The Incredible Adventures of Van Helsing (2013)

PC / Macintosh / Apple iOS / Xbox One
Action / RPG

Ontwikkeld door Neocore
Uitgegeven door Neocore

Het spel speelt zich af in de negentiende eeuw in Borgova, de hoofdstad van het fictionele koninkrijk van Borgovia. De stad is overladen met wetenschappelijke ontdekkingen, maar er zijn ook veel monsters die gemaakt zijn door de wetenschappelijke ontdekkingen. De speler zal de rol van de Abraham Van Helsing op zich nemen. Het is zijn werk om zijn vaders voorbeeld te volgen en de monsters van de stad uit te roeien.

avatar van Re51DeNt_Ev1L
Maak kans op één van de drie steamkeys voor het eerste deel van The Incredible Adventures of Van Helsing. Deel en Like onze Facebookpagina (https://www.facebook.com/gamebreakBE) en vergeet ook zeker niet onze wedstrijdvraag die in onze preview staat te beantwoorden.

De wedstrijd loopt tot volgende week vrijdag. daarna maken we de winnaars bekend. Veel Succes allemaal!

Preview: The Incredible Adventures of Van Helsing II + giveaway - gamebreak.be

avatar van Mithrandir
Moet zeggen dat ik zeer verrast ben door deze Van Helsing game, had jaren zoiets van zal wel tegenvallen dus heb ik deze aan mij voorbij laten gaan. Totdat ik dacht ik geef hem een kans en probeer hem gewoon, aangezien vele mensen de game op Steam goed vonden.

Geen spijt dat ik hem nu speel dus, het verhaal heeft niet zoveel om het lijf, maar net de 2 protagonisten van de game maken deze titel meer dan de moeite waard. Van Helsing, altijd zakelijk, soms bescheiden maar ook vaak trots op zichzelf (ego) en dan heb je Katrina "the ghost" en zij is juist degene die deze game siert, vaak gehad dat ik door haar commentaar en one liners bijna van de stoel val van het lachen.

"What, you give that beggar 50 gold, what about me, I have not eaten for over a hundred years"

De combat, crafting, questing, runes en thropies is ala Diablo III, dus dat zit wel goed. Heb nooit wat met tower defense games gehad, maar hier in deze game is het wel een aardige toevoeging, zeker dat je na iedere wave, vallen kunt blijven zetten.

Heb de game bijna uit en kan niet wachten om met de andere 2 delen te beginnen, al moeten die dan wel weer minder zijn.

Mithrandir schreef:

Ik heb een stuk van het eerste spel gespeeld, en idd het speelde erg lekker (imo zoals een Viktor Vran bvb) maar raakte afgeleid. Spel raakte een beetje onder het stof samen met zijn sequels en intussen heb ik dus ook een Ultimate Edition die alle drie delen tot 1 groot spel bundelt. Vroeg of laat begin ik er vast aan.

Overigens is ook Warhammer 40K Inquisitor erg leuk als je hiervan houd, van dezelfde makers, in het Warhammer 40K universum. Enkel een uurtje bij een vriend gespeeld maar Neocore weet best wel wat ze doen in dit genre.

avatar van Mithrandir

Victor Vran heb ik ook gespeeld maar vond die game beduidend minder, kon niet in de game komen, alhoewel ik hem nog eens een kans ga geven. Op de 1 of andere manier trok die game me niet. Over deze game, de ultimate edition van deze games ken ik niet, ik heb de Final Cut Versie van de game.

Heb van die game gehoord, maar ook onbedoeld langs me heen laten gaan, maar zal die game eens gaan checken dan. Leuk dat die dan ook nog eens door Neocore is gemaakt.

Mithrandir schreef:

Ok. Als ik het niet mis heb is het is het dan idd de Final Cut die alle drie games bundelt. (ik heb het even gegoogled - de ene site zegt wel, de ander niet). Dus zou je technisch al door de hele trilogie moeten zitten na de final cut.