logo GamesMeter menu
logo GamesMeter

The Elder Scrolls II: Daggerfall (1996)

Alternatieve titel: Daggerfall: The Elder Scrolls Chapter 2

Ontwikkeld door Bethesda
Uitgegeven door Bethesda

Jij wordt door de keizer naar Daggerfall gestuurd, een stad in de provincie High Rock, thuisland van de Bretons om twee dingen te doen: hij wil dat je de geest van Koning Lysandus bevrijd en je moet informatie vinden over de Mantella, de sleutel om de Numidium te laten herrijzen.

avatar van rpger
Heeft iemand deze wel eens gespeeld?

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Heb hem met lang klooien toen op 98 nog aan de gang gekregen, mbv deze site en de dfinstaller, maar niet meer in XP .

Heb hem toen wel even kunnen spelen (met crashes, etc.), maar wat ik ervan heb gezien was weer vet, best mooie 'platte' 3d, en weer super veel vrijheid en een gigant map, deed kwa gameplay denken aan bijv. Lands of Lore II, maar met meer options, spells en spullen (ook weer Books).
Wat ik gezien heb is al indrukwekkend genoeg voor 4*

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Onder Vista krijg ik hem helaas ook niet aan de praat .

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Eigenlijk schandalig toch dat niks backward-compatible is, games die je gewoon hebt gekocht zijn nu opeens waardeloos, bah bah
PS3 ook al...

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Dat is inderdaad jammer, maar van Microsoft verwacht ik ook niet dat ze aan zoiets aandacht besteden.

avatar van Tha)Sven
Ik heb alleen deel 3 en 4 gespeeld. Dit lijkt me toch wel leuk omdat de andere delen zo brilliant zijn. Volgens mij is hij alleen moeilijk te verkrijgen ...

Dit spel heb ik ooit op Pentium 90 gespeeld volgens mij met windows 95.
Het spel vond ik geweldig. De bugs die er in zaten stukken minder.

avatar van ElBarbe
Voor bovenstaande posts:

Je kunt dit spel gewoon nog spelen met DosBox (www.dosbox.com).
Hij is inmiddels ook gratis te downloaden van de Bethesda website, net als zijn voorganger "Arena".

Ik heb zelf dit spel helemaal plat gespeeld toen het net uit was. Heel tof dat je toen al een eigen huis of boot kon hebben. Ook de kar als extra inventory was geniaal. Voor die tijd was dit een gigantische wereld, waar je vrij in kon rondlopen. Jammer dat er tegenwoordig nog maar weinig van dit soort games worden gemaakt.

avatar van JustMike
Ik kan hem niet spelen