menu

The Evil Within (2014)

Alternatieve titel: Psycho Break

mijn stem
3,78 (51)
51 stemmen

PC / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One
Action
single player

Ontwikkeld door Tango
Uitgegeven door Bethesda

Wanneer Detective Sebastian en zijn partner ter plaatse komen bij de locatie waar een gruwelijke moord heeft plaatsgevonden, zijn ze getuige van een mysterieuze en huiveringwekkende gebeurtenis. Sebastian ziet hoe al zijn collega officieren één voor één worden vermoord, tot het moment waarop hij zelf wordt aangevallen en zijn bewustzijn verliest. Hij wordt wakker in een vreemde wereld waar weerzinwekkende monster rondwaren. Om uit deze nachtmerrie te ontwaken zal hij zijn grootste angsten moeten trotseren.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=xypsEwQSuFk

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
All Seeing Fish
Het enige wat mij is opgevallen is de auto-aim en dat verbrande lijken minder items achterlaten, daarentegen heb ik het gevoel dat er in de levels meer health te vinden is.

avatar van dr channard
4,0
Heerlijke sfeer met die bachmuziek in de eerste minuten van het spel. Ik ga me wel eens een echte desktop moeten aanschaffen want op men laptop speelt hij alleen snel in een middelgroot vierkantje

4,5
All Seeing Fish schreef:
Het enige wat mij is opgevallen is de auto-aim en dat verbrande lijken minder items achterlaten, daarentegen heb ik het gevoel dat er in de levels meer health te vinden is.


Op de PC had ik geen auto-aim op medium.

All Seeing Fish
Die had ik op medium.

4,0
Ik hoop over een aantal weekjes deze game te gaan halen, maar wat ik me afvraag is: wat is het verschil tussen the evil within limited edition voor de ps3 of the evil within steelbook edition? prijzen zijn namelijk hetzelfde.

avatar van AmazingPP
En wederom zit ik weer vast. In hoofdstuk 6 naar het einde toe. Ik loop de trap af, deuren slaan dicht en een gozer met een kettingzaag komt op me af. Ik krijg hem maar niet gekild. Iemand tips? Bij voorbaat dank.

avatar van Confusie
4,0
Blijven rennen en letten op je stamina natuurlijk, als hij je pakt is het gelijk over zoals je vast wel weet. Afstand houden. Verder gebruik ik zelf graag pijlen en andere explosieve ongein, in mijn ervaring meestal wel effectief. Daarnaast gewoon knallen en knallen, wat shotgun schoten en hier en daar misschien een handgranaat en hij zou zo ongeveer wel neer moeten gaan.

Intense bossfights heeft deze game sowieso genoeg, kom er zelf ook weer net uit eentje.

Hoop 'm ergens vandaag of morgen toch wel eens af te ronden om volgende week de meer kleurrijke landschappen van Far Cry 4 te gaan verwelkomen.

Even iets anders lijkt me wel verfrissend hierna.

Wel echt een van de beste horror games die ik heb gespeeld, en op dat gebied ongetwijfeld goed voor een minimaal maandenlange verzadiging. Er zijn wel wat op en aanmerkingen maar wat betreft zieke sfeer doet het precies wat het moet doen, het is een heerlijk helse ride.

In mijn beleving ook redelijk consistent en genoeg variatie in gameplay en de freaky omgevingen waar de hele toer je doorheen leidt.

Minpunt zit vooral in het levenloze hoofdpersonage en ook de meeste dia en monologen komen wat mij betreft niet echt de verf.

Leipe gast probeert dodelijk serieus iets gevaarlijks te zeggen maar komt eigenlijk alleen maar korny over.

Al is het op dit moment in chapter 11 waar ik zit toch ook wel redelijk interessant hoe het verhaal zich begint te ontvouwen en ben ik wel benieuwd tot in hoeverre het kenbaar gaat maken hoe het nou allemaal zit, tot nu toe is het een aaneenschakeling van uiterst wazige gebeurtenissen. Wat ook wel weer iets heeft.

Alleen de manier waarop is niet altijd even overtuigend.

avatar van AmazingPP
Dank je voor je tips! Het probleem is dat ik geen kogels in mijn shotgun heb en als ik het veld doorloop krijg ik ze soms wel, meestal niet. We gaan het weer proberen!

All Seeing Fish
Na vijf chapters verkocht, ik kon er niet van genieten.

Tijdens de achtervolging aan het einde van chapter vier kon ik alleen nog maar zeggen ik wil dit niet meer, ik wil dit niet meer

avatar van AmazingPP
Ben er nog steeds niet doorheen. Wordt er een beetje moedeloos van, dus ik snap je wel All Seeing Fish... Beetje frustrerend is het wel.

4,5
Dit soort intense games kunnen inderdaad veel van je eisen.

avatar van justin8286
Misschien eens op youtube kijken hoe anderen dit aanpakken. Doe ik ook vaak genoeg mocht ik ergens vast zitten(Maar dit zal je vast al wel gedaan hebben).

avatar van Confusie
4,0
Wil je niet definitief ontmoedigen maar als je daar al vast zit staat je eventueel nog heel wat te wachten. Ik vond het met name naar het einde toe aardig frustrerend worden tot het punt waar het speelplezier redelijk begon te ontbreken. Had simpelweg niet zoveel trek meer in hetgeen me nou weer voorgeschoteld werd.

Had er een heel verhaal over geschreven maar toen begon de leplep te trippen en was alles pleite, zo gaan die dingen ook wel eens.

Inmiddels in ieder geval uitgespeeld en ondanks enkele curieuze puntjes zeer genietbaar en memorabel geweest.

avatar van AmazingPP
Ik heb al op YouTube gekeken, justin8286, maar toch bedankt voor de tip! Ik vind het gewoonweg te moeilijk. Sta ik tegenover die gast schiet ik hem eerst neer met een Flashbolt. De eerstvolgende keer als ik dan weer wil schieten met die boog doet ie het niet. Shotgun kogels heb ik niet, sniper hierbij vind ik erg lastig schieten en voordat ik het weet wordt ik alweer doormidden gezaagd. Erg frustrerend. Denk dat ik het hierbij laat. Ik denk dat ik het nu toch zeker wel zo'n 150 x geprobeerd heb.

avatar van Confusie
4,0
Wat je zegt met die crossbow is een tactiek van wegrennen en op een veilige afstand herladen.

Het kan zijn dat je gewoon niet lekker in je ammo/health zit.

In zo'n geval is soms een stuk herspelen noodzakelijk, heb het ook een keer moeten doen.

Moet je wel echt even trek in hebben ja.

avatar van patenpac
3,5
Misschien ben ik een beetje te laat met deze tip, maar wat ik graag doe indien ik tegen een erg moeilijke boss sta is hem eerst freezen met die ice bolt en dan een granaatje naar hem gooien. Indien je dit 2 of 3 keer doet is de boss zo danig verwond dat je hem (desnoods met een explosive bolt) vrij gemakkelijk neer krijgt.

avatar van killer13
4,5
net aangeschaft voor een mooi prijsje. denk dat ik me het komend weekend op mn kamer opsluit met de gordijnen dicht voor ik me er aan waag, tips and tricks anyone?

4,5
Tip: run!

avatar van AmazingPP
Dank jullie allemaal voor jullie tips, maar ik ben gestopt met het spel.... Dat is de eerste keer dat ik echt opgeef met een game en ik game al sinds ik 12 jaar ben en ben nu 46... #wateendrama #nietoverdrijven #doeikookniet #oh

avatar van Awake78
4,5
Was je nog wel voorbij dat ene punt gekomen waar je steeds doormidden werd gezaagd? Werd het daarna niet beter?

avatar van AmazingPP
Nee, daar ben ik niet meer doorheen gekomen. Die man met die kettingzaag heb ik nu wel al tweehonderd keer gezien en hij komt me mijn strot uit.

4,5
Als je die al moeilijk vind kan je beter stoppen idd ;p komen nog wel moeilijkere stukken. Ik heb hem wel uitgespeeld top spel!:d

avatar van Onderhond
Gisteren even de demo gespeeld maar vond het zwaar tegenvallen. Brakke besturing, maar ook erg sfeerloos en generisch. Beetje jammer van de 9GB die je moet binnenhalen voor zo'n demo.

4,5
Die demo zegt geen hol. Ik had ook mn twijfel bij eerste 3 acts. Daarna werd het geweldig.

avatar van JacoBaco
3,0
Tegenvallertje dit. En dat zit hem vooral in de gameplay. Dit voelt helemaal niet goed. Het voelt onnatuurlijk en vooral stijf aan. Sebastian beweegd zich vaak voort alsof hij heel erg nodig moet poepen! Met name wanneer hij semi rent. En ja, als je heel nodig moet poepen, dan gaat rennen niet zo vloeiend. Een belangrijk onderdeel van een game is de gameplay. Wanneer dit niet goed is, dan speelt het gewoon niet fijn.

Een ander gemis is het puzzelen. Ik zit nu in chapter 14 en ik kan mij geen 1 goede puzzel voor de geest halen! Ok, er zitten wel een paar goede puzzels in, maar niet voldoende! De dialogen zijn vaak tergend en dat was oké in Resident Evil 1 op de PS1, maar inmiddels zijn we games gewend zoals The Last of Us met goed geschreven dialogen. En schrikeffecten zijn er naar mijn idee ook nauwelijks.

Sebastian kan volop doodgaan, maar wanneer hij van 50 meter hoog naar beneden stort, staat hij gewoon weer op. Hij staat zelfs nog makkelijker op dan ik 's morgens om 7:00. Natuurlijk zie ik in dat het fictief is, maar dit soort regeltjes hoeven van mij niet gebroken te worden. Wanneer je op aarde vanaf 50 meter hoogte naar beneden valt, ben je gewoon dood, klaar. Ja, ook in fantasie games die zich op onze aarde afspelen. Oja, en Sebastian reageert op veel zaken wel erg laconiek. Zo wordt het wel moeilijk inleven natuurlijk! En dan die zwarte balken boven en onder voor het filmgevoel had ook echt niet gehoeven!!

Goed, ik heb ook nog wat pluspunten te melden. De game is uitdagend en daar hou ik van. Ik speel op casual en ik ben al erg vaak doodgeschoten, geëxplodeerd, opgegeten, is mn schedel ingeslagen, ben ik verbrand en nog veel en veel meer. Maar de gameplay werkt dus ook niet altijd mee. Vooral het sluipen lijkt toch echt niet goed te werken. En sowieso is de houding die Sebastian aanneemt om zich te veschuilen ook niet echt overtuigend! Maar ik was bezig met de pluspunten. Sfeer is goed, kleurgebruik ook goed, de geluidseffecten zijn prima en de game is bij vlagen echt zenuwslopend!

Ik ben er dus bijna doorheen, maar halverwege dacht ik al, dit ga ik niet nog een keer opnieuw doen. Had zin om weer lekker wat trofeeën te verzamelen, maar ten eerste is dit eigenlijk niet zo'n hele goed game en ten tweede, wat zijn de meeste genadeloos moeilijk! En voor je deze game binnen 5 uur kan uitspelen, moet je de game denk minimaal 3x uitspelen om dit voor elkaar te krijgen. Uiteindelijk zul je de game dus 4x moeten uitspelen om alles te halen! Nee sorry game, je bent het niet waard!

Ik speel de game overigens niet met tegenzin, dus ik zit voorlopig op magere 3,5*

avatar van dr channard
4,0
Ik ben er eindelijk mee begonnen en zit nu aan Chapter 3. Dat stukje met de muziek van Bach was wel geniaal zeg 1!

avatar van Awake78
4,5
Ik zit sinds gister ook in Chapter 3. Zit vast in Chapter 3 moet ik bekennen, want ben er al 23 x doodgegaan. Ik zuig echt zo in games de laatste tijd. Ben ook al gestopt met Alien omdat ik hem te moeilijk vond....

Iedere keer ga ik door zoiets stoms dood als dat alarm, een klem op de grond of geen kogels meer. Probeer het vanavond nog een keer en anders houdt het weer op. Ga ik wel weer Animal Crossing doen of zo.

avatar van dr channard
4,0
Zit je vast bij die man met de kettingzaag? en op welke moeilijkheidsgraad speel je? Ik zit nu in Chapter 5 en je moet het echt proberen want 4 is niet zo taai maar wel heel spannend Mss nog eens opnieuw proberen want qua ammunitie zat ik niet echt krap, nu nog steeds niet.

Ik heb de eerste zombies op mn pad bijna allemaal uitgeschakeld met een stealth kill

avatar van Awake78
4,5
Ik speel games laatste tijd bijna altijd op makkelijkst, heb liever ontspannen een leuk verhaal en gameplay dan uitdaging.

Ik heb die man met die kettingzaag nog niet eens gehaald, ik ga ervoor al dood door zijn handlangers....

avatar van dr channard
4,0
Oei dan zou ik opnieuw beginnen. Neen echt Stealth Kill lukt altijd en Melee ook Gooi flessen , gehurkt lopen als je een hoekje omslaat, hooi in brand steken en ze lokken want dan vliegen ze zelf in brand etc ...:)

Gast
geplaatst: vandaag om 10:38 uur

geplaatst: vandaag om 10:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.