Rainbow Islands (1987)

Alternatieve titels: Rainbow Islands: The Story of Bubble Bobble 2 | Rainbow Islands Extra | Arcade Archives RAINBOW ISLANDS

Arcade / Nintendo Entertainment System / Commodore 64/128 / Commodore Amiga / Atari ST / Sinclair ZX Spectrum / Amstrad CPC / Sega Mega Drive/Genesis / TurboGrafx-16 CD / Sega Master System / Sega Saturn / PC / PlayStation / Game Boy Color / PlayStation 2 / Xbox / Mobile / PlayStation Portable / Nintendo Switch / PlayStation 4
Platform
single player / multi player (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Taito
Uitgegeven door Taito, Ocean, NEC, Sega, TDK, MediaKite, Kaasa en Hamster

Bub and Bob, de bellenspuwende draken van Bubble Bobble zijn terug in menselijke gedaante om de Regenboog eilanden te beschermen. Ze bezitten de gave om regenbogen te schieten waarmee vijanden geraakt kunnen worden, en daarop te gaan staan. Als de speler de springtoets ingedrukt houdt kan er op de regenbogen gelopen worden zonder dat deze breken. Er zijn legio speciale objecten te verzamelen, onder meer: extra snelheid, extra kracht, alle vijanden ineens vernietigen en tijdelijke onsterfelijkheid. Daarnaast zijn er vele geheimen te ontdekken als bepaalde handelingen in een juiste volgorde worden verricht.

avatar van PC.ENGINE.FAN
hmm, deze klassieker stond er nog niet? En dat terwijl men beweert dat dit één van de beste Amiga games is?

Ik vond Bubble&Bobble leuker. Medio jaren '90 hadden we ook zo'n compilatie set met Rainbow, Bobble en een enhanced versie (maar niet met parasol stars, die ontbrak). Men zegt dat er een variatie op de somewhere over the rainbow themesong is van wizard of oz, maar ik kan dat er nog altijd moeilijk in horen. Naarmate het spel vordert kon je ook nog de levels van Arkanoid, Darius en Bubble Bobble spelen, dat natuurlijk ook games van Taito zijn.

De 8-bit conversies van dit spel zijn erg armoedig. Geen intro, geen landkaart, geen score op het scherm, die eerste baas de spin is erg langzaam en makkelijk en dat is nog niet het minste...

Dit is echt nostalgie voor mij...
dit is zo'n spel die helemaal niet zo diep ging kwa gamplay.
Maar ik was in die tijd echt verslaafd aan regenbogen maken!
en die spin als eind baas!.. ja mooie tijden.

De amiga 500 versie vond ik het beste YouTube - [Gameplay] Rainbow Island (Amiga 500)

4 sterren

Heb het zowel op mijn c64, amiga 500 als op de Taito Legends collection op de PS2 en ik moet bekennen dat ik het nog steeds gewoon erg leuk vind om te spelen. Ik ben nog altijd een beetje een sucker voor dergelijke vrolijke, kleurrijke graphics en ongecompliceerde gameplay. Ook lollig met zijn tweetjes achter het scherm, hoewel het jammer blijft dat je om de beurt speelt. Daar hadden games als Bubble Bobble, Parasol Stars of Snow Bros dan toch net weer ietsjes de overhand op Rainbow Islands.

Overigens was niet iedere 8-bit versie slecht - de c64 was redelijk geslaagd te noemen. Wel geen echte intro (landkaart weet ik niet meer), maar de score stond hier wel op het scherm en het was erg goed te spelen. Maar als ik dan toch een conversie moet kiezen is het inderdaad die op de Amiga.

Sinner schreef:

Ja er was een landkaart aanwezig!
Maar of ik het spel heb uit gespeeld daar twijfel ik aan..