unmasked: A DC Comics Adventure (2013)

Nintendo 3DS / Nintendo Wii U / PC / Nintendo Switch / Xbox One / PlayStation 4
Puzzle

Ontwikkeld door 5th Cell
Uitgegeven door Warner Bros.

Unmasked combineert de gameplay van de Scribblenauts serie met de wereld en karakters uit het DC Comics universum. Je bestuurt opnieuw de jongen Maxwell, welke allerhande mensen, dieren en gebruiksvoorwerpen kan oproepen om puzzels op te lossen. Dit maal kun je assistentie inroepen van één van de vele DC superhelden. Het spel bevat zowel bekende als minder bekende helden, van Superman en Wonder Woman tot meer obscure karakters als Bloodwynd. Je kunt de superkrachten van deze helden aanwenden om puzzels te kraken. Zo kan bijvoorbeeld Superman met zijn "heat vision" een voorwerp uit een blok ijs halen, door deze te doen smelten.

avatar van threeohthree
Als superhelden liefhebber deze natuurlijk meteen aanschaft vandaag. Ik zal eerst 'Unlimited' maar even spelen, maar vooral deze lijkt me echt fantastisch.

avatar van centurion81
centurion81 (moderator)
Op 18 september uitgekomen voor PS4, XBone en Switch als onderdeel van het Sribblenauts Mega Pack, waar ook Scribblenauts Unlimited deel van uitmaakt.

Ik heb 1 scribblenauts gespeeld, op de DS, en hoewel ik er vaag plezier heb aan beleefd is de herinnering er toch vooral een van verveling, door trial en error proberen voortgang te maken geeft mij niet het grootste gevoel van voldoening. Ik ga denk ik, nooit meer een scribblenauts aanraken, misschien ooit in een multiplayer battle, maar enkel als ik gedwongen wordt.