Warframe (2013)

PC / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch

Ontwikkeld door Digital Extremes
Uitgegeven door Digital Extremes

In deze free-to-play shooter werken maximaal vier spelers samen om diverse missies te voltooien, zoals het uitschakelen van vijanden of het vergaren van data uit terminals. Je krijgt hierbij de beschikking over drie wapens; een eerste wapen, zoals een geweer of shotgun; een tweede wapen, wat veelal een pistool is; en een mêlee wapen. Met het uitschakelen van vijanden en het voltooien van missies verdien je XP, welke je vervolgens kunt gebruiken om je wapens en uitrusting te verbeteren.

avatar van iMontana
Ik heb de game gedownload via Playstation Store en het was helemaal gratis. Maar het moet nog een grote patch downloaden voordat ik het kan spelen. Ik wou graag weten of het waard is om zolang te wachten totdat de patch is gedownload, want dit kan dus wel even duren.

Maar mijn vraag nu is of deze game wel trophies heeft? en het wel waard is om te spelen.
Iemand enig idee hierover? Ik zie namelijk dat niet veel mensen deze game spelen of kennen op deze site. Vanwege de weinig stemmen erop.

avatar van threeohthree
Heerlijke grind-shooter als je het mij vraagt. Heb zo'n 100 uur gespeeld zonder spijt, al was dat wel op de PC dus over PS throphies kan ik niet veel zeggen. Zoals vaker met dit soort type games is het absoluut leuker om met vrienden te spelen, maar ik heb zelf het merendeel solo que gedaan en dat was prima te doen.

Het is inmiddels al wel weer een hele tijd geleden dus over de huidige staat van de game kan ik helaas weinig zeggen.

avatar van rebeljel84
Wow,, wat een duistere spectaculaire game als free to play download voor de ps4, speel em met veel plezier, vergelijkbaar met Destiny vind ik aanrader!

avatar van horizon
Spel wordt nog steeds aan gewerkt en moet zeggen dat deze op PC wel erg strak draait en retesnelle actie bevat.

avatar van Waackx
Ligt het aan mij of is de A.I. van je vijanden in deze game daadwerkelijk zo slecht ?

Of wordt dat nog beter later in de game ?

avatar van Waackx
horizon schreef:

Is de A.I. op de pc ook zo slecht ?

avatar van Aazhyd
Ben hier net mee begonnen en de eerste indruk is erg goed. De gameplay (PC) is heel vlot en soepel en er zijn tig dingen die je kan doen. De game heeft ook een tamelijk unieke look and feel. Het heeft wel wat weg van Diablo en Destiny.

avatar van Aazhyd
We zijn inmiddels bijna twee jaar verder en ik speel het nog steeds. Er is gewoon heel veel te doen in het spel en er worden nog zeer regelmatig updates uitgebracht. De laatste grote update was Railjack, waarin je een eigen ruimteschip kan bouwen en battles in space kan uitvechten.

Het spel heeft een unieke economie waardoor je premium credits (Platinum genoemd) kan verdienen door te ruilen met medespelers. Daardoor hoef je er geen geld in te stoppen als je dat niet wilt. Volledig free to play, dus. En omdat het vrijwel alleen maar PvE is, dus ook geen pay to win.

avatar van Mithrandir
Had Warframe jaren terug via Steam gespeeld, met 50 uur op de teller en vond het toen wel een aardige game. Speelde daar met 3 kenissen de modes, defense, capture en survival.

Nu heb ik Warframe op de Playstation 4 gedownload en met een big surprise is er veel veranderd in de game. Je kunt nu ook vrouwelijke Warframes kiezen, met bijbehorende skins, packs, wapens en emotes. Alleen is het zeer jammer, weet niet of het nu op steam ook zo is, maar zit alles wat een beetje cosmetisch en leuke extra's zijn achter een paywall en zul je echt geld in Platinum currency moeten stoppen. Gelukkig zijn er nog wapens en frames te bemachtigen via de forge, waar je deze dus nog wel zelf kan maken.
Op de pc dus nooit aan de singleplayer story mode begonnen, waar ik op de PS4 het verhaal eens wil ontdekken en kom je erachter, dat het dan ineens veel weg heeft van de sfeer in Destiny 1 van Bungie, dus dat betekent dat de gameplay zeer vermakkelijk is. Via de codex ook ontdekt dat er een soort van expansions zijn bijgekomen (nu zitten ze op update 33), dus met Warframe zal ik nog wel even zoet zijn.

avatar van Aazhyd
Dat het allemaal achter een paywall zit, is niet zo, hoor. Wel heel specifieke cosmetische dingen, maar je kan ook heel veel dingen gewoon in het spel krijgen.

Daarnaast is platinum gewoon te krijgen door prime onderdelen te verkopen aan andere spelers. Daarin is Warframe uniek. Ik heb bijvoorbeeld 3000 plat, terwijl ik ooit een keer een tientje in het spel hebt gestopt. Verder is het allemaal via trades. En geloof me, ik heb al heel wat plat besteed in het spel.

En het spel heeft inderdaad heel erg veel updates gekregen. Voor iemand die net komt kijken is het duizelingwekkend. Denk aan de 3 open werelden en Railjack. Dan noem ik er een paar.

avatar van Mithrandir
Ok, thanks voor de kleine correctie Aazhyd, voor wat ik zelf kon zien leek het alsof bijna alles achter een paywall zit. Moet ik me dan toch even gaan verdiepen dan, hoe het allemaal werkt, want zoals je zelf al zegt, is er veel veranderd in het spel, eigenlijk zoveel dat ik continue vele dingen loop te uit te zoeken, waar je soms al snel het spoor bijster raakt.

avatar van Aazhyd
Tip: er is een uitstekende en uitgebreide Warframe wiki en ook de forums kunnen je verder helpen. Focus je eerst op het uitspelen van de star map en de eerste quests. Rest komt later wel.

WARFRAME wiki | Fandom - warframe.fandom.com

Players helping Players - Warframe Forums - forums.warframe.com

avatar van Mithrandir
Thanks Aazhyd, kijk er even na het weekend naar, wilde dit weekend even door Bioshock 1,2 en 3 wandelen. Maar geheid dat ik met Warframe erna weer doorga, het blijft een leuke game.