Battlefield Vietnam (2004)

Ontwikkeld door Digital Illusions
Uitgegeven door Electronic Arts

Battlefield Vietnam is de opvolger van Battlefield 1942. Dit spel speelt zich af op de slagvelden van de oorlog in vietnam. De strijd tussen de Amerikanen en de communistische Vietnamezen. Op muziek van onder andere "The Ride of the Valkyries" kan de speler de wapens oppakken en ten strijden trekken aan zowel de kant van de Amerikanen als aan de kant van de communisten.

Leuke game met fijne gameplay en score maar de graphics zijn matig.

avatar van gemaster
Ach die graphics boeiden me niet zo. Het draaide immers alleen maar om het vliegen met die helikopter en ondertussen 'Ryde Of The Valkyries' te draaien. Erg leuk om dit te doen tijdens het LAN-en met vrienden. Die scootertjes waren ook een favoriet vervoersmiddel.

avatar van Rod
Rod
ik vind dat liedje het minste leuke van allemaal, maar ik hoor die wel het meest dus vandaar dat ik hem heb vermeld in de tekst.

Dit spel heb ik heel wat uurtjes plezier aan beleefd. Zowel offline, via lan en online in publics of in clanwars.

avatar van dwejkk
Is dit spel echt in Vietnam ontwikkeld?

Lijkt me VS of Zweden.

avatar van Rod
Rod
Foutje van mij, is nu aangepast..

avatar van Timmy757
Erg vermakelijk spel, komt welliswaar niet in de buurt van 1942 maar deze is toch ook zeker de moeite waard als je van dit soort spellen (Battlefield serie) houd.

Ik vervloekte dit spel. Lange laadtijden, stotterende beelden etc. Lange tijd heeft hij onder in de kast gelegen. Tot ik een snellere computer kocht met meer intern geheugen. Toen werd het spel ineens zo leuk dat ik uren achtereen achter de computer zat. Het is nog steeds geen topper, maar als je een beetje pilootje wil spelen of wat snipen dan is dit spel niet onaardig.

best leuk spel speel het soms nog weleens maar ik heb er snel weer genoeg van tog nog 3,5*

weet iemand mischien hoe je aan de kant van de vietnamesen speelt

avatar van basik
gamertje schreef:
weet iemand mischien hoe je aan de kant van de vietnamesen speelt
Die kan je toch gewoon kiezen als je een instant battle start? Tenminste toen ik dit speel heb gespeelt kon ik gewoon kiezen of aan de Vietnam zijde wou spelen of aan de Amerikaanse zijden.

basik schreef:

oke ik zal eens proberen bedankt

avatar van desteven007
Echt een vermakelijk spel, alleen als je iemand wilt overrijden met een jeep ofzo, gebeurt dat echter niet in bf2 wel.
Een minpuntje vindt ik de graphics die konden een beetje beter.

3.0 *

avatar van GAMEKING94
Leuke shooter, vooral de online mode is verslavend

avatar van KKOPPI
ik vind dit niks. slechte graphics en irritante gameplay. doe mij maar 1942

avatar van Tha Luz
Leuke game ik vond de graphics trouwens nog best aardig ik stoorde me der iniedergeval niet aan,de m-16 vond ik vooral erg goed gelukt het granaat gooien is weer verrot(zoals in alle battlefield delen)Het vliegen in hueyes maakten het spel erg leuk,vooral de radio's in alle voertuigen.Je had echter geen teamplay in dese game,als de game begon is het meestal wie het eerst naar de huey of ander voertuig rent wint en dan gelijk weggaat zonder te wachten op andere mensen die hij mischien met zich meekan nemen.Daardoor was de fun er snel vanaf.Maar ach voor de tijd dat ik me er nog zo aan heb vermaakt geef ik het nog een
3.5

warzone
Ik vond de graphics van deze game toch heel wat beter dan die van 1942. Inderdaad zoals hierboven al beschreven de radio's in de voertuigen zijn erg leuk multiplayer is niet zoveel aan maar de singleplayer is top er zijn namelijk sommige ontzettend leuke maps zoals La Drang en Ho Chi Minh Trai heel mooi gemaakt die jungle. Je hebt lekker veel wapens en het spel verveelt nooit. Echt veel nieuwe dingen zijn er niet gekomen behalve wat kleine details zoals dat er bijv. napalmbommen gedropt worden. In mijn ogen is deze game een topper.

Dikke 5,0 sterren.

Lad
Ik kan deze nergens vinden. :s

k w
Word dit nog steeds multi-player gedaan? Ik heb dit namelijk nog ergens liggen en vond het toen egt vet!

avatar van WeZet
Vast wel, even patchen (via EA of the Patches Scrolls) tot de meest recente versie en smullen maar!

van alle uitgebrachte battlefields is dit wel de beste die tot nu toe is uitgebracht. De graphics waren voor die tijd gewoon mooi (de rest moet niet zeiken het komt uit 2004...)

Meer focus op vliegen en vooral helikopters. Toch zijn de mappen wel zo uitgebreid dat je op de grond ook gewoon je ding kon doen.

Remake waar alleen de graphics zijn verbeterd alstublieft!