PAYDAY 2 (2013)

PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One / Nintendo Switch
Action / Shooter

Ontwikkeld door Overkill en Starbreeze
Uitgegeven door 505

In deze coöperatieve shooter voor vier spelers, stap je opnieuw in de schoenen van de Payday crew - Dallas, Hoxton, Wolf en Chains. Via het CrimeNet network en diverse contacten, zoals de corrupte politicus 'The Elephant' en de Mexicaanse drugsbaron Hector, neem je allerlei klussen aan. Een succesvolle klus beloont je met tal van nieuwe items zoals maskers, mods voor je wapens en diverse accessoires. Het vergaren van blauwdrukken, het gebruiken van een snellere vluchtauto, en zelfs het verkrijgen van hulp 'van binnen', hebben allen een directe invloed op het verloop van de klus.

In augustes komt hij uit! En hopelijk deze week de beta. Als je de CCE pre-orderd krijg je 2 beta keys.

Hoe kan er nu al een 4.5 ster gegeven zijn als de game nog niet eens uit is? :s

avatar van rustugan
@meesterincognito

Dat heeft vermoedelijk iets met piracy te maken...

AvMerode
Er is niet veel veranderd tenopzichte van het eerste deel.
Ja de grote van het spel is in ieder geval gigantisch geworden, al is dat met veel tegenwoordige games het geval.
De retail versie van payday 2 is 10-11 GB en na installatie van pc versie zit je op 18GB.
Geen idee waarom het zo gigantisch is, misschien door de graphics? geen idee.
Het eerste deel werd verkocht als arcade game en was zo ongeveer 2GB op harde schijf.
Heb payday 2 nu als 4GB repack (lossless) en heb er zelf 3dm fix aan toegevoegd omdat hij bij de eerste missie begon te crashen elke keer.

Vind de a.i. van het eerste deel trouwens wel iets beter en dan vooral van je teammembers.
Maar dit is dan uiteraard ook als een co-op game bedoeld.
Heb zelf nog geen co-op gespeeld, maar ga dat via tunngle dan waarschijnlijk ook wel uitproberen.
Als je fan bent van het eerste deel, zul je deze helemaal geweldig vinden in ieder geval.

De soundtrack van PayDay 2 is trouwens ook prima te pruimen.

k w
Schijnt dat er een payday1 een hoge replay value inzat, maar heb jaartje terug dat spel gedaan met wat vrienden en dat viel vies tegen. De ai was ontzettend slecht en in elk lvl moest je dezelfde handelingen doen. Na 1x spelen wist je ook precies waar je tegenstander vandaan kwam, het was allemaal ontzettend lineair zelfs.

Ik schrik dus een beetje hoe populair dit spel is op steam, omdat het in mijn ogen gewoon een mindere versie is van left4dead als ik deze vergelijking kan maken. Muziek was wel dik in orde, maar er zat veel meer potentie in.

Hopen dat deze game de hype waarmaakt.

Mooi spel, jammer dat ze de grote bank eruit hebben gehaald van deel 1. Ik weet niet of die missie er nog bijkomt (Ben lvl 48 namelijk).

Maar dat terzijde... Super game, heel leuk met vrienden, althans is het solo niet echt voortreffelijk omdat de AI je nooit helpt met de objective maar gaat staan in het midden van de weg tussen 2 Bulldozers en wat niet meer.

De skill trees zijn VEEL beter gemaakt, de Mask Customization is heel leuk. Ook is de PAYDAY optie na elke missie heel goed gemaakt. Dit maakt het wat moeilijk er interessanter voor de speler om masks te unlocken of attachments, of simpelweg... geld.

Verder is er ook een Safehouse maar dit is niet veel bijzonders. Je kunt het zien als een tutorial, je hebt een kluis waarin je geld staat en nog wat meer.

Conclusie: De missies zijn klein, maar samen met vrienden kan is dit spel echt meesterlijk !

avatar van MrPunk
1,0
Naar mijn mening een kut spel, als het zo gezegd mag worden. Bijna iedere heist is onmogelijk te voltooien zonder dat er tienduizend SWAT-eenheden binnen komen lopen. Had voor mij goede potentie, banken overvallen en geld verdienen, maar doordat de SWAT zo snel binnen komt vallen is voor mij de lol er al snel vanaf.

*1,0

avatar van Banjo
O man ik ben benieuwd hoe het gaat worden op de Switch..
Ik heb Payday nooit gespeeld maar het lijk me wel tof...
Kun je met 4 man op de bank dit spel samen spelen?, en is die online 4 speler stand wat in evenwicht?

Banjo schreef:
I

Het valt wel te hopen dat je met vier man op de bank kan spelen (ieder zijn eigen Switch dan). Het is toch een spel dat draait om samenwerken. Heb het niet echt vaak gespeeld, maar wel een handvol potjes met een vriend (en vrienden van die vriend) gedaan op de PC. Dat was wel aardig op zich. Lijkt me niet leuk om met willekeurige vreemden te spelen - en een 'echte voicechat' (niet de klucht die ze bij Splatoon gebruiken) lijkt me dan ook aan te raden. Wel niets dat ik zelf zou kopen.

Sinner schreef:

Dit soort spellen krijgen bij mij weer een heel andere beleving als ik ze op mijn Switch speel..
Op de X-box speel ik dit soort spellen gewoon niet. dat komt ook omdat de X-box mij te veel een Pc ervaring geeft, Dit soort spellen en zoals bijvoorbeeld Doom of Skyrim krijgen weer een heel andere dimensie op deze (switch) console.. het is toch anders op een bepaalde manier.
Met of zonder voicechat.. ik red me wel.

Payday 2 for Switch Review - IGN

Ik wilde dit spel voor de Switch halen maar... de Switch heeft zo'n omslachtige koptelefoon mogelijkheid.
Dat je niet kan communiceren met je partners in crime!.
Bij een multiplayer lijkt me dit wel zo handig Nintendo..
Jammer nu ga ik voor Skyrim..