The Elder Scrolls III: Tribunal (2002)

PC / Xbox

Ontwikkeld door Bethesda
Uitgegeven door Bethesda

In Vvardenfell word je plotseling aangevallen door een huurmoordenaar. Je ontdekt dat hij lid is van de Dark Brotherhood en uit Mournhold komt, de hoofdstad van Morrowind, en thuishaven van de godheid Almalexia. Daar aangekomen blijkt er meer aan de hand te zijn dan alleen een aanslag op je leven.

Dit heb ik proberen te spelen. Zot als ik was van het hoofdspel. Ik had echter een probleem. In Morrowind had ik namelijk een erg sterke uitrusting, maar die bleek gestolen te zijn van de gardes. Daar konden ze in Mournhold niet om lachen, ik werd dan ook op elke hoek door wachters aangevallen die minstens 10 levels te sterk waren voor me. Teruggaan naar het hoofdspel en van uitrsuting wisselen ben ik nooit aan toegekomen.

avatar van BoordAppel
BoordAppel (moderator)
Die wachters zijn inderdaad belachelijk sterk in Tribunal. Zelfs met mijn (ik geloof) level 30 personage had ik er problemen mee.

Toch een erg leuke uitbreiding voor Morrowind met veel nieuwe wapens en armor, die nog functioneel zijn ook. Op het eerste gezicht lijkt het ook niet zo uitgebreid maar de grotten onder Mournhold en de Dwarven vertrekken zijn stiekem toch nog best groot. De main quest vond ik hier ook erg sterk, leuk om die andere Tribunal godheden te zien als je er eerst alleen maar verhalen over gehoord hebt. Dat is sowieso sterk bij de Elder Scrolls spellen, de lore.

avatar van sdr
sdr
Tegenvallende uitbreiding, je hebt het gevoel dat je in een enorme stad opgesloten zit, waar in Morrowind de mogelijkheden enrom waren. De enigste plaats waar vijanden zijn, zijn de riolen.. Lekker dan

avatar van sdr
sdr
Nou ja, toch een halfje omhoog. De gebouwen die er in zitten zijn wel mooi, evenals de bijkomende nieuwe armours. Vooral dat rode armour van de wachters ziet er erg mooi uit