Human Cannonball (1978)

Atari Video Computer System

Ontwikkeld door Atari
Uitgegeven door Atari

De menselijke kanonskogel is een circusartiest die zich door middel van een kanon voorzien van een springverensysteem laat lanceren door de lucht, om veilig te landen in een zwembad met water. Om dit te doen moet je er voor zorgen dat de positie van het kanon, de hoek en de snelheid van het schot juist gekozen worden. Je krijgt zeven keer de mogelijkheid om te schieten, met een mogelijkheid om het spelconcept uitdagender te maken door een bewegende muur voor het zwembad te plaatsen.

avatar van PC.ENGINE.FAN
Dit was zo'n spel die we hadden op de beruchte 32-in-1 cartridge. Aangezien ik die niet op de site mag zetten doen we ze er stuk voor stuk op.

Human Canonball was net zoiets als Circus Atari en erg leuk om je acrobaat door de lucht te blijven schieten. Ook al viel hij dan ook meters naast het vangnet. Voor de rest valt er weinig te beleven. Ik speelde hem in de late jaren '80-1990, want zo'n dinosaurus ben ik ook weer niet, he.

Nu is het niet meer voor te stellen, maar als kind sprak ik deze titel geheel op zijn Nederlands uit. Hu-man Kanon Bal. Engels had destijds nog niet zo'n grote invloed als heden ten dage.