First Samurai (1991)

Alternatieve titel: The First Samurai

Atari ST / Commodore Amiga / Commodore 64/128 / PC / Super NES / Apple iOS / Nintendo Switch / PlayStation 4 / Xbox One
Action / Platform

Ontwikkeld door Vivid Image
Uitgegeven door Image Works, Ubisoft, Kotobuki, Kemco, Elite Systems en Piko

Je leermeester is in een duel op leven en dood met een levensgevaarlijke demonenkoning verslagen, en kon met zijn laatste adem nog net een geest oproepen om de demoon te verjagen. Uit angst voor deze geest is de demoon naar de toekomst gevlucht. Een jonge samoerai zint op wraak. Gewapend met magie en zijn zwaard reist hij af naar de toekomst om de demoon op te sporen. Het spel is een twee-dimensionale platformer waarin de speler moet vechten met vuistslagen, trappen of uithalen met het samoeraizwaard. Als de speler te vaak geraakt wordt kan hij het zwaard tijdelijk verliezen en is hij aangewezen op blote vuisten. Het gebruik van magie is essentieel om in de levels verder te komen. De speler moet handbelicoontjes verzamelen om een geest op te roepen die vuur kan doven of platformpjes tevoorschijn kan toveren.

Heel erg verrassend maar blijkbaar komen zowel First Samurai als zijn opvolger Second Samurai naar de Switch, Xbox en PS 4/5 onder de naam de Samurai Collection. Heb hier ook helemaal nergens een aankondiging van gezien maar :

Samurai Collection trailer

Staat ook niet bij welke versies dit zijn (het zou wel leuk zijn mocht dit de superieure Amiga versie zijn met een ge-update control-scheme).

Vroeger in ieder geval wel een favorietje van me geweest (destijds zelfs nog op de c64). Geen idee of het me nu nog kan bekoren maar...ik vind het wel heel erg plots uit de lucht komen vallen (de release is deze week).